reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

myszowata u nas przy gorączce ( 3 dniówka ) miał też dużo luźniejsze kupki, tak 3 dziennie. ważne żeby dużo pił. i jak byliśmy u lekarza i się pytała to mówiła że to normalne że są luźniejsze.,

reklama
wczoraj wieczorem miał jakieś 38,5 a w nocy 37,7 a rano o 6 - 38,4, przed chwilą mierzyłam i ma teraz 37,5...Nie ma katarku, kaszlu, wymiotów...nic...tylko gorączka, wczoraj na bilansie pediatra stwierdziła, że w osłuchu i gardło wsio ok...Ona przyjmuje też prywatnie i przyjeżdża na tel...
a i dodam, że je normalnie...

u nas też nie było nic ani w gardełku , osłuchała go dokładnie. jeszcze trochę myszowata i będziecie mieli to za sobą. wiem przykre jest to że dziecko się męczy ale jeśli to 3 dniówka to jest to naprawdę delikatny wirus, jeden z najsłabszych atakujących organizm. swoją drogą ciekawe w ogóle skąd się ta 3 dniówka bierze.

myszowata moja dr stwierdziła rota po kupce - nie robił bardzo często ale za każdym razem rzadką. Wymiotował po każdym "zakazanym" przy rota posiłku tj świeże owoce, kaszka kukurydziana. Ja Ci radzę wyślij męża do apteki po Orsalit to taki specyfik uzupełniający elektrolity w organizmie ... niemowlęta błyskawicznie się odwadniają więc lepiej pilnować nawadniania.

Rota to wirus zatem antybiotyku nie dostaniesz ... leczenie polega na hamowaniu biegunki.

a cd temp. to dlatego się nie zbija gdyż w ten sposób organizm walczy z wirusem.

mocno 3mam kciuki

edit: doczytałam, że Franuś je ... na moja laickie oko to raczej nie rota

no moze dziewczyny ktore rota przechodzily napisza jak to jest z tymi kupami
i jak z goraczka przy rota????

pawel na szczescie oprocz tego ze nic nie chcial jesc to pil bardzo duzo

z tego co wiem przy trzydniowce jest bardziej wysoka,
u nas przy trzydniówce najwyższa temperatura była 38,9 więc to też nie ma reguły, a wysypka nie pokazała się odrazu, tylko dzień później i gorączkował przez 2 dni, a na trzeci dzień temperaturę miał podwyższoną jeszcze rano, a potem już spokój. W zasadzie zaczął gorączkować wieczorem w środę i skończył w piątek rano, a wysypało go rano w niedzielę. Taka dziwna ta nasza trzydniówka była, ale też taka moze być. Na początku myślałam, ze to na zęby ma tą gorączkę.

reklama
Do góry