reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Heronek co czytam, to zal mi Redanka jak nie wiem :-(
Polusia, to bedziemy w kontakcie jak cos :tak:
Moj na brak apetytu nie narzeka, po prostu ewidentcie woli sloiki z "MOM" :-D
Wiec nie meczylam go zupa, nalozylam drugie. Brokuly, kalafior, male marchewki, ziemniaczki i kurczaka. Najpierw gapil sie na miche pare minut, a pozniej zaczal jesc, troche sie krzywil na poczatku, bo wiadomo smak zupelnie inny :-p Pokroilam mu to ladnie, to zrobil taki balagan, ze szok. Wiec dalam wieksze kawalki i co? Te wieksze bral do raczki i odgryzal po troche :-) Obiad trwal 40 min., ale taka bylam dumna z niego. Swietnie sobie radzil. Zjadl tez troche kurczaka (kupilam niby takiego "wiejskiego" ale na czym to howane to nawet najstarsi gorale nie wiedza :-D), tylko musialam mu pomoc, bo zapchal japke kalafiorem i nie mogl przelknac hahaha. Jutro do pracy, ale od poniedzialku bede go tylko tak karmic :tak:
Mielismy isc na spacer, to sie rozpadalo :/ kurcze juz drugi dzien sie kisimy w chacie! Zmykam cos porobic.

E: tez bym chciala wrocic do naturalnego koloru wlosow, ale ciezko. Najpierw musialabym zapuscic odrost, a pozniej sciac na krociotko. Innej opcji sobie nie wyobrazam, bo nawet jak sciagne kolor u fryzjera to zawsze bedzie widac ta roznice :/

reklama
yra zgadzam się z Tobą w 100 %, powiem Wam trochę o warzywach co są nie nawożone. moi teście tak robią, mianowicie nie nawożą jarzyn i owoców bo mają być dla dziewczynek i wiecie czym się to kończy: grzybicą która jest gorsza niż trochę nawozu czy oprysku. na warzywach nie wygląda to fajnie, a owoce znowu szybko się psują bo też mają jakąś odmianę grzybów bo po pryskane nie są. ja założyłam w zeszłym roku własny sad ale już dwa razy go pryskałam bo wiem że jak zrobi się to z głową to nie zaszkodzi a owoce będą zdrowsze bo bez grzyba.
kury i jajka mam od teściów, ale moja Pola gardzi tym - jajek nie tknie pod żadną postacią jedynie jak przemycę w lanym cieście, mięsa z kurczaka nawet w słoikach nie chce jeść.
a tak na prawdę to jaką mamy pewność że to co na wsi kupimy będzie zdrowe? żadnej. więc nie popadajmy w paranoję nie uchronimy naszych dzieci od całego zła tego świata i rzeczy szkodliwych, jedynie co możemy zrobić to zmniejszyć ryzyko. więc kupujmy słoiki z innym mięsem :)

frotka je obiady w szkole, dziś mieli pieczarkową i nie wiem czy dlatego ten brzuszek ją boli.

Monia uwazaj zebys sobie nie psierdzieliła włosów. Sciaganie farby bardzo osłabia włosy. Sama chciałam ale mi wszyscy odradzali. Dlatego 21 ide na pasemka ( o zgrozo trzeba bedzie sie przemeczyc) i tym sposobem bede rozjasniac mam dosc ciemnego koloru :)

Ajentka Gratuluje

Miesko mom gerbera jest tez w sloikach z samym mieskiem po 6 miesiacu. Wczoraj kupilam i dodalam do kremu pomidorowego :/

Moje dziecie zjadlo cala miske obiadku ugotowanego brokul pyrka jajo kurczaczek marcheweczka :))

monia, ty uważaj, żebyś ruda nie była :-)

moja też dziś 3 łyzki obiadu :-(
jestem :-D i do tego w ciapki.
Monia z czarnych nie ściągniesz farby tak łatwo.Zamierzam wrócic tez do moich ale przeraza mnie etap rudości i juz 5rok jestem ciemna,

Monia uwazaj zebys sobie nie psierdzieliła włosów. Sciaganie farby bardzo osłabia włosy. Sama chciałam ale mi wszyscy odradzali. Dlatego 21 ide na pasemka ( o zgrozo trzeba bedzie sie przemeczyc) i tym sposobem bede rozjasniac mam dosc ciemnego koloru :)
ojjj juz tyle mialam robione z tymi wlosami, ze takie sciaganie koloru to pikus :-D
wieczorem albo jutro rano drugi raz bede nakladac.

Witam ale jestem na siebie wściekła normalnie mam ochote sama sobie nakopać :wściekła/y:
Miałam taką nadzieje że nie zaraże Oluni a tu dzisiaj wstała z kaszelkiem i zatkanym noskiem, do tego stan podgorączkowy i zero apetytu. Zapodałam jej do nosa sól fizjologiczną odciągłam co się dało, potem zjadłyśmy kaszke. Byłam już taka zadowolona że coś jej wcisłam a tu katar spłynoł jej do gardziołą zaczeła go odkasływać i kaszka poszła się jeb......:-(.
Teraz bida padła a na 17:50 jedziemy do lekarza.
Najgorsze jest to że mnie przechodzi a moiją niuńke musiałąm zarazić, mam dosłownie taki mega wyrzut sumienia że aż się poryczałam. Tak mi ostatnio ładnie przybierała i nie chorowała a tu musiałam coś przywlec :wściekła/y:

monia tez mialam czarne wlosy i sciagalam farbe u fryzjera, balam sie na wlasna reke, balam sie zniszczyc, zabulilam sporo ale sie oplacalo, oczywiscie na poczatku byly pasemka tak jak pisze marciaa, nie ma innego wyjscia,

ajentka gratuluje zabkow, fajnie:-)

tabasia
czyli zastosowalas dzis na Alu metode BLW? fajnie, tez sprobujemy:tak:

dziewczyny czy wasze dzieci tez maja taka manie lapania sie za uszy i glowe. Juz sie nawet zastanawialam czy moze glowa go nie boli. Ale chyba nie bo nie jest marudny. Siedzi caly czas ciagnie sie za uszka i trzyma glowke

reklama
Do góry