reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej ho:-) Witam się świątecznie:-)Mamy za sobą już drugą nieciekawą nockę - parę pobudek z płaczem, pojękiwania, wiercenie itp - może ząbek jakiś daje o sobie znać? Wigilia przebiegła nam miło - jedzonko pycha, atmosfera ok, a dziś powtórka z rozrywki przed nami - tylko potrawy inne he he;-)Franuś jakoś średnio był zainteresowany prezentami - nadal ciekawsze były kable, piloty itp:sorry2:Przez moją nieuwagę przyciął sobie paluszek w jeździku lwie i potem omijał go szerokim łukiem:zawstydzona/y:Mam nadzieję, że w końcu się do niego przekona...
Miłego rodzinnego dnia Wam życze:-)

reklama
witam się i ja.

u nas też standard kilka pobudek w nocy, raz na jedzenie a reszta sama niewiem na co, marudzi, trzeba go przełożyć bo pozycje ma nieziemskie i wtedy jak się obudzi nagle mu niewygodnie.

wigilia udana, jasiu zachwycony stoliczkiem, teraz jak wstaje może sobie śmiało przy nim stać i się bawić, teście zachwyceni prezentami, było miło, dziś część dalsza u teściów a jutro u moich rodziców.

dziś wystawimy kojec do pokoju, to jest obłęd z tym wstawaniem wszędzie gdzie popadnie, na sekundę nie można go spuścić z oka, po prostu wszędzie wstaje i wtedy się puszcza i bach leci, a kask jest dosyć drogi oglądałam na allegro, mam nadzieję że bunt na kojec nie zrobi, a nam da trochę odpoczynku.

dziewczyny wesołego dalszego świętowania :) ucztowania :))))

Witajcie w I dzień Świąt
U nas nocka ok o 7 malego wziełam do nas i tak do 8 drzemaliśmy:-)
Wigilie wszystkie super. Niko jakies szału nie miał na zabawki ale podoba mu się krokodyl, chuck i szczekajacy piesek ;-) W ogole moja mama byla gwiazdorem jaja jak nie wiem...Z moim Ł. dostlaiśmy rózgę ( w formie drewnianej kopystki-bolało ;-) ) za wyprowadzkę jego he he ale Nikuś pochwały zgarnął :)) fotorelacja jutro ha ha :)
dzisiaj teściowie wpadają i znajomi i się bawimy :-)
Wczoraj pogoda nam nie dopisała i lało jak z cebra ale dzisiaj napadało i jest klimacik :-) Zaraz sniadanko i jak Niko sie obudzi uciekamy na swiateczny spacerek na sanki:))))
udanego dnia !!

witajcie kochane:-)
u nas tez fajnie minela wigilia, pawelek rozpakowywal prezenty:-D, potem moze wrzuce filmik jak rozpakowywal klocki, super udany prezent:-) musze znalezc kabel do aparatu
hehe
ale zastanawiam sie nad tym czy pawelek nie bedzie spal juz tylko raz dziennie bo straszny problem z jego usypianiem, wczoraj zasnal ok 23, ale wczesniej spal prawie 3h od 15 do przed 18, a rano jedna drzemka tylko 30 minut a usypianie trwalo ponad godzine

mamy starszych dzieciaczkow: kiedy wasze dzieci zaczely spac tylko 1 raz dziennie? u nas chyba ten moment, jak na razie pobudka o 6 i jeszcze wcale chce spania;-) no coz zobaczymy jak to bedzie... na spacer na razie nie da sie isc bo pada snieg z deszczem wiec bawimy sie razem;-)

a chccialam wam jeszcze powiedziec ze wysypka pawelkowi calkowicie zniknela:-) super!

zycze wam wszyskim udanych swiat:tak::-)

Ostatnia edycja:
Witam! U nas tez wigilia udana. Najadlam sie jak nie wiem:) Ola byla mega grzeczna i zainteresowana wszystkim. Siedziala z nami przy stole i spiewala koledy, oczywiscie po swojemu:p Dzis zapowiada sie kolejna imprezka, nasza drewniana rocznica:)
Zycze Wszystkim smacznego dnia:)

u nas również ok, szybko, ale Alan grzeczniutki- jak nie on ;)
Zjadał wsio to co my oczywiście w mniejszych ilościach - nawet kapuśniak pił ;) zabawki chyba trafione , bawi sie jak narazie ;), a my dostalismy krajalnice ;) , to co my kupilismy ronież innym się podobało. Nietypowo był mikołaj , którego wcale się nie bał a wrecz siedzial na kolanach i ciagnal za czapke, jak zdaze to zaraz wrzuce kilka fotek z ostatnich dni. A teraz moj łobuz spi w sankach ;) usnal jak go wozili ;)

mamy starszych dzieciaczkow: kiedy wasze dzieci zaczely spac tylko 1 raz dziennie? u nas chyba ten moment, jak na razie pobudka o 6 i jeszcze wcale chce spania;-) no coz zobaczymy jak to bedzie... na spacer na razie nie da sie isc bo pada snieg z deszczem wiec bawimy sie razem;-)
Karol miał rok i 5 miesięcy. Pamiętam, bo go przestawiłam na wakacjach :)

Witajcie kochane.

U nas w miare. Szczegóły na Top secret. Sebi pojechal z dziadkiem do wujka i ciotki na obiad a K i drugi K - maz i krystianek śpią, zaraz do nas ma wpasc kuzynka Kamila, mialam robic obiad ale powiedziala ze nie chce im sie za bardzo jesc i zebym klopotu nie robila. Jedzonka zostalo tyle ze sie w glowie nie miesci. K mnie troche wkurzał, ale to norma.
K aralajna - moi chlopcy bardzo wczesnie zaczeli spac 1 raz dziennie Krysti juz jakies 3 miesiące spi tylko raz w dzień. Ale za to potem wieczorem usypia o 18 - 19. Mi takie cos odpowiada bo jak pojde na studia to bede miala czas na nauke wieczorami. Dzieci to indywidualnosc kazde robi jak mu pasuje.

Milego 1 dnia świąt babeczki.

Lece myć głowe

My (tzn ja i Adaś) wstaliśmy dzisiaj o 9:20, a Karol z tatą jeszcze później :szok:. Adaś się wcześniej obudził, nie wiem o której (było ciemno, ale pewnie to już było rano) i się kręcił dość długo, aż w końcu zasnął i tak pospaliśmy. Karolek biedny ma zapalenie ucha znów, ma gorączkę i słabo słyszy :-(. A poza tym nic nie je :-(. Bierze antybiotyk od wczoraj.

reklama
pawelek zasnal dzis o 12:szok: i spi do teraz wiec tez podejrzewam przestawienie:tak:
czarnuszka jasne mi tez to odpowiada:tak:,wczoraj do 23 masakra byla he he

u nas zaraz obiadek
potem idziemy w odwiedziny do siostry i jej rodzinki

blu zdrowka dla karolka,bidulek

Do góry