reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

tabasia
czyli zastosowalas dzis na Alu metode BLW? fajnie, tez sprobujemy:tak:
Mniej wiecej :-p bo on juz od dawna sam je np. owoce pokrojone na podwieczorek, pieczywko ryzowe, chleb z dzemem, albo biszkopty, nigdy mu nie rozdrabnialam. Pilnuje tylko, zeby sie nie zakrztusil, a nawet jak cos mu nie tam poleci, gdzie trzeba, czekam chwilke i sam sobie z tym radzi. Ogolnie fajna sprawa, zrobil sie taki samodzielny :-) Jak daje sloiczek, to zawsze ja go karmie, a on ma niekapka z soczkiem i pije tyle ile chce. Ale mleko zawsze ja podaje, mimo, ze mam raczki przy butelkach, to nie chce sam pic, zreszta jak sam pije to zaraz ma dosc i co mi z takiego jedzenia 10ml?

Ja też bym się chętnie dołączyła. Tylko że ja w weekend tylko mogę :(
Ja bede 10 dni. Czyli 1 weekend i nie mam problemu, zeby sie spotkac. Moze Polusi tez spasuje :tak:

dziewczyny czy wasze dzieci tez maja taka manie lapania sie za uszy i glowe. Juz sie nawet zastanawialam czy moze glowa go nie boli. Ale chyba nie bo nie jest marudny. Siedzi caly czas ciagnie sie za uszka i trzyma glowke
Ojjj tak. Uszy non stop sa ciagniete :sorry: Ale najgorsze dla mnie to to, ze wklada palec do ucha, tak gleboko :eek: Zawsze sie boje, ze cos sobie tam zrobi.

Moni27 nie obwiniaj sie, nie Twoja wina. Teraz wirusy sa wszedzie!
Moniskabe wrzuc fotke ;-)

reklama
ja na moment, byliśmy u pulmonologa i babeczka w szoku że takie podejrzenia w ogóle były. dla niej Franio jest zdrów jak Ryba. Na spirometrie jest za mały. Ale mial jakies inne badania. Nawet krew mu badali wyniki były zaraz i wszystko w porządku. On wcale nie jest nawet za drobny jak mi to w szpitalu sugerowali. Poprostu tak jak blu mówiła to była ta obturacja przy kaszlu. No kamień z serca. Ale mamy kontrolować ewentualne alergie ze względu na mnie. Ale jak M.nie mial alergii to ryzyko jest mniejsze. pani doktor zakochana we Franiu. Wycałował ją :) nawet.
Dopiero przyjechałam do domku. Muszę gie ogarnąć i dalej nadrabiac bb :) szalejecie kochane!!!.

tabasia moj tez sam je owoce, biszkopty i chlebek, ale obiadku jeszcze sam nie jadal;-) no raz dalam mu makaronu:-D

ja dzis zrobilam pyszny obiad, te piersi pieczone w piekarniku sa super, dietetyczne, bez grama tluszczu a takie soczyste, mozna robic na rozne sposoby, ja sie zajadam, oczywiscie niewielkimi ilosciami;-)

polka swietnie!!

miki moj za to czesto pociera nosek i tez sie zastanawialam czy jest ok, ale chyba jest ok:tak:

tabasia weekend jak najbardziej :)

moją Julkę strasznie wymiotuję, chyba się w szkole przytruła obiadem bo ją jeszcze strasznie boli brzuszek, jutro zostaje w domu. już bidna płacze że nie idzie :(

polka tylko nie potrzebnie tamten lekarz Was nastraszył, cieszę się że z Frankiem wsio ok :)

polusia biedni wy jesteście :( jak nie pola to julka. oby szybciutko jej przeszło, zupka może jej nie podeszła. może mięta jej pomoże? co za diabelstwa was się czepiają.

polka super wiesci!!!

Moni nie obwiniaj sie, tak jak Tabasia mowi wirusy sa wszedzie, zdrowka zycze!!!!

My znowu u lekarza bylismy, wystraszylam sie, bo Redan byl taki nieobecny po drzemce. Okazalo sie, ze to goraczka 39, a nasz termometr wskazywal 37, wiec idzie do kosza!No i ten lekarz stwierdzil, ze to grypa....Ale ten lekarz byl najbardziej logiczny ze wszystkich trzech co widzielismy w ostatnich 2 tyg, wiec mysle, ze to jednak to....:(

yra dałam jej już wszystko co tylko mogłam: mięte zaparzyłam, dałam taki lek na zatrucia co mi pediatra powiedział przez telefon, dałam jej orsalit aby się nie odwodniła i już nie mam pomysłów. nawet zimny okład na brzuszek sobie położyła bo mówi że jej troszkę lepiej - i to mnie martwi bo jak ustępuję ból pod wpływem zimna to może to być wyrostek, nic zobaczymy najwyżej pojadę do szpitala z nią.

reklama
Do góry