reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam,
co do nauki nocnika, to za duzo powiedziane, po prostu po obedzie sadzamy Olę na nocnik i łapiemy ;-) ale ma zabawę dziewczynka, mówię Wam :-D chichra się jak nie wiem ;-)

tez czytałam, ze temp. u dziecka zbijamy OD 38.5
wcześniej organizm sam walczy i bardzo dobrze. dopiero jak jest wyższa, to trzeba pomóc. no i ja mam taki termometr dla dzieci i tam jest tak: 36-37 normalna, 38-39 temperatura (!!!), 40 gorączka.
tutaj w złobku dawałam dzieciom na zbicie syrop jak było ponad 101F czyli ponad 38.3C

tutaj mleko krowie do picia po 1 roku zycia dziecka... wcześniej oczywiście jogurty itp (no ale to przetworzone mleko), a zwykłe do ziemniaków czy pól na pół do płatków na śniadanie... sa tez mm po 1 roku życia, ale chyba nie maja wiekszego wziecia.

Tabasia, skad zmiana planów? :-)

reklama
polka z racji tego że pracuje w banku dziwne to wszystko.

po pierwsze twój M powinien dostać zawiadomienie tak samo jak bank dostał o zajęciu konta.

konto powinno być obciążone tylko kwotą mandatu a cała reszta powinna być automatycznie odblokowana, gdyż bank w momencie otrzymania zawiadomienia od urzędu skarbowego dostaje zlecenie na konkretną kwotę i cała reszta powinna być do waszej dyspozycji.

jaka to kwota mandatu? twój M może dowiedzieć się w Urzędzie Skarbowym,

Polka swoją drogą bardzo dziwne to jest, nigdy mi się nie zdarzyło aby Urząd Skarbowy zablokował konto za mandat, gdyż oni ściągają należność z podatku za dany rok, w momencie rozliczenia,

Swoją drogą ciekawe skąd Urząd Skarbowy wiedział gdzie Twój M ma właśnie konto że właśnie w takim konkretnie banku?
zakład pracy musiał dać takie info ( a nie musiał) dostaje twój M wypłatę na konto?

no ale jeśli zwrot , nadpłata podatku twojego M zawsze była wypłacana na konto to mamy odpowiedź.

jeśli dziś zapłacicie i pójdziesz z tym dowodem wpłaty do skarbówki powinni wystawić ci pismo, powinnaś przedstawić im sytuację w jakiej jesteś i to pismo zanieś do banku.

albo idź do mopsu i zmień numer konta na który chcesz dostać kasę. mieszania trochę ale są wyjścia.

czarnuszka nam z konta nie zabrali bo jak by zabrali to spoko to tylko 100zł, egzekutor urzędu skarbowego zablokował całe konto do czasu uregulowania. tylko M.wyrzucił mandat co najlepsze :( i teraz kurde nie wie gdzie iść :( a gmina lada dzień ma kasę wysłać. A w banku powiedzieli że może się tak zdarzyć że przed świętami nam go nie odblokuja :( bo już mało czasu nawet jak dziś zapłacimy !!! Jestem ciemna masa w tego rodzaju sprawach :(

to moze zadzwon do urzedu skarbowego albo do urzedu gdzie sie robi prawko tam Ci powiedzą co mozesz zrobic i gdzie isc zeby uregulowac ten mandat.

ja również tak jak karalajana ze zwrotu podatku mi zabrali ... ale nie 50 a prawie 500 :szok: tyle się nazbierało przez rok :sorry: mistrz kierownicy :dry:

Jak w ciążę zaszłam to miałam nadzieję na taryfę ulgową w przypadku zatrzymań na drodze ... a tu lipa ... ani razu mnie nie zatrzymano - a jeździłam dużo (minimum 70 km dziennie) Nawet jadąc do lekarza (5 dni po terminie) to ja prowadziłam. Gdyby nie obolałe ciało po porodzie to pewnie ze szpitala też bym prowadziła ;-)

myszowata współczuję ... niestety wiem co mówię :-( 3mam kciuki za szybką poprawę ;-)

My już po testach prezentu od św. Mikołaja ... Tatuś wywiercił dziury w ścianach, wkręcił haki i hamak wisi !!! :-):-):-) Laski mówię Wam znakomita zabawa ! Nini bujał się sam a później razem ze mną ... a na koniec zasnął jak aniołek w środku :tak: Później wstawię photo z całej akcji hehe aaaa i Tatuś przebrał się za Mikołaja :-D Antko zaskoczony był niebywale czerwonym gościem :happy2:

Kończę cappuccino i przygotowuję się do zajęć. Miłego śnieżnego dnia :happy2:

u nas nocka koszmarna.
usnal o 19.30 i pospal do 22. od tego czasu juz co chwila pobudka. A najwiecej jak ja chcialam sie polozyc czyli o 22.30. Usnal po mleczku o 24, ja jakos nie moglam usnac, jak mi sie udalo to o 3 musialam Pawla rozbierac bo sie przesikal.. mnie obsikal cale moje lozko i bylo po spaniu.
Dopiero usnal o 4,30 na 2 godziny, a ja razem z nim. Czyli mialam od cholery spania dzisiaj.
A najlepsze ze wstal o 6.30 znowu przesikany... kurde zwariuje.
A najlepsze jest to, ze nie mam kasy na wieksze pieluchy... no mam nadzieje, ze szybko transakcja dojdzie do skutku i moze kupie te pampery 5.

a.. dziewczyny najwazniejsze...
mojemu dziecku zeszla wysypka... sa jakies resztki tylko.
kurcze tylko teraz nie wiem czy od krochmalu czy od tego ze jemy od poniedzialku praktycznie wylacznie mleko. No.. jeden posilek dostaje niemleczny, ale taki ktory nie powinien uczulic... no i zglupialam..

Ostatnia edycja:
no dla mnie też to wszystko dziwne:( Ja nie byłam osobiście w banku tylko M. No skarbówka nam od lat wysyla zwrot podatku na konto. Ale żadnego zawiadomienia ani upomnienia nie było :( To było auto służbowe ale mandat dla kierowcy nie więc to nie ma znaczenia. Ja też tego nie rozumiem :( dzięki yra za informacje. Drugiego konta niestety nie mam :( bym musiała założyć :) Ale dlaczego tak to się stało? Zawsze komornika wysyłali do niego bo tych 100zł mandatów było sporo :) zawsze za głupotę. Ale żeby całe konto blokować to się nie mieści w głowie :(

myszowata nie wiem czy to troszke nie za długo na ten mocz prawie cały dzień, najlepiej jest dostarczyć w ciągu 2 godz od pobrania po przechowywaniu w lodówce troszke więcej czasu, gdyż mocz zmienia troszke swoje właściwości.
Zdrówka dla małego :) będzie dobrze
Co do temperaturki to ja zbijam już od 37,5 wiem że to za wczas ale boje dopuścić się do większej bo Oli zle znosi temperature powyżej 38 stopni.
Też daje nurofen w syropku działa też przeciw zapalnie i bólowo więc nie powinien szkodzić.

Mój smyk zjadł zupke i poszedł spać, ja musze troche chate posprzątać i obiadek podgrzać, dobrze że został z wczoraj bo nie chce mi się dzisiaj gotować :zawstydzona/y: takie małe lenistwo mnie dopadło

bardzo dziwnie zrobili blokując całe konto. Nie liczą się z tym, że idą Święta. Wrrrr...

U nas -13 i w domku siedzimy nudzimy się troszkę...ciągle sypie śnieg i mega ślisko

Monia czyli uczula małego coś z normalnego jedzenia...

kurcze a nam pory obiadów się przesuneły i je je pózno bo o 15 ale w sumie nam to lepiej pasuje.
Wczoraj zjadł cały duzy słoik barszczu z bobovity tak mu smakował :-) no i debiut kaszke kakaową podałam i wcinał rowno...a jak pieknie pachnie..masakra:D

reklama
Do góry