reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie!

mazia dronka buziaki dla Malutkich!!!

dronka zdrowka dla K i oby szybko sie zagoilo!!!

zdrowka dla wszystkich chorych!!!

Monia kciuki zacisniete!

Redan juz o wiele lepiej, juz tylko troche pokasluje i to mokrym kaszlem, wiec sie odrywa...Za to ja z goraczka...bleeee...nienawidze byc chora
Ja tez nie jestem za dublowaniem imion w tym samym pokoleniu. U nas na szczescie sie to nie zdarza...
A my juz po pierwszej godzince w zlobku. Mlody zachowywal sie porzadnie, tylko po kazdej wedrowce wracal sie przytulic do mnie....Ciezko bedzie. Jutro na 4 godzinki, a w piatke na caly dzien. Pewnie bede czatowala pod przedszkolem..hehehehe

Milego popoludnia!

reklama
był u nas lekarz i Pola ma antybiotyk, Julka też :( więc niestety jestem uziemiona w domu.
nie mam dziś coś weny:( jakaś taka jestem rozbita, dziewuszki nie gniewajcie się jak dziś nic nikomu nie odpiszę. obiecuję nadrobić to jutro

no to masz czarna fajnie:tak:, ja mam nadzieje ze mojemu przejdzie ten ranny ptaszek;-)

wrocilismy ze spacerku, zrobilam zakupy sloiczkowe, dzis banana pawelek zje, zobaczymy czy bedzie oki, wkurzajace ze znow musze ze wszystkim uwazac...:wściekła/y:
kupilam do twarzy krem emolium bo fajnie dziala na te suche czerwone plamki...

poza tym kolejna kawa!!;-)

Czarnuszka88

nie wiedziałam założyłam sobie konto i wpadłam na to forum, ale skoro nie jestem tu mile widziana to żaden problem :( Mój Damianciu jest z marca, ale nie z 2010 roku- faktycznie nie przemyślałam że to forum dla tych roczników, trzymajcie się ciepło pozdrawiam

Titka nie wygłupiaj się! jeśli Ci u nas pasuje to nikt Cię nie wygania przeciez. Myślę, że będziemy mogły czerpać z twojego doświadczenia :-)
Myślę, że dziewczyny się ze mną zgodzą.
heronek dobrze, ze z Redankiem lepiej. Trzymam kciuki, żeby mały dobrze zniósł żłobek. Mój Przemek uwielia tam chodzić, dużo dzieci do zabawy. My mamy przeżywamy tą rozłąkę bardziej niż dzieci :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie.

U nas nocka podobnie jak poprzednia katastrofa.
Obudzil sie o 1 i do 4 szalal.czyzby poprzestawial mu sie dzien z noca?Myslalam ze to tylko u noworodkow.Chyba musze przestawic go w spaniu dziennym z 3 drzemek na 2 bo moze to za duzo.No ale to bedzie ciezko bo on wsiada do auta i po kilku minutach zasypia.A jezdzimy duzo.
W kazdym razie musze strzelic sobie siekiere na przebudzenie bo normalnie sajgon.

Witam od rana, na dworze jest biało i mroźno zdążyłam już być z psem :) popijam kawke od rana. Wczoraj swój plan wykonałam dzis mam kolejny. Zaraz pogram z synkiem w statki bo dostał na gw iazdkę i juz truje, abym się odkleiła od kompa haha

Z tym sądem pracy to dobra rada, ale kto chciałby wrócic do pracy po wygraniu sprawy jeśli go tam nie chcą :( smutne....

Tika w tym przypadku to byl duzy zaklad i otoczenie przyjazne a ze dyrektor czy kierownik krzywo patrzy to kazdemu wisi bo widzi sie ich tylko kilaka razy w tygodniu albo i nawet wcale.Wazne ze jej zwrocili zalegle pensje i miala prace bo sama wychowywala dziecko.
Zreszta jakby co to i tak daje czas na znalezienie nowej pracy.
Tika mnie nie przeszkadzasz tylko czy ciebie nie beda nudzily nasze tematy bo tu glownie o kaszkach kupkach itp:)

Monia bardzo Wam wsółczuje:(
CC zdrówka dla dzieciaczków
Moni27 moje dziecko też śpi z nami i wcale nie myśle o wyprowadzce jej-chyba to dla mnie byłaby wieksza trauma niz dla małej no cóż uwielbiam tulic sie wnocy do niej:)
Asiu super ze z dzidzią wszytko ok...czyzby jedyna dzieczynka wsrod chłopców:)??
Naska zdrówka dla Ł!! i tez uważam ze z imieniem warto poczekac do narodzin bo moze byc tak jak u nas.....hahah po 3 tygodniach od urodzin zrobiła sie z Hani - Gabriela Hanna:rofl2: przez gardło mi nie mogła przejsc Hania bo po prostu do niej nie pasowało - ale jak ktos mówi do niej to mi nie przeszkadza:) i zaminilismy Zygotyne (z czasów w brzusiu) na Zyzie i tak tez do niej mowilismy:sorry2: no i opcja mamy Ani i corki Hani sie nie sprawdzila:dry:

A u nas K w szpitalu jutro czeka go operacja:-( jednak noga sie nie zrosnie i musi miec skęcona na śruby...i pewnie czeka nas samotny sylwester:-(

Dronka wspolczuje mezowi bedzie ciezko ale skoro to jedyne wyjscie to trzeba przetrwac.
caluski dla coreczki

Ide robic sniadanko gagatkom bo starsze dopiero wstaly i bawia sie z malym ale cos tam na dole za glosno nie wiem ktore gorsze.Kloca sieo glupstwa a Maks chce im dorownac i kloci sie po swojemu.Kapitalnie to z boku wyglada tylko dlaczego jak jestem taka niewyspana i glowa mi peka.

Ostatnia edycja:
Ionka ja tez nie zaczaiłam że chodzi o Antosia i Antosie:)
Polusia zdrówka dla dziewczynek:*
Yra dzieki za informacje. K ma zdjęty juz gips, pobrali krew i jest na czczo:/ oby byla jutro operacja bo innych trzymaja tak po 2-3 dni o kroplówkach bo są nagłe przypadki i zaplanowane operacje przesuwają sie na dalszy plan:/
Mazia buziaki dla Jasia:* i na szczeście nie muslsilismy zminiac imienia w urzedzie bo mielismy tak odlegly teramin wyznaczony:) no a juz inni przyswoili ze mamy córcie Hanie bo tak oznajmilismy po porodzie:) nieststy wyszło w praniu ze do niej po prostu to nie pasowało...nawet teść który w sumie sie obrazil ze bez konsultacji z nimi wybraliśmy imie Gabrysia twierdzil ze musimy zminic z Hani bo do niej nie pasuje i tez nazywał mała Zyzia...ale nie wiedzialam ze wam nie pisalam-pewnie w trudnych poczatkch nie mialam czasu na tlumaczenie:)
Titka forum to wolny wybór i kazdy moze sie udzielac... wiec zostan z Nami:) fakt mozemy miec troche inne problemy z naszymi mnieszymi dziećmi niz ty ale Ramari ma racje - posłuchamy Twoich rad:)

no to dzięki bo tu panuje taka ciepła atmosfera- a jesli będe mogła to oczywiście radami posłuże- lubie też słuchać rad niani na TVN Style- ale to jedynie co do wychowania, chociaż kazde dziecko jest inne i nie każda metoda działa na całe przedszkole haha :) no ja nie chwaląc się ten czas tak leci, ze w tym roku szkolnym mam komunie i troszke inne problemy, ale co tam będzie się działo :)))

no własnie a propo komunii to może podpowiecie mi co kupują chrześni na komunie bo to co się dzieje to włosy na głowie stają :( jakaś porażka finansowa ??? bo gorzej jak dziecko wszystko ma ???

reklama
Moj syn ma komunie w tym roku i wlasnie zastanawiam sie co z tym fantem zrobic.W domu czy w restauracji.Wolalabym w restauracji ale tu sale mozna dopiero od 30-40 osob.A na sam obiad do restauracji to glupio mi tylko robic tymbardziej ze syn chce dj-a bo byl u kolezanki i u niej byl i on chce tez duza komunie a u mnie z rodzinka tu w Stanach krucho bo moja cala rodzina w Polsce.

Co do prezentu to tez mielismy problem jak mojego G chrzestnica miala komunie bo wszystko miala.Kupilam jej lancuszek z zawieszka i pieniadze dalam to jej sie prezent nie podobal bo chciala prezent.tylko co kupic jak dziecko juz wszystko ma(komputer,rower,hulajnoge,telefon)

Do góry