reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja dopiero usiadłam. Wstalismy późno :) jak to w sobotę. Przyleciała T.z hałasem że o 9.00to już powinny dzieci u dziadka się stawić z prezentami :( była 10.30 i ja wyszłam z pod prysznica więc wysłałam dzieci same. No i jest foch :(

Ja gotowalam a M.pomógł mi sprzątaniu. Nawet łazienkę za mnie zrobił :) Ja za to postarałam się z obiadem specjalnie dla Niego.

Frano zjadł oba dania pod rząd. Zaraz podwieczorek :) zje.
Wiktorek coś ostatnio nam się buntuje :( myśli że jest dorosły :)

W sumie teraz nam się nudzi. Ja idę do sklepu bo chleba zapomniałam kupić :)

Potem Was poczytam:)

moniska napisałas że mały tarmosi szczoteczke po podłodze ? Dobrze przeczytałam? Nie trzymasz jej z dala od niego. Przecież on nią myje zęby a na podłodze tyle bakterii. My mamy każdą w osobnym pudełku. Nawet Franio ma swoje :) a może ja zbyt pedantycznie podchodzę :(

N&H a cóż to dolega Antoniemu że ma temperaturke?

Ostatnia edycja:
reklama
n&h nurofen tez podaje, dziewczyny mi poradzily, temp. schodzila po pol godzince, no i Mlody rozebrany, zeby goraczka uciekala...na nocke przykrylam tylko pieluszka lniana...oby Antonio szybko minelo!!!

My wrocilismy wlasnie z pogotowia bo Ola od rana ma goraczke. Najpierw miala 38,2 a teraz 39,1. Zbilam czopkiem nurofenem ale pomoglo na chwile. W sumie nie dowiedzialm sie nic. Lekarka powiedziala, ze to poczatek grypy i ze dzieciom do roku daja profilaktycznie antybiotyk, wiec zapisala nam go tez. Nie slyszalam o podawaniu antybiotyku profilaktycznie:( Wykupilam ale nie bede podawac bo w sumie nei wiem co malej jest i mysle, ze na grype to raczej antybiotyk nie pomoze. Jak nie przejdzie do jutra to bede myslec co dalej.
Dziekuje za odpowiedzi na temat szczoteczki. Bede musiala cos zakupic.
Zdrowka dla Antoniego!

Witajcie wieczorową porą:-)
Coś pustawo dzisiaj. U nas dzień spokojny . Mała na szczęście śpi bo dzisiaj tylko dreptać chciała- już plecy mi wysiadały.Ale cóż , zanim zacznie sama chodzić to jeszcze chwilka minie:-)

n&h ja też nurofen polecam i życzę zdrówka dla Małego!
niesiaa dla Olci też zdrówcia! Rzeczywiście teraz Ci lekarze to mają takie podejście, że zaraz antybiotyk...
Miłego wieczorku dla Was dziewuszki:-)

uff już po imprezie dla dziadków ale się nam super udała :) Julka tak pięknie mówiła wierszyki a panie wkoło ją chwaliły że taka ładna dziewczynka i sama wśród chłopców i taka grzeczna :) ale mnie duma rozpierała.
a jutro jadę z Julką na lodowisko :) wreszcie po jedno sezonowej przerwie sobie poszaleję :)

nesiaa zdróweczka dla Oli, ale antybiotyk na grypę? dziwne

n&h mam nadzieję że Antkowi nie podskoczyła temperatura? zdróweczka

idę na kolacyjkę mąż zrobił :)

N&H a cóż to dolega Antoniemu że ma temperaturke?

eh właśnie nie wiedziałam cóż to się dzieje i zdecydowałam, że skoczymy do lekarza. Coś mi to na 3dniówkę wyglądało i pediatra potwierdził moje przypuszczenia :dry: Ale o tym na końcu napiszę ;-)

ho ho ho ! Mąż łazienkę ogarnął wow !!! Faktycznie zasłużył na extra obiad :-D
Mąż dalej na urlopie?

n&h nurofen tez podaje, dziewczyny mi poradzily, temp. schodzila po pol godzince, no i Mlody rozebrany, zeby goraczka uciekala...na nocke przykrylam tylko pieluszka lniana...oby Antonio szybko minelo!!!

:* dziękuję za rady :happy2: ... głowa rozpalona a rączki lody :no: ale po kąpieli spadła i nawet humorek odzyskał :-)

My wrocilismy wlasnie z pogotowia bo Ola od rana ma goraczke. Najpierw miala 38,2 a teraz 39,1. Zbilam czopkiem nurofenem ale pomoglo na chwile. W sumie nie dowiedzialm sie nic. Lekarka powiedziala, ze to poczatek grypy i ze dzieciom do roku daja profilaktycznie antybiotyk, wiec zapisala nam go tez. Nie slyszalam o podawaniu antybiotyku profilaktycznie:( Wykupilam ale nie bede podawac bo w sumie nei wiem co malej jest i mysle, ze na grype to raczej antybiotyk nie pomoze. Jak nie przejdzie do jutra to bede myslec co dalej.
Dziekuje za odpowiedzi na temat szczoteczki. Bede musiala cos zakupic.
Zdrowka dla Antoniego!

Zdróweczka dla Olci :happy2: ... antybiotyk? eh ... profilaktycznie ... pfi :confused2: Tak jak było z 3dniówką u Frania od myszowatej Masz racje wstrzymaj się ...
Życzenia zdrówka przekazane - dziekujemy :-)

n&h ja też nurofen polecam i życzę zdrówka dla Małego!
niesiaa dla Olci też zdrówcia! Rzeczywiście teraz Ci lekarze to mają takie podejście, że zaraz antybiotyk...
Miłego wieczorku dla Was dziewuszki:-)

identycznie jak w Waszym przypadku :no: wściec się można ...

n&h mam nadzieję że Antkowi nie podskoczyła temperatura? zdróweczka

Polusia dzięki za troskę :))) i smacznego :-)

U nas tak jak wspomniałam na początku, 3dniówka się przyplątała :confused: fatalna sprawa ..
obudził się ... później dokończę

nesia zdrowka dla małej,ale powiem że ja też bym się wstrzymała z antybiotykiem bo jeśli to profilaktycznie to bez sensu :(no i na grype ?

n&h nocki bez temperatury życzę Antoniemu i zdrowka :)
Paskudna 3dniowka fe !!!

No a mąż już po urlopie ale wolna sobota :) więc pomógł swej żonie. On wie że jak mam @ to jestem wykończona :)

Siedzimy patrzymy na mecz ręcznej i czekamy na przerwę żeby wykąpać Franko bo wstał przed18.30 i nie było sensu go po 19.00 kłaść bo za wcześnie.

A tak zaraz kaszka i lulu :)

Ostatnia edycja:
n&h wiec zycze, zeby pozostale 2 dni szybko minely!!!

nesiaa zdrowka dla Olenki! Oj lekarze, ja bylam z Redankiem u 3 ostatnio i 3 rozne diagnozy...hehehehe

Mlody padl o 5, teraz tylko przebudzil sie na kolacje i dalej spi...nocka pewnie znowu do bani..ech...a w tv leci Noc w muzeum i chcialam po raz setny obejrzec:-D , a pewnie zaraz musze sie polozyc, zeby troche snu zaznac...:-(

Dobra dziewczyny,dobrej nocki, oby bez pobudek!!!

reklama
co do lekarzy to niektórzy mnie przerażają. Dziś dzwoniła zapłakana kuzynka bo była z teściami u jakiegoś ich lekarza bo mały po 2serii zastrzyków na zapalenie oskrzeli chory. I ten lekarz kazał postawić małemu bańki ogniowe :( ja myślałam że tego już się nie stosuje. Słyszałam o nowych próżniowych. Ja myślę że mały który ma teraz 7miesięcy powinien w takiej sytuacji znaleźć się w szpitalu :(on jest przecież wcześniakiem. żal mi kuzynki :(

Do góry