reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
blueberry faktycznie Adaś samodzielny :-D Antko również próbuję takich numerów :biggrin2: Do kiedy planujesz piersią karmić?
Nie mam pojęcia :) Czuję że będą jaja z odstawianiem ;) Na razie nawet o tym nie myślę. Adaś teraz jak chory, to mało co je poza cycem. A w ogóle to dzisiaj wyciągnęłam chustę, która od września czy października leżała w szufladzie, bo był taki bidulek marudny...

Kupiłam taką koszulkę dla Karolka Ubranka dla dzieci – Endo - można wesprzeć Orkiestrę :)

Ostatnia edycja:
Marciaa Ola tez sama siada i czesto opada na jedna strone. Pytalam o to pediatre i od powiedzial, ze dzieci upatruja sobie jedna strone i to nic zlego.
Dziewczyny skad wiedzialyscie, ze Wasze maluchy maja rota a nie innego wirusa? To chyba trzeba zrobic badanie kalu zeby to stwierdzic?? Przynajmniej u nas tak bylo i okazalo sie , ze to nie rota.

,mnie pediatra powiedział że kupy przy rota specyficznie śmierdzą i jest temperatura. a tak na prawdę to nie wiem czy to był na 100 % rota

hmm no ja sie tak wlasnie zastanawiam bo jak przyszlismy do szpitala to z Ola nie bylo tak zle ale przez jeden dzien lezelismy z chlopcem chorym na rota i sie bardzo pogorszylo. Jak sie okazalo (po badaniu kalu), ze nie mamy rota to przenieslismy sie to innej sali. Ale objawy byly takie same jak u tego chlopca tylko my wszystko przechodzilismy dwa dni pozniej. Biegunka, wymioty, goraczka. Zastanawiam sie czy Ola nie zarazila sie jednak od niego, no ale chyba te objawy nie wystapily by tak szybko. Jak rozmawialm z lekarzem to mowil, ze rota jest odmian trzy( nie wiem czy dobrze pamietam, moze cztery) i jest kilka innych wirusow na ktore nie ma testow.

Co do rota to faktycznie bez badania kału się nie obejdzie jeżeli chce się mieć 100% pewność, jak leżałyśmy z Olą w szpitalu na oddziale biegunkowym, to tam każdym dzieciom robili badanie kupki. Moja mała miała wtedy biegunke i temperature, kupy waliły nieziemsko ale po badaniu kału wyszło że to nie rota tylko od zakażenia układu moczowego. Dlatego przy temperaturce wskazane jest zrobienie badania moczu.
Choć słyszałam że faktycznie przy rota kupki mają charakterystyczny zapach.

Marti buziole dla Gabrysi :tak:

Mój smyk padł zobaczymy na jak długo także ciesze się póki co wolną chwilką :tak:

no u mnie dzieci padają w łóżkach według wieku he he. Pierwszy Franko 240ml kaszki zjadł i zasnął. Druga Oliwka po przeczytaniu razem ze mną bajki. Wiktor czyta jeszcze czytanke z tatą. :) jutro już idzie do szkoły. Próba jaselek będzie :) a mój narrator ma największą rolę:)

a u nas na odwrót z zasypianiem : pierwsza Julka a potem Pola, moja mała jest niezniszczalna :):) a za nim uśnie to zdemoluje łóżeczko- rośnie mi mały łobuz :)

reklama
Czesc Dziolszki ;-)
Wreszcie mamy normalnego neta, ale to nie znaczy, ze bede czestszym gosciem. Mam urwanie glowy z Alexem i dalszymi porzadkami na nowej chacie. W pt jeszcze jedziemy do Ikea po reszte rzeczy, w sb moje urodziny, a pozniej przygotowania do swiat... Nie wiem jak to wszystko ogarnac :-D
Jedyny plus, ze do pracy ide dopiero 7 stycznia.

Zmykam poczytac co u Was ;-)

Do góry