reklama
nesiaa moja Pola zjada ładnie ale tak jak teraz jest marudna bo chora a chcę aby zjadła trochę to oglądam z nią bajeczkę - książeczkę, potem jak się ubrudzi to przetrę szmatką i gotowe
a przerwy też 4 godzinne tylko na deserek 3 godzinna
a przerwy też 4 godzinne tylko na deserek 3 godzinna
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
nesiaa i nie daj sobie wmówić, że dziecko musi zjeść duży słoik zupy. Moje dziecko zjada na ogół pół filiżanki, to jest mniej więcej mały słoiczek. A nieraz zje połowę tego, albo w ogóle nie zje, bo nie ma ochoty i już. Dzisiaj nie jadł jeszcze nic oprócz piersi i jakichś kilku kęsów z mojego talerza.
marela
Podwójna marcóweczka ;)
toż to jedyne co moj łobuz oglada i moze tak w koło niestety mamusia nie pozwala za często kiedys gurowało cho ka ka o , teraz gumybear songWlaczylam mojemu dziecku GummyBear i zjadla caly duzy sloik zupy!!!!!
to widze ze nie tylko nasz dziadek w ten sposób otwiera chusteczki
Al marudzi wszystko chce robic sam dalam go na chwile taci i juz placze ;( myslalam ze popisze a tu duuu ...a ;(
Dzieki dziewczyny. Ja tez nie daje na sile ale jesli ona nie chce nawet lyzeczki to mi juz rece opadaja. Wasze dzieci przesypiaja nocki a ja ciagle wyobrazam sobie co bedzie jesli ona nie zje. Chyba musze troche wyluzowac. Nie wiem tylko czy jesli nie tknie tej zupki to dawac jej mleko czy niech sie glodzi i w koncu zje??
Y
yra245
Gość
no blu ma rację, po adasiu tym bardziej widać, że głodzony jednak nie jest hehe. a jak cie blu nie ma jak babcia sobie radzi z jedzeniem?
u nas jasiu zjada duzy sloik obiadku, moze warto pokombinowac co dziecko najbardziej lubi, sama niewiem. u nas też jest anty fotelik. czasami jest masakra. no ale zjada to najważniejsze.
nesia mój mały też się raz budzi w nocy i do tego nad ranem na butle. tlumacze sobie ze bynajmniej z rytmu sie nie wybije jak urodzi sie drugie dziecko hehe.
u nas jasiu zjada duzy sloik obiadku, moze warto pokombinowac co dziecko najbardziej lubi, sama niewiem. u nas też jest anty fotelik. czasami jest masakra. no ale zjada to najważniejsze.
nesia mój mały też się raz budzi w nocy i do tego nad ranem na butle. tlumacze sobie ze bynajmniej z rytmu sie nie wybije jak urodzi sie drugie dziecko hehe.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Marciaa a ile razy Nikodem je w dzien? Budzi sie w nocy?
je 4 razy
rano kaszka
potem jakis jogurcik, jogurt z owocami
obiad
kaszka
czasem zje biszkopta ale rzadko chrupek nie jada bo nie lubi
nie budzi sie w nocy
no u nas już nie raz ten świszczacy oddech i zaraz do lekarza szliśmy. No i kazano nam się zaprzyjaźnić z inhalatorem i sterydy są często i słabo pomagają. I teraz w środę mamy wizytę prywatną u pulmonologa i będzie coś jaśniej. Astma oskrzelowa występuje na tle alergicznym i jest dziedziczna a ja mam astmęPolka, ale to mogła być obturacja od kataru, mój Adaś już 2 razy to miał. Tylko mnie się udało na tyle wcześnie trafić do lekarza, że za każdym razem był świszczący oddech, a jeszcze nie miał duszności. Też dostawał wziewy, a raz nawet sterydy
reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Yra, babcia sobie super radzi. Sprytna z niej babka, ma podejście do dzieci, jest chyba bardziej zdecydowana niż ja
Co do jedzenia jeszcze - jedno dziecko zjada cały słoiczek, inne nie. Mój Karol zjadał ładnie wszystko do roczku, a potem mu się odmieniło. Zjadał zawsze duży słoik obiadku, cały deserek... Adaś zjada mniej, widocznie taka jego uroda
Polka, a ty masz astmę na tle alergicznym? Franuś ma alergię, czy nie wiadomo?
Co do jedzenia jeszcze - jedno dziecko zjada cały słoiczek, inne nie. Mój Karol zjadał ładnie wszystko do roczku, a potem mu się odmieniło. Zjadał zawsze duży słoik obiadku, cały deserek... Adaś zjada mniej, widocznie taka jego uroda
Polka, a ty masz astmę na tle alergicznym? Franuś ma alergię, czy nie wiadomo?