reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mi sie chyba nie uda przestawic
Mlody usnał o 10 i spał do 11.40 i usnal teraz i pewnie bedzie padniety o 17
ah, przełamałam się. Zjadlam szalrotke mniami

Blu zdrowka dla Synka biedulek bol ucha to podły ból.

reklama
Blu zdrowka dla Karolka!
Marciaa zrob sobie wolne w swieta od postanowienia o niejedzeniu slodyczy:) Smacznego!
Moja niunia spi dwa razy dziennie. Tak kolo 9.30 niecala godzinke i kolo 14 troszke ponad godzinke. Na noc zasypia przed 20. Budzi sie kolo 7. Ale ostatnio usypianie jej to jakis koszmar, strasznie walczy mimo zmeczenia:( Mam nadzieje, ze jej to przejdzie. A i ida jej kolejne dwa zabki na dole, na gorze narazie brak oznak:) Ide posiedziec z M poki mala spi i gosci nie ma. Powspominamy jak to bylo 5 lat temu:)

Hej Dziewczynki,
U nas tez super, mega grzeczny byl, prezenty bez wiekszych emocji :-p
Ale powiem Wam, ze swieta nam mijaja fajnie, na luzie, bez gonitwy po rodzinach i nikt sie nie wtraca :-D Bylismy dzis tylko u znajomych, maja 3 tygodniowego synka, slodziak maly, sliczny jest :-)

Nesiaa wszystkiego naj z okazji rocznicy :happy2:
Blueberry zdrowka dla Karolka! Biedactwo...

A ja mam pytanie. Ciag dalszy problemow z ciaza mojej przyjaciolki :eek:
Na wizycie u ginekologa dostala duphaston 3 razy dziennie. Po konsultacji z drugim ginem, kategorycznie jej zabronil zazywania jakichkolwiek lekow przed 10tc. Ona jest w 5. Twierdzi, ze do tej pory organizm sam ma sobie z tym poradzic. No i obie jestesmy glupie i nie wiemy co robic... Bardzo mnie to martwi.
Czy ktoras z Was brala ten lek tak wczesnie???

tak ja brałam ok 7 tygodnia duphaston, on jej nie zaszkodzi wręcz pomoże, w Pl każdy no prawie każdy lekarz zapisze ci przy plamieniu duphaston, ja brałam na początku i przy Jasiu i teraz , przy Jasiu też miałam plamienia ok 6-7 tygodnia. niech ona go bierze, zaszkodzić nie zaszkodzi ale pomoże utrzymać tą ciąże.

ten drugi lekarz wychodzi pewnie z założenia że organizm ma sobie sam z tym poradzić, tylko tabasia żeby nie było w drugą stronę, na jej nie korzyść. ja bym się nawet nie zastanawiała, brałabym napewno.

Dzieki Kochana! Uspokoilas mnie, najsmieszniejsze jest to, ze tutaj chodzi do polskiego gina i jej przepisal, a konsultowala sie z drugim, ktory jest w Polsce i mowi, ze nie. Normalnie osiwieje z ta jej ciaza :-D

Tabasia ja duphaston brałam od 6 tyg ciąży bo miałam krwiaka, moja koleżanka też tak wczas brała bo ma problemy z tarczycą nic się nie stało, lek bezpieczny od początku ciąży spoko może brać wskazania właśnie krwawienia.

My dzisiaj u rodzoców wpadam tylko na chwilke przywitać Was świątecznie :tak:

witam wieczorkiem
tak jak pisalam pawelek jedna drzemka dzis od 12 do 15 i teraz juz spi:tak: bylismy u siostry, wozkiem, spacerkiem, po 18 kapiel kaszka i spanko, przed 19 padl, i dobrze, ciekawe o ktorej pobudke zarzadzi...;-)

tabasia tez nie pomoge bo sie nie orientuje z tym duphastonem
yra gratki kolejnego zabka:tak:

dobry wieczór :) witam świątecznie :)
kochane Wigilia była piękna aż się popłakałam z moją mamą, w sumie było 11 osób: moi rodzice, rodzeństwo, teście, szwagierka i nasza czwóreczka :) kolacja udana i bardzo smaczna, Pola zajadała się rybką i pierożkami z kapustką:) pycha były. a prezenty i ich rozpakowanie to był hicior, Pola cała zadowolona rozwalała ile tylko mogła swoich prezentów i każdy trafiony w dziesiątkę. Julka również szczęśliwa : dostała fajną grę operacja osrty dyżur i dziś cały dzień operowała :) a moi rodzice dostali kalendarz wykonany przez nas ze zdjęciami dziewczynek i moja mama była tak zadowolona że aż się kobitka popłakała:) ja dostałam książkę nigeli lawson ( chyba tak się piszę ) i jestem mega szczęśliwa bo już na nią chorowałam a tu taki prezent :)
dziś dzień lenistwa: zabawa z Polą i czytanie książki, super :) jutro obiad u moich rodziców i nasza drewniana rocznica ślubu :) ciekawe czy mój małż pamięta.
a w poniedziałek jadę do spa do Krynicy już się nie mogę doczekać :)

yra gratuluję zębolka :)

tabasia ja brałam od 6 tygodnia bo plamiłam, potem dostałam luteinę. dzięki temu mam Polą na świecie :)

kobitki miłego udanego drugiego dnia świąt, objadać się proszę o resztę martwimy się po świętach :)
miłego :)

reklama
Do góry