reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Widoki przepiekne i wiele ciekawych miejsc. Glowna atrakcja jest Prekestolen- klif z ktorego rozciaga sie wspanialy widok nad fjordem Lysefjorden.
Ależ tam musi być pieknie, aż się rozmarzyłam:cool2:
A nam chyba zdechł żółw:-( leży i sie nie rusza, nawet jak go troche szturchnę, ehh:-( mała śpi na razie a ja chora na maxa, jakoś mnie wcale nie cieszą te święta w tym roku, po prostu chce jej jakoś przetrwać...
a jeszcz emam małe pytanko, kto mi powie jak tozrobic, żeby w jednym poście zacytować kilka osób, żeby nie dodawać ich 100 pod sobą:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Prekestolen blisko. Nie pamietam dokladnie, ale chyba z jakies 40 kilometrow od nas. Osobiscie jeszcze nie bylam i nie wiem czy sie przelamie. Moj m byl juz chyba z 5 razy. Za kazdym razem jak ktos nas odwiedza to idzie pokazac. Ja mam okropny lek wysokosci, ale moze kiedys sie przelamie

Hej :)ale piszecie!!! Tabasia super ,ze złapali bandziora ,bedzie miał nauczke.
Marciaa super,ze ze szkoła sie udało!
Kurcze drogie choinki w tym roku metrowa sosna syberyjska 150zł.:( Mam nadzieje ,ze mój chłopina znajdzie jakaś piękna:)Zakupy spozywcze prawie skończone poza krótko terminowymi.zapas kaszek , mleka ,soczków uzupełniony.
Teraz szybko obiad , póki malutka spi:)

Ostatnia edycja:
My dzisiaj jeszcze na jakies zakupy. Prezent dla M tez musze dzisiaj kupic. Nic mi sie dzisiaj nie chce. Mialam sprzatac, ale ogarnelam tylko troszke i jutro sie wezme za sprzatanie. Mlody przespal sie 20 minu i dalej szaleje. Caly dzien na podlodze. Wspina sie i demoluje wszystko co spotka na swojej drodze. Teraz dorwal piloty i wali nimi o podloge. Dzisiaj kask mu dokucza caly czas sciaga. Pierwszy raz cos mu przeszkadza zawsze grzecznie nosil. On juz wie, ze musi ubrac buciki, kask i moze startowac:-)

Milenka namiętnie sciaga skarpetki z abs , a w guciach ślini sznurówki i plącze po swojemu.Prezentów też nie mam wszystkich jeszcze .Sprzatanie jak codzień bez szaleństw, nikt mi w szafy zaglądał nie bedzie, zresztą wyjezdzamy .Noga mniej boli ale po dwóch godzinach w markecie i galerii to rwie...Najtrudniej na dworze bo ślisko.Rano strasznie wiało, teraz spokojnie i nie pada.Myślę gdzie choinkę postawić i nie wiem...nie wiem poprostu.Mała wszędzie wlezie a my drzwi nigdzie nie mamy , tylko zasuwane do sypialni.Zresztą miejsca tez nie wiele.Najlepiej by było na stole:)Oj bo przypale obiad

Hejka

ale napisałyscie
my wczoraj mielismy gosci cały dzien znajomi wpadli i było super :) Niko musiał miec 3 drzemke ! o 18!!!!! usnał kolezance na kolanach i zal mi go bło rozbudzac poza tym było widac ze zmeczony wstał o 19 i padł po 23!! nocka meeeega srednia o 2 wstawał na nogi i gadał wziełam go pierwszy raz do nas na całą nocke. To była wyjątkowa sytuacja nie wyspałąm się bo się wiercił i rozpychał łobuz jeden :) ile on ma energii...ale za nim usnal to paluchy do nosa i ciagnal za wlosy....nie cierpie tego ale zaciskałąm zęby ;-)
W ogóle moj Ł. i kolezanki men stwierdzili ze my kobiety razw miesiacu idziemy na tajski masaz a oni beda sie opiekowac Nikosiem i jeszcze mamy sie zapisac na joge ( zebysmy sie uspokoily :cool2:)

Ja muszę jeszcze pokupować dla dziadków pudełeczka na prezenty i dla młodego torbe :) U nas wigilia. Potem zrobie fotke prezentów bo cała rodzina dała nam wszystkie prezenty juz co by potem nie jezdzili z tymi tobołami do nas :))

wczoraj byłam na spacerku chwile ale strasznie pruszyło Ł. zgubił folie przeciwdeszczowa i musialam wracac bo mlodego buzia była całałą biała
dzis roztopy ale co tam ....wkoncu sie porzadnie przewietrzymy

siostrzenica znowu kaszle. Ku**wica mnie strzeli. Ile mozna. Juz widze pierwszy rok Nikosia w przedszkolu.
Oby tylko Niko się nie zaraził:no:

Hej :)ale piszecie!!! Tabasia super ,ze złapali bandziora ,bedzie miał nauczke.
Marciaa super,ze ze szkoła sie udało!
Kurcze drogie choinki w tym roku metrowa sosna syberyjska 150zł.:( Mam nadzieje ,ze mój chłopina znajdzie jakaś piękna:)Zakupy spozywcze prawie skończone poza krótko terminowymi.zapas kaszek , mleka ,soczków uzupełniony.
Teraz szybko obiad , póki malutka spi:)
My kupilismy piekną żywą choinę w Obi za 23 zł 2 metry ma śliczna jest, co prawda nie sosna syberyjska a nasz krajowy tradycyjny świerk ale i tak piekny:)

Tabasia 9 lat??? szokujące! Dobrze, że go złaplai!
Ucitielka poprzez + pod postem, którym zaznaczasz wszystkie te posty, które chcesz zacytować
Dziękuję za info :*

No u nas z choinka tez problem. Miejsca malo. Pelno zabawek malego. Tez chcielismy na stole ale M stwierdzil , ze chyba bezpieczniej bedzie na podlodze. Maly posciagal wszystko co wisialo na dole odganiam go, ale nie poddaje sie ciaga za nia dalej. My mamy obiad z wczoraj i cale szczescie bo len mnie ogarnal straszny

reklama
Ależ tam musi być pieknie, aż się rozmarzyłam:cool2:
A nam chyba zdechł żółw:-( leży i sie nie rusza, nawet jak go troche szturchnę, ehh:-( mała śpi na razie a ja chora na maxa, jakoś mnie wcale nie cieszą te święta w tym roku, po prostu chce jej jakoś przetrwać...
a jeszcz emam małe pytanko, kto mi powie jak tozrobic, żeby w jednym poście zacytować kilka osób, żeby nie dodawać ich 100 pod sobą:confused:

a może zapadł w sen zimowy? :-)
Ol pospała ponad godzinę. zaraz znów pójdzie :-) dzis w nas mróz, wiec ze spaceru nici, chociaz pogoda przepiekna.
martwiłam sie, jak zareaguje na mojego brata, ale super. tylko zawstydzona była jak pensjonarka hehe ;-) a teraz chodzi i go zaczepia ;-)
Tabasia, no ciekawe, z jakiej rodziny ten gówniarz :/ mam nadzieję, ze rodzice dadza mu popalić!

e: u nas choinka stoi na szafce :-) jest tak wysoko, że Ol nie dostanie, bo jakbym miała jeszcze pilnować, czy nie ściągnie na siebie...

Do góry