reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie

Dronka oby mąż szybko doszedł do siebie po operacji!!! Buziaki dla Gabrysi!
Mazia buziaki dla Jasia! Ale miałaś przygodę;)
Polka ja podzielam zdanie dziewczyn - bez przesady z tym prezentem. Wg mnie komunia to wydarzenie religijne i w tym dniu prezenty nie powinny być najważniejsze. Ja się jeszcze nie dziwię dzieciom, ale żeby ich rodzice mieli takie pomysły - SZOK!!! To co Wy kupicie, jak chrześniak się będzie żenił? Nie dajcie się zwariować.
Heronek mam nadzieję, że Redan szybko polubi żłobek.
Polusia zdrówka dla dziewczynek!
N&h faktycznie trochę głupio, żeby najbliżsi kuzyni nosili "to samo" imię;)
Monia powodzenia dla męża!

U nas średnie nastroje dziś:( Mały w porządku, za to ja podminowana:(
Wam życzę miłego wieczoru i spokojnej nocy!

reklama
mam okropna grypę :( ale czytam Was.
Polusia zdrowka dla dziewczynek !!! :(
dronka oj to się narobiło :( powodzenia dla męża na operacji i szybkiego staniecia na nogi :)
Titka im nas więcej tym ciekawsze rozmowy :) mnie nie przeszkadzasz :) a co do Komunii to chrześniak M.zamówił u nas rower crossowy konkretnej firmy !!! I wiecie ile mamy wydać 3790zł :( a przecież tego samego dnia nasz syn idzie do komunii i tyle wydatków bo robimy wspólną komunię ze Szwagierka ( no comment) :( i co my zrobimy nie wiem :(
Idę Was dalej nadrabiać!!! dronka buziak dla małej!!!

nie zamierzam ja go kupić, ale z tego co wiem to M.chyba musi bo mamusia kazała. A pomyliłam się to jest Rower MTB FIRMY Kross lub Giant. I wiem że i tak poszło w dol zamówienie bo pierwsza opcja była 7600zł :( :( !!! Ja widziałam fajny za 1099zł to mnie wyśmiali :(

W tej rodzinie jest dziwne to wszystko na wesela chrześni biorą kredyty czy pożyczki bo parę tysięcy daja :(

Sorki polka nie wiem jakie sa wasze dochody,ale w zyciu tyle bym nie dala na komunie.To dziecko ma 9 lat czy w glowie mu sie nie przewraca?
A jesli moge zapytac szwagier czy szwagierka co sa chrzestnymi twojego synka?Jesli tak to co on dostanie?
To na 18 samochod a na wesele mieszkanie.Przepraszam ale po prostu nerwymnie wziely jak uslyszalam ta cene.
to co on dostanie od dziadkow?

Monia jak tam rozmowa meza to dzis mialo byc?

Ostatnia edycja:
nie no padłam z wrażenia jak przeczytałam cene tego roweru- ja dokładnie swojemu męzowi bym to wybiła patelnia- w każdym razie na wesoło rozwód murowany- w życiu bym nie dała- brak słów...
Bedę na necie rano przy kawce to nadrobie i poczytam sobie :)

Zgadzam się z Wami i przez najbliższe półtora roku niespełna będę przekonywać M.do zmiany zdania. Dla informacji chrześniak M.to syn mojej szwagierki :( więc chyba wszystko jasne. Mentalność tych ludzi mnie przeraża bo oni wszyscy pochodzą z 5000wioski i takie dziwne zwyczaje mają :(
U mnie w rodzinie to nie pojęte. Rower górski ok. Czy pieniądze na ten wymarzony prezent od całej rodziny. Mój syn powiedział że nic nie chce że bardzo chce tylko żeby dziadek(mój tato) był zdrowy i przyjechał i żeby teściowa moja pozwoliła przyjechać jego chrzestnemu na komunię :( więc wszystko mówi za siebie.

No Szwagierka jest chrzestna Wiktora i powiedziała że kupi mu co będzie chcial.
A nasze dochody są marne i by musiał go na raty wziąć :( no a sama komunia będzie sporym wydatkiem.

Jestem ciekawa jak to się rozegra bo wiem że jak ona miała wesele i jej chrzestna dała 500zł to po dzień dzisiejszy jej dzień dobry teściowa i ona nawet nie mówią. (to jest siostra teścia)

Ostatnia edycja:
Sorki polka nie wiem jakie sa wasze dochody,ale w zyciu tyle bym nie dala na komunie.To dziecko ma 9 lat czy w glowie mu sie nie przewraca?
A jesli moge zapytac szwagier czy szwagierka co sa chrzestnymi twojego synka?Jesli tak to co on dostanie?
To na 18 samochod a na wesele mieszkanie.Przepraszam ale po prostu nerwymnie wziely jak uslyszalam ta cene.
to co on dostanie od dziadkow?

Monia jak tam rozmowa meza to dzis mialo byc?
Kochana jutro o 8 rano ma sie stawic.

Zgadzam się z Wami i przez najbliższe półtora roku niespełna będę przekonywać M.do zmiany zdania. Dla informacji chrześniak M.to syn mojej szwagierki :( więc chyba wszystko jasne. Mentalność tych ludzi mnie przeraża bo oni wszyscy pochodzą z 5000wioski i takie dziwne zwyczaje mają :(
U mnie w rodzinie to nie pojęte. Rower górski ok. Czy pieniądze na ten wymarzony prezent od całej rodziny. Mój syn powiedział że nic nie chce że bardzo chce tylko żeby dziadek(mój tato) był zdrowy i przyjechał i żeby teściowa moja pozwoliła przyjechać jego chrzestnemu na komunię :( więc wszystko mówi za siebie.
no prosze jaki madry chlopaczek.
No nie oszukujmy sie, gorala mozna kupic za 500 zł.
Ja swojego w tamtym roku kupowalam za 350.

Polka mi sie wydaje, ze oni pochodza z malej miescowosci i robia to wszystko dla lansu, zeby pokazac sasiadom czego to oni nie maja.

Polka masz bardzo madrego synka.sorki a co ma tesciowa do waszych gosci.troszke to wszystko dziwne wybacz.Nie za bardzo oni sie mieszaja do waszego zycia?

titka daj spokój, musisz zostać z nami!
dronka zdrowia dla męża! i buziaczek dla Gabi!
asia ja też dziś kompletnie nie w nastroju...
mazia buziak wielki dla Jasieńka!
polusia zdróweczka dla Twoich dziewczynek!
monia kciuki zaciśnięte!!! Będzie git!
polka masz bardzo mądrego synka! a cena tego roweru to jakiś kosmos jest! Czy Ci ludzie nie mają wstydu, żeby oczekiwać takich prezentów?!?!Moim zdaniem skoro Komunia to wydarzenie kościelne to prezent powinien być tego symbolem! No dobrze rower czy zegarek też jestem w stanie zaakceptować, ale w rozsądnej granicy cenowej. Aż się we mnie zagotowało!

Mam nadzieję, że wszystko co chciałam napisać napisałam i, że o niczym nie zapomniałam...O sobie nie mam weny jakoś pisać sorki...

Dronka, niezła akcja z imieniem :D Współczuję mężowi operacji, no i tobie też...

Titka, pewnie że możesz zostać :)

Co do urodzin, to u nas też podwójne, ale w domu zrobimy na pewno. Będą torty i pewnie jakieś jeszcze słodkości, może sałatki czy inne przekąski.

reklama
Polka masz bardzo madrego synka.sorki a co ma tesciowa do waszych gosci.troszke to wszystko dziwne wybacz.Nie za bardzo oni sie mieszaja do waszego zycia?

Kiedyś jak teściowa mnie bardzo obraziła i skrzywdziła swoją gadka na mój temat to powaliłam się bratu...on nie wytrzymał i pojechał od razu do niej do pracy i wygarnął jej przy pracownikach i klientach od tego czasu robimy każde urodziny dzieci 2razy bo ona nie chce go wiedzieć. No i w tym problem :( no a teście ogólnie butami wchodzą od początku we wszystko. Dopóki żyła moja mama i ona mi pomagała to miałam sile ich olewać,

Do góry