reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dzień dobry kochane :)

nocka ok, spałyśmy do 8:15 ale od rana masakra jakaś. Pola miała tak strasznie zakalejony rano nosek że aż się takie korki zrobiły w dziurkach od nosa, poza tym kolor żółty wygląda jak ropny. cały czas czyścimy katarkiem i biedna strasznie płacze:( mam nadzieję że antybiotyk pomoże. Julia nie lepiej, tylko kolor kataru inny ale też gluty ciągniemy okropne. mała nie ma apetytu ale wcale się nie dziwię przy takim katarze to nawet dorosły by nie jadł.
wczoraj cały dzień siedział u nas szwagier ze swą narzeczoną, stwierdzam że straszna lampucera z niej. ja do niej po angielsku a ona po helwecku do szwagra i on tłumaczy nam co powiedziała a zna cholera jedna dobrze angielski ale z pospulstwem się nie będzie zadawała widocznie. ogólnie jakaś beznadziejna z niej kobieta non stop SZ poprawia koszulkę, spodnie bo nie tak leżą jak trzeba. jak dziecku normalnie.
dziś pojechali do Krakowa ale wieczorem mają się zjawić u nas.

ramari kochana na katar zatokowy ja robię : grzeję sól w mikrofali lub na patelni wsypuję do ściereczki i takim ciepłym zawiniątkiem okładam zatoki, powtarzam taki zabieg co 2-3 godziny, schodzi katar ładnie. ponadto smaruję amolem. ale do lekarza nie zaszkodzi zadzwonić. zdróweczka kochana *) paczka do Ciebie dziś wysłana :)

mazia dla Jasia *)

polka Tobie też zdróweczka *) co do prezentu to ja bym nie kupiła bo pytanie co na 18 i ślub będziesz musiała dawać. a tak poza tym to dlaczego Wy macie się zadłużać dla czyjegoś dziecka, niech sami się zadłużą i fundną synusiowi prezencik. a co chrzestnego to Wasza impreza a nie Teściowej więc jak nie ma ochoty niech nie przychodzi, będzie to tylko świadectwo jej osoby. kochana weź no postaw się im troszkę bo siły to masz wiele w sobie :) bo silna babeczka z Ciebie

frotka pomysł świetny, jestem za :)

titka masz zostać z nami :) w końcu synuś marcowy a to że starszy to nie szkodzi :)

miłego dzionka :)

reklama
Witam Was Kochane Mamuski i dzieciatka:)

U nas nocka taka sobie,Bartus popłakiwał bidulek mój,wstalismy o 9.Teraz mały smok spi.Ja juz mam posprzatane mieszkanko zeby na Nowy Rok było ładnie,bo jutro nie bede miała czasu idziemy na sylwestra do znajomych z naszym babelkiem i dzisiaj jakies dania musze zrobic na jutro.A jutro tez duzo spraw do załatwienia przed sylwkiem.

dronka buziaki dla córci i duzo zdrówka,spóznione ale szczere!

Dobrego dnia:)

Ostatnia edycja:
Witam u nas nocka do dupy, nie wiem co jest nie tak z tymi pampersami bo znów dziś Ola mokra się obudziła ehhh rozmiar dobry a przecieka. Jak za dnia jest w rajtkach to oki bo dociskają pampka a na noc zakładam pajacyka i jak się wierci a ma luzy to gdzieś się odchyla i bokiem leci. Pozatym mała źle śpi, popłakuje, wierci się i odkrywa o 3 w nocy była dłuższa pobudka no i trzeba było nosić a teraz odsypia cwaniara :tak:

Miłego dnia życze :tak:

Hej kochane!
Zdrówka dla chorowitków!!! Mój Olek też chory:-( Katar ma bidulek... skąd to się wzięło:confused: robiłam już mu dzisiaj inhalację, psikam euphorbium i daję Elofen. Ale nie jest to cieknący katar, wiec chyba będę mu dawać mucofluid na rozrzedzenie bo mu tak stoi ehhh biedne są takie małe dzieciaczki jak mają katar.
polka co do takich prezentów, to za żadne skarby bym nie kupiła, no chyba że srał..bym kasą;-)
Moni pieluchomajtki pampersa fajnie przylegają do ciała, może to jest jakieś rozwiązanie. Ja jestem z nich mega zadowolona:tak:

Ostatnio tylko was podczytywałam, bo nie miałam zabardzo czasu i weny na pisanie. Wogóle jestem jakaś zmulona, piję kawę i może jakoś dojdę do siebie, strasznie wieje u nas, pewnie przez to też człowiek taki zwalony. Ł ma dzisiaj urlop, więc zaraz lecę do ciucha pogdrzebać i do komisu dziecięcego.

u nas jest identycznie od dobrych kilku dni pampers przemaka z boku, pewnie nasze dzieci tak się kręcą innego wytłumaczenia nie mam.

wiecie kobitki ja nie widzę problemu z pampakami u małej. nosimy 4 w nocy a pampers jest na full wypełniony, nie przecieka.
może spróbujcie większy rozmiar kupić.

reklama
Do góry