reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Swoją drogą ciekawe skąd Urząd Skarbowy wiedział gdzie Twój M ma właśnie konto że właśnie w takim konkretnie banku?
zakład pracy musiał dać takie info ( a nie musiał) dostaje twój M wypłatę na konto?
Urząd Skarbowy zna numer konta, jeżeli się wpisało w tym formularzu o zmianie danych osobowych (chyba NIP-3). A podaje się po to, żeby dostać zwrot podatku na konto. Ale ja też słyszałam, że ściągają mandaty ze zwrotu z podatku.

reklama
Ionka najdrozsza, najdrozsza, bo ostatnio patrzylam na nia, chcialam kupic.
Jest drozsza o ponad 2 zl od zwyklych kaszek.

Moje dziecko tez jest jest dzisiaj super. Wlasnie usnal a tak to od 10.30 bawi sie praktycznie sam, no czasami dopelznie mi do kompa i musze go odganiac :-)

słuchajcie, moje dziecko to istny anioł dziś. ciekawe, co się święci ;-) je jak maszyna, nie marudzi, sama sie bawi :-D
upiekłam nawet babeczki z owocami, Ol zafascynowana doglądała piekarnika ;-) a potem po obiedzia zjadła jeszcze pół babki.

Olek dzisiaj też dziwnie grzeczny :szok: i znowu śpi :szok::szok::szok:

Urząd Skarbowy zna numer konta, jeżeli się wpisało w tym formularzu o zmianie danych osobowych (chyba NIP-3). A podaje się po to, żeby dostać zwrot podatku na konto. Ale ja też słyszałam, że ściągają mandaty ze zwrotu z podatku.

dlatego ja właśnie nie podawałam numeru konta US, tylko na poczcie odbierałam zwrot podatku:-p

a ja objadlam sie pierogow ruskich, i zas jutro bedzie strach na wage wejsc ech

pawel spi juz 2 raz:szok: ale moze dlatego ze on sie strasznie mobilny zrobil i sie zmeczyl, caly czas raczkuje, wstaje wszedzie i sie puszcza potem upadek i placz, ale wesolo;-), prawie wszystko z nizszych poziomow musialam pochowac, albo non stop patrzec na rece
poza tym chodzi przy pchaczu a nie podejrzewalam ze tak szybko to nastapi

poza tym meczy go katarek okropny,az zal patrzec:-(

a te kaszki zdrowy brzuszek nestle to wszystkie w takiej cenie sa, my tez je dajemy ale ostatnio pawlowi butla nie podchodza, dzis probujemy lyzeczka

polka współczuję akcji z zajęciem konta, nie spodziewałam się, że przy długu wysokości 100zł może się tak stać...nieźle Was załatwili...spróbujcie coś z tym zrobić, nie ma sytuacji bez wyjścia
yra nie bój się na zapas, myśl pozytywnie!

Dziewczyny, które macie doświadczenia jakieś z rota jak to jest liczy się to, że kupa rzadka czy, że rzadka i, że często??? Franio zrobił przed chwilą bardzo rzadką, ale zastanawiam się czy to nie od tego nurofenu...bo tylko jedna była przez dwa dni gorączki...Ponad to cholera ta gorączka nawet po syropie nie spada!!! Mały non stop śpi z małymi przerwami - już 5 raz od rana. Gadałam z teściem (lekarz) i kazał do jutra czekać, mówi, żeby nie zbijać gorączki jeśli temp niższa niż 38,5 bo u dzieciaków to tak jakby dopiero było 37,5 no, i że trzeba też pozwolić organizmowi powalczyć bo gorączka nie jest bez powodu...Boje się, że to rota...nie wiem już sama dzwonić po lekarza czy zaczekać do jutra...Co myślicie?

myszowata u nas też ta gorączka kurde była, ja po 3 dniach poszłam do lekarza a tam wysypka na brzuszku i główce. niewiem co ci poradzić. może tak jak teść ci sugeruje poczekaj jeszcze. oj współczuję znam ten ból gorączki u maluszka. sama wolałabym ją mieć a nie że jaś się męczył.

a na rotach nie mam pojęcia.

myszowata a jak mierzysz goraczke, tzn gdzie? jaka jest?

jesli myslisz o rota to ci nie pomoge bo my nie przechodzilismy, ale na zbicie goraczki podawalam albo nurofen w syropie albo paracetamol w czopkach, i kapiel, ale to jak byla wysoka

jak dawalam leki podczas goraczki to ze 3 razy zrobil taka kupe ze wszedzie wylatywala, wszystko do prania, to do lekow albo od samej goraczki moga byc takie kupy mysle...

mierzę pod pachą i od kilku godzin ma od 38,2 do 38,9 choć chwilowo miał 36,8...teść mówił, że jeśli 3-dniówka to jest to po 3 dniach gorączki wyjdzie nam wysypka...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
pod pacha zawsze jest troche nizsza temp ale i tak nie jest zle, z tego co wiem przy trzydniowce jest bardziej wysoka, kurcze z poza tym nic malemu nie jest? jak oddycha? ma katar? jaka temp mial wczoraj wieczorem?

temp wzrasta wieczorem, pawel popoludniu mial 38,5 dalam syrop, zeszla i nawet wygladal na zdrowego a w nocy 40, musisz byc na to przygotowana, a masz lekarza ze do domu przyjedzie?

myszowata wspolczuje choroby synka wiem jaka to kapa

Do góry