reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

madzia a ta rehabilitacja w szpitalu znowu? nie boisz się kolejnej choroby, że mały znowu coś załapie? ja bym się bała, i szpitalną rehabilitację napewno bym odpuściła, wolałabym kogoś do domu, albo jakiś ośrodek, napewno jest też taka możliwość.

My z M sie zastanawiamy chcemy najpierw popytac o prywatnego rehabilitanta w osrodku o niepełnosprawnosci,napewno jakies ryzyko jest,ale mniejsze nie ma tych wirusów,ale jak piszesz ja tez sie boje i mam obawy.

reklama
hej hej :-)

madzia, witajcie!
zdrówka dla Marcelka i Redanka!
polka, gratulacje :-)
tabasia, a skąd weźmiesz te butki? z Polski? nie boisz się, ze będą niedobre?
ja poczekam z butkami jak Ol zacznie naprawdę chodzić, bo teraz to zrobi kilka kroczków z pchaczem i siada. a najlepiej bez butów ;-) niedaleko mnie jest sklep Little Piggies i tam maja duży wybór obuwia dla maluszków i mierzą tez stópkę itp.

my po bilansie. Ol wrzeszczała jakby ją ze skóry obdzierali. także załatwili nas w pół godzinki. na ichniej wadze 7.84kg, 72.5cm, głowa 47cm, słuch, wzrok, biodra ok.
potem poszłyśmy na spacer, ale Ol była na mnie okropnie obrażona i odwracała ostentacyjnie głowę, jak coś mówiłam. łaziłyśmy prawie 3godziny.

ajentka zdrowia dla Marcela, teraz taki paskudny okres, ze wszyscy choruja, a najgorsze, ze grypa zaczyna szalec:///
blu fajne te buciki, ale ja chyba tez jeszcze poczekam, na razie skarpetki antyposlizgowe albo gole stopy tak jak u Antka N&H sie najlepiej sprawdzaja;)
Poza tym w koncu Franko zaczal pelzac do przodu i od razu zapierdziela jak maly motorek (co wyglada jak czolganie sie zolnierza w okopach), no i od wczoraj sam wstaje w swoim aucie chicco :) Wlasnie zaczynam odczuwac powoli jak to niedlugo bede miala z nim przesr**e :p
No i dalej te czworki go mecza, co wyjscie nie moga, slini sie tak, ze normalnie leje sie strumieniami z dzioba, na dodatek Franko stwierdzil, ze jak bedzie darl paszcze i dreczyl matke to na pewno wyjda mu szybciej buuuu, nic tylko caly czas lazi za mna i drze sie MAMAMAMAMAMAMA
hehe moj tak pelzal jak żołnierz okolo 2 miesiecy, smiesznie to wygladalo :-)

Dziewczyny ja tez dzisiaj do niczego jestem.
Tabasia my Gucie mamy bez dziurek, a wolałabym raczej z dziurkami po domu.Licytowałam na allegro nowiutkie za 50zł bo ktos odsprzedawał nietrafiony prezent. Te Bartki widziałam jakos niedawno, lepiej mi sie podobają.Milenka w guciach nie chodzi tylko siedzi i plącze sznurówki albo gryzie.
Heronek zdrówka dla Redanka, długo choruje maluszek:(
Ajentka dla Marcelinka zdróweczka, mam nadzieje,ze bez antybiotyku sie obejdzie.Buziaczki:* Madzia ,Polka póżno to mleko ze sretcomu dostajecie.Oświadczenie im wysłałam we wrześniu a rejestrowałam sie w styczniu.Dopiero koniec listopada zaktualizowali na stronie, że dostali.

No pózno to mleko dostałam,bede je dawała do kaszek.Bartus sie bawi i cały czas robi kosi kosi i buzi do mamy.Dzien dzisiaj taki sobie pogoda do bani i tak musimy siedziec w domu.

kobitki podpatrzyłam u innych mamusiek fajny wątek : taki gdzie piszą sobie rady na różnego rodzaje problemy typu jak poradzić sobie z chorobą domowymi sposobami, jak usunąć plamy i różne takie rady. może by tak u nas taki wątek podpatrzeć i założyć. co o tym sądzicie?

Hej!

Zapalenie gardła:-( Na szczęście bez antybiotyku:tak: Za to mamy zestaw syropów do wyboru do koloru:Bactrim,Diphergan,BioaronC,Clemstinum i Tantum Verde do psikania:szok: Mały prawie cały dzień przesypia. Niech się regeneruje maluszek. Kupiliśmy mu ten pchacz w biedronce i super naklejki mają ścienne,nakleimy mu na nową szafeczkę.Jak zobaczy na pewno mu się spodoba bo są duże i wyraźne.Mój choruszek malutki, całe szczęście oskrzela i płucka czyste a kaszelek od podrażnionego gardełka,które na pewno boli.:-(Do niedzieli gorączka powinna ustąpić.
HeronekZdrówka dla Redanka.Bidulek długo już choruje.
Jej ile te maluchy muszą się namęczyć przez te wirusy. Wrrrrr
Kurcze i znów straszą ptasią grypą ehhhh.
Dzięku dziewczynki za wszelkie miłe słowa i sorka że przymarudziłam.;-)

polusia moim zdaniem super pomysł:tak: w niektórych gazetach dla mam też są takie domowe porady mama mamie, u nas też takie coś by się przydało.

M pichci pizzę domowego wypieku.Mmmm te zapachy, przyda się na odstresowanie.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry