reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam się,
u nas nocka jak zwykle super. Oby drugie dziecko było tak samo kochane jak Przemuś. Mam nadzieje, że u mnie się nie sprawdzi, że pierwsze dziecko jest w nagrode, a drugie za karę :-D
Kochane dzisiaj na 15 mam wizytę. Proszę trzymać kciuki za fasolkę. Jakoś się strasznie denerwuje dzisiaj.
Marcia buziak lat dla Nikosia!
polusia zdrówka, może mogłaby Cię mama trochę odciążyć, żebyś odpoczęła
myszowata jasne, że bedzie ci dane :-)
k_aralajna szkoda Pawełka :-( Myślę, że szybko dojdziecie do wprawy i znajdzie się naprawde dużo dobrych rzeczy, które mały bedzie mógł zajadać :-)
Polka super, że macie pieniążki.

reklama
ramari zaciskam kciuki bardzo mocno! nie denerwuj się bo nie ma po co! No i daj znać jak tam fasolka się ma:-)
monia super Wam idzie!
karalajna dobrze, że mleczko Mały jakoś pije!Będzie dobrze!

Witajcie,
U nas nocka z jedna pobudka, chyba zeby wychodza bo wczesniej tez tak bylo. NO ale dałam mleczko i zasnąl szybko.
Oczywiscie lazienka dalej nie zrobiona :/ Ale dywan wyprałam na szczescie jedno z glowy. Jutro juz sie biore za gotowanie bigosu.
A wlasnie mamuśki , ktore pieczą rolade makową, ja oczywiscie bede kupowalam gotowy mak helio i tam w puszce jest 900 gram chyba tak? on starczy na 2 rolady czy jedna ?

My juz po sniadanku, Sebek oczywiscie jak zwykle zamiast jesc to gada i sie bawi, ehhhh co za łobuz.
Musze zaraz zabierac sie za pranie i sprzatanie do konca no i ta lazienke chce dokończyć. Musze poprosic tescia zeby sie zająl sebusiem to bym ją szybko zrobila.
Jakiś obiad musze wymyslić. Chyba leniwe dzisiaj zrobie. Bo szybko i Sebi lubi.
lece Myszki cos robic bo juz mi dzieci zadyme robią.
Milego dzionka. Wpadne jak znajde chwilke
powinien wystarczyć na jeden makowiec, ale jak zrobisz takie mniejsze to i dwie wyjdą:)

Witam sie! Nocka super, mąż wstawał hehehe. Właśnie przed chwilą w ddtvn ten cały Zbyszek Urbański pokazywał zabawki jakie kupić na święta i muszę stwierdzić , że koleś jest beznadziejny, kompletnie nie potrafi zachęcić do kupna czegokolwiek, gdym sama nie oglądała w sklepei takie krzesełka czy uczniaczka( który notabene nie kosztuje tak jak on podaje ponizej 100! i było widać , że dla niego to taniocha, zeżlił mnie tym!!!wrrr) to pewnie bym w życiu nie zdecydowała się po tym jego "zachwalaniu" tych produktów:-p I co mnie rozwałiło najbardziej jego określnenie "teraz nie ma już prymitywnych zabawek , które służą tylko do zabawy, teraz są edukacyjne..lol:confused: tzn. że moje dziecko ma prawie same prymitywy w domu hahahaha koleś jest porażka :biggrin2:

Życzę Wam miłego dnia, ja uciekam zabierać się za pierniczki moje 85 pierogów ruskich już się mrożą i czekają na wigilie, ide póki małej nie ma :tak:

Ostatnia edycja:
Dzien Doberek:)

U nas nocka ok,Bartus szybko zasnoł sam,ale przebudzał sie z płaczem,spalismy do 8.Teraz sobie drzemke walnoł.Pogoda ładna,ale siedzimy w domku niech Bartus dojdzie do siebie i bedzie zdrów na święta.

Marciaa duuze buziaczki dla Nikosia:)

ramari kciuki zacisniete!!!

Dobrego i słonecznego dnia:)

a u nas dzis -8 szok. to najzimniejszy dzień od 5lat mojego pobytu tutaj!

noc ok, Ol marudziła ze 2 razy, ale kładłam ją na brzuszek i spała dalej :-) wstałyśmy o 9 :-)
moja tez chomikuje jedzenie w buzi ;-) czasami to masaka jest, bo niby połknie, a jednak nie i zaraz napcha dużo i się dławi.

polka, a jednak! :-)

karalajna, może snak Pawełkowi jednak podpasował? :-)

ale mnie brzuch nachrzania :-( pewnie na @

Witanko :)U nas nocka bez pobudek.Milenka budzi nas przed siódma bo Miłosz do przedszkola i tak fajnie pasuje:)Chłopaki jada z domu a my wtedy przed 9 dosypiamy:)
Polusia kurcze powikłania pogrypowe nieciekawie:(Życze Ci kochana duzo zdrówka i sił:)
Monia oby tak dalej Pawełek usypiał:)gratulacje
Marcia wysciskaj Nikosia małego przystojniaka:)dopiero co czytałam ze jako ostatni konczył 6miesiecy a juz 8!!!
Czarunuszka ja mam przepis ze na dwie powinno starczyc.Kupiłam dwie puszki helio bo jeszcze potrzebuje troche do rzeszowiaka.
Myszowata doczekasz sie moze szybciej niz myslisz:)Moja Milenka ostatnio ogórki w occie zajada i to musi miec w obu raczkach bo pokazuje pustą i krzyczy da:)
Polka super z ta kasa:)Do nas jeszcze nie spłyneły wszystkie przelewy.:(
Lecę cos porobic, bo mała sama się zajęła narazie.

Ostatnia edycja:
Witam :)
nocka wspaniała , tak dobrze mi się po tych lekach to dawno nie spało :):):) mała też spała do 7:20 więc ok :)
ja już dziś zaliczyłam fryzjera, teraz małe sprzątanko kuchni i pieczenia cycków murzynki :) potem spacerek, i dalsze pichcenie.

Marcia buziak dla Nikosia *)

ramari kciuki zaciśnięte &&&&, daj znać już po :)

monia widzisz jak szybko zakumał o co chodzi :) oby tak dalej :)

polka super że kasa przyszła, będę fajne święta :)

lecę do kuchni :) miłego dzionka

Witam
U nas nocka w miare, mlody jadl mleczko o 1 i 6 rano wiec w miare sie wyspalismy. Zazwyczaj juz tego o 1 nie je, ale sa dni ze budzi sie i chce. No nic trzeba to przeczekac. Moja Natalka miala rok i 2 miesiace jak przestala jesc w nocy. Dziewczyny dajcie mi kopa w tylek bo mam tyle roboty, a nic mi sie nie chce. Jakis kryzys mnie dopadl. Posprzatalam szafe, oczywiscie 3 worki ciuchow do oddania. Moj M jak to zobaczy to znowu bedzie jeczal:-) Natalka poszla na sanki z kolezankami , a ja do sprzatania

reklama
Hej Kobitki!
Ja jak zwykle jak po ogien.
Polusia zdrowka!
Ramari kciuki zacisniete! Na pewno bedzie dobrze!
Polka, super, ze przelali wczesniej :)
Nie wiem co jeszcze komu, wiec z gory przepraszam.

U nas nocka... hmmmm.... jakby to nazwac. Otoz, moj Syn jadl w nocy mleczko pierwszy raz od pol roku jak nie lepiej! :-D No, ale to dlatego, ze na kolacje wtrabil jakies 50ml i biedactwo obudzil sie w nocy i nie mogl usnac, a ja slyszalam jak mu w brzusiu burczy... Tak smiesznie mi sie go karmilo, jakby byl noworodkiem :-D Zjadl, ale dalej nie mogl usnac, wec hop do naszego lozka. Te zeby go tak mecza nadal :-(
No i pospalismy do 9, oczywiscie z kilkoma pobudkami :sorry:
Teraz tez drzemka, zaraz pewnie wstanie na obiadek, a pozniej musze zejsc do sklepu, to i na spacer krotki smigniemy, bo strasznie u nas zimno. Wczoraj z M pojechalismy do Tesco o 22, to -7 bylo. Ja zamarzlam :-D

No i tez mam lenia, tyle roboty, a ja na razie grzybki namoczylam ino...
Ale dzis robie pierogi, uszka, krokiety i dwie szynki. Jutro ciasta, w czwartek reszte, a w piatek rybe i zupy :tak: Plan jest ciekawe jak z realizacja....

Pozdrowionka! ;-)

Do góry