reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
ale jestem niewyspana kurcze kolejny dzien tak mało śpię, wiecie marze, żeby moje dziecko grzecznie spało coanjmniej do 7 bez zadnego marudzenia w nocy i bez wstawania na mleko, serio to w tej chwili moje największe marzenie, jak to jeszcze może długo trwać? a tu potem druga ciąza ciągłe sikanie w nocy i kolejne lata bez spania. ALe wiadomo że warto :)
Dzis pieklam z moim dzieckiem ciasto cytrynowe wg przepisu z gotuj i chudnij pachnie pięknie, ciekawe jakie bedzie w smaku, bede musiała zapytac męża

co do planów wyjazdowych to marze żeby gdzies pojechac najchętniej do Grecji, bo ją uwielbiam, ale teraz z jednej wypłaty, to nie wiem, czy dam radę uciułać.
A wiecie moja szefowa i koleżanka z pracy są w ciązy poszły juz na zwolnienie i prawie cała ekipa się zmieni. Ja póki co wychoawczy do grudnia, ale nie chce tam wracac.

Yra gratuluje lekarza, solenizantom byłym i aktualnym sto lat
Frotka licze na te przepisy wiesz ja mam meza i on musi cos jesc :)

Ostatnia edycja:
Witajcie, najpierw poodpisuje co pamietam;)
wiolonczela Kochanaaaaa jak ja rowniez marze o przespanej nocy, a tymczasem dzis co godzine pobudka, wiercenie i gotowy na rozpoczecie dnia o godzinie 6.30 grrrr
na dodatek bunt kaszowy, nie chce jest kaszki rano i dlatego od rana zjadl chrupka ryzowego i sloik moreli:/ teraz spi...ciekawe jak dlugo:confused2:
yra milego dnia na mini wycieczce:)
madzia84 mam prosbe mozesz mi opisac jak wyglada ten zabieg na jaderkach?
polusia, marciaa zapowiadaja Wam sie super wakacje, super:)
U nas to chyba lipa, bo poki co jedna pensja i wizja remontu latem, wiec pewnie nie starczy nam ani kasy ani przede wszystkim czasu:no:
czarna co do pracy 12h/dzien wolny to ja uwazam, ze dla kobiety dzieciatej to super rozwiazanie, ja bylam menedżerem w jednym ze sklepow z odzieżą w CH i powiem Wam, ze czas pracy jest bardzo elestyczny, zawsze mozna sie z kims zamienic, przyjsc pozniej i odrobic kiedys tego godziny, takze ja sobie chwalilam i dziewczyny, ktore mialy dzieci tez, bo mogly sie wymieniac w opieca z nianiami czy tatusiami dzieciaczkow

u nas noc do bani, malody nie spal za dobrze, bo nie, a ja bo marwie sie o jego zdrowie:confused2: niestety alergia przechodzi ze skor na oskrzela, a to fatalnie:wściekła/y:

witajcie ;)
czarna - zdrówka dla synka ;)

marcia - ja Twojego smyka date urodzin pamietam dokładnie ;) , bo miałysmy rodzic obie 21 marca a Nikos az rowny miesiac dłuzej sie wylegiwal w brzuszku ;) , wiec ja poczekam do jutra ;))

u mnie snieg :wściekła/y:, Alan przy cychu a ja dzieki temu moge do kompa siasc bo on wtedy grzeczny ;)) , dzis jeszcze u tesciow a jutro do domku ;), bylismy na strychu u tesciow i nawyciagalismy zabawek M i maly na teraz swierza porcje zabawek ;) nieco przestarzalych ;)
a wakacje - oj fajnie Wam ;) my z M uwielbiamy jezdzic na ukrajne a Krym to nasze uluione miejsce ;) ale niestety w tym roku nici z tego ;( no i w tamtym sobie darowalismy bo Alan juz byl i balam sie ze wzgledu na opieke medyczna . A w tym roku nasze polskie morze, mozemy jechac do mojej mamy do Niemiec ale samochodem to za dlugo dla Alana moze za rok. Ale jakos marzy mni sie morze ;) dobry i Bałtyk jak nie da rady inne ;) lepszy rydz niżnic ;) A wasze wakacje zapowiadają się super ;)

Ostatnia edycja:
u nas noc całkiem całkiem... chociaż o 4ej pobudka i skakanie w łóżeczku. wzięłam ją do nas i zasnęła od razu :-) a teraz taaakaaa maruda jej się włączyła, i nic tylko jęczy i się przytula... zaczęła kichać, mam nadzieję, ze to tylko tak okazjonalnie, a nie jakaś choroba. na wszelki wypadaek dałam wit. C co było nie lada wyzwaniem, podobnie jak u Czarnej... moja nienawidzi nawet Calpolu! wszystkie dzieci jakie znam (a w żłobku przewinęło sie przez moje ręce prawie 60 niemowlaków) uwielbiały Calpol. a moja nie i nie :eek:
wiolonczela, a mi kiedyś M. zrobiła taka niespodziankę, całą noc sie zajmował Olą, a ja nawet się nie zorientowałam. tylko że to było jak Ol miała z miesiąc :-p juz nie pamiętam :laugh2:

co do wakacji, to... jak to ktos mi powiedział kiedyś: "a po co wam wakacje, przecież wy i tak za granica mieszkacie" :eek: :rofl2: no normalnie padłam hehe ;-) bo my tu cały czas pod palmą lezymy i pijemy drinki z parasolką :rofl2:
to pewnie polecimy do Pl, a tam wykańczanie domu i takie to będą wakacje... kolejne z rzędu...

Ostatnia edycja:
ale ktoś dowcipny z tymi wakacjami, niech mnie

a ja ze strychu wyciągam ale ubrania te co mam po Julce, właśnie dziś idę grzebać pewnie znowu znajdę furę :)

a o moim Sz. napiszę Wam coś na ts jaki ma tupet dupek .

a nad Bałtyk to gdzie jezdzicie

Niko usnal...zjadl dzis rano 180 kaszki i pol mojej jajecznicy:szok:
dzis czekaja nas zakupy na dzien babci i dziadka bo troche tych babc jest :p dwie babcie dwie prababcie dwoch dziadkow i jeden pradziadek niezle co ;-)

czekam za telefonem ze szkoly...denerwuje sie. kurcze niech mi nie karze zdawac egzaminow :( najpierw gada ze nie musze a potem inaczej...;-( to pokrzyzuje wszystko eh.
mam nadzieje, ze w ogole sie obronie. mysle nad drugimi studiami ale zaocznymi.

mam ochote na panna cotte albo jakis krem brulee ahhhhh

a całujta Nikosia calujta on lubi :D

Ostatnia edycja:
witajcie

frotka pawelkowi raczej nie bylo za cieplo, zawsze wieczorem uchylam okno bo on jak zasypia to rozrabia w lozeczku i caly spocony, po prostu wyspal sie wciagu dnia i nadrabial wieczorem, usnal wkoncu o 22.30 za to wstal o 7 i teraz znow proba uspania;-) a ja kawusia :-) juz druga dzis;-)

tez chce w tym roku nad polskie morze:-):tak:, nie wiem jak sie uda z urlopem ale mam nadzieje ze sie uda:tak: a gdzie? zawsze jezdzilam w takie bardziej rozrywkowe miejscowosci a teraz mysle o jakims zaciszu, z racji pawelka:tak: zobaczymy...
w kazdym razie do sopotu chetnie w kazdej chwili, yra zazdroszcze!!

zagranice to moglibysmy ewentualnie paryz ale nie wiem czy bedzie nas stac :p

a wiecie u mnie zazwyczaj cala noc przespana, az boje sie ze cos sie odmieni bo za piekne to:-p nie spal w nocy tylko jak chory albo czasem na zeby

tez dostlaam sie do tej kampanii pieluch:tak:

marciaa powodzenia ze szkola, trzymam kciuki ze sie uda:tak:
czarna zdrowka dla synusia:tak:

kurcze Carolcia, Polka, jak Wy to robicie, ze non stop zalapujecie sie na jakies kampanie? Ja tez wypelnialam te ankiete i dupa.
Nie wiem, moze ja robie blad, ze wypelniam zgodnie z prawda....
jakas pechowa jestem....

reklama
Do góry