reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
monia, u was chyba ogranoczona ilość produktów była? przeanalizuj wszystko. ja pewnej nocy wpadłam na to, że to herbatka z bobovity może uczulać, odstawiłam i co? :-) od razu piekna poprawa!

polka, tez mnie dziwi, że zajęli całe konto, wydaje mi się, że to bezprawne, skoro byliście winni 100zł to tyle powinni wziąc, no może jakieś karne odsetki, ale nie całość. chyba, że twój M. miał więcej mandatów ;-)

a wiecie, że chyba znalazłam kaszkę, która posmakowała? nestle 8 zbóż. dziś musiałam małej miske skrobać :-D oby tak dalej nananana :-D

Ionka super, ze mala w koncu cos je, ale ta kaszka chyba jedna z najdrozszych :-D

w sumie to nie jadl az tak duzo rzeczy, no ale jednak kilkanascie skladnikow bylo.
Pomidory ok, jadl wczoraj nawet nalesnika , a w skladzie bylo jajko wiec pomidory i jajka nie uczulaja.
Powoli bedziemy rozszerzac diete.
A no i burak i indyk sa ok.

co do zasikiwania się, to kupiłam Olkowi pampersy nr 5 i też potrafił rano być zasikany. Wogóle zauważyłam, ze Olek potrafi się obudzić z wogóle nie zasikaną pieluchą i za chwilę robi wielkie siku i wtedy pielucha chyba nie nadąża z wchłanianiem. Ale ostatnio używamy w dzień te pieluchomajtki pampersa nr 4 i założyliśmy mu teraz je też na noc i super wchłaniają i nadążają:) Wogóle są dużo bardziej chłonne od zwykłych pampersów. Tak więc zostajemy przy nich.

a i jeszcze kolejny plus pieluchomajtek, że się je łatwo zakłada, a Ł zawsze miał z tym problem:-p

Ostatnia edycja:
kurcze tylko ja sie boje ze jak kupie 5 to Pawelek sie w nich utopi, skoro wazy 9 kg.
a 5 sa od ilu kg?

nie wiem co z tym robic bo to nie jest sporadyczne zasikanie tylko noc w noc... albo peka pampers albo po same pachy zasikany...

polka kurcze nie fajnie zrobili w tym banku, tylko ciekawe dlaczego tak postąpili. ja jak dostałam mandat i nie zapłaciłam to ściągnęli go później z mojego zwrotu podatku. nigdy nie miałam tak że blokowali konto, mój M też miał kilka mandatów i też tak robili.

monia może uczula jakaś herbatka lub soczek ?

my używamy 4 pampersów i nie wiedzę na razie problemu aby się przesikała, raz się to zdarzyło ale wtedy M źle ubrał pampera i mała się przelała po samą szyję :)

reklama
kurcze tylko ja sie boje ze jak kupie 5 to Pawelek sie w nich utopi, skoro wazy 9 kg.
a 5 sa od ilu kg?

nie wiem co z tym robic bo to nie jest sporadyczne zasikanie tylko noc w noc... albo peka pampers albo po same pachy zasikany...

No u nas jak mieliśmy 4+ to też co noc albo co rano zasikany, jak widzisz 5 też nie dały rady, tylko pieluchomajtki dla chłopców nr 4. Zwykle 5 nie są jakieś dużo większe od 4+, są raczej szersze, więc trzeba ciaśniej zapinać. 5 są od 11kg.

Do góry