reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ramari, nic sie nie martw, ja w ciazy poszłam do lekarza z biegunka własnie, to mi powiedziała, że to żaden powód :-) no chyba, że by trwała 2 tygodnie i byś zwracała wszyściutko, co zjadlaś czy wypiłaś. no ale chyba aż tak źle nie jest? :-) pilnuj, zeby się nie odwodnić, to najważniejsze.
koleżanke i jej bezcenne rady olej.

madzia, na szczęście ten rok sie juz kończy :-)

kurcze, Ol płacze. a tylko co zasnęła niby...

reklama
Narazie daje mu tylko wit d3 i cebion multi,Bartus w przyszłym tyg ma miec szczepienie to sie spytam pediatry.No na szczescie ten rok sie konczy i mam nadzieje ze nastepny bedzie lepszy.

ja dalej nie na czasie:zawstydzona/y: tylko troszke przejrzalam
missis- gratulaje - spoznione :tak:
madzia- super ze juz w domku, i jak macie szanse to chyba warto wziasc prywatnego rehabilitanta
ramari- ja podpisuje sie pod tym co pisza dziewczyny, zadzwon zapytaj dla swietego spokoju, ale wg mnie to Twoja kolezanka nie jest zbyt mila a do tego wyolbrzymia sprawe, nie jestes pierwsza ktora ma wirusa w ciazy, zobaczysz wsio bedzie ok, mnie tez straszyli, nawet na USG gin inny nie ten co prowadzil mi ciąże - cos tam zauwazyl jak potem o tym poczytalam to wyszlo za Alanek chyba z Zespolem Downa sie urodzi -przeplakaalm kilka dni i olalam sprawe, na nastepnym usg bylo juz wsio ok. Mama zdrowego jak ryba synka :tak: , ja proponuje zapytac swojego lekarza a nie czytac w necie i sluchac innych .

Dziewczyny u mnie sajgon, dzis musze wymyslec tematy projektow do pracy - dla uczniow, opisac je , itp, nie mam sily anie pojecia jak to zrobic , a jutro musze oddac :szok:, nie mam czasu jak narazie wypakowac pudelek, jeszcze polowa popakowana, do tego wrocila moja mama i jak do tej pory -4 lata miedzy moja mama i tesciowa bylo ok - tak sie poklocily wczoraj ze moja tescioiwa wyprosila moja mame z mojego mieszkania .Wyobrazcie sobie ze tesciowa nie chce dopuscic mojej mamy do Alana, a ja stoje w kropce bo niewiele moge zrobic bo jakby tak sie obrazila tak nie mam z kim dziecka zostawic. Moja mama w kazdej chwili moze wyjechac za granice ( niestety sytuacja ja zmusza ) .Ale jestem tak wk....a na tesciowa ze szok , zamierzam jezdzic na wekendy do mojej mamy zeby choc na kilka godzin mial i druga babcie. Boze co ja bym dala zeby miec zwykla normalna nianie :-( ale to niemozliwe szukalam 3 miesiace i albo ceny z kosmosu jak na moja dziure albo takie ze siebie bym nie zostawila pod opieka tych bab a co mowic dziecko :no:, dobrze ze moja mama mnie rozumie i kazala mi z nia zyc w zgodzie ale mnie az nosi .
Mysle ze jeszcze z tydzien dwa i bede czesciej zagladc :-p:tak:
zdrowka -chorowitkom
i wszyskiego naj - solenizantom ( to tak na kilka dni w tył też:-D:tak:)

Dawno mnie nie było...
Oj, biedny Bartuś, tyle się nacierpiał, ale Madziu, nie mów, że pechowy rok- masz przecież Bartusia :)

Gratuluję wszystkich nowych ząbków. My dalej nic.
Za to młody zaczął stawać przy meblach, próbuje się wspinać na kanapę, ale dalej sam nie siada i nie siedzi stabilnie.
Ale się nie przejmuję, bo u nas to chyba rodzinne.

Życzę dużo zdrówka dla chorowitków.
My się trzymamy, choć ostatnio, jak mój byl chory, myślałam, że następni będziemy my, ale wytrzymaliśmy.

Miłego dnia

ach, fasolinka od tygodnia daje znać, że jest :)

Witam :) ale u nas napadało śniegu przez noc!!: )

Co do prezentów właśnie zamówiłam fotoksiążkę dziadkom ze zdjęciami wnuków :) myślę, że będzie fajna pamiątka, może jeszcze po jakimś drobiazgu dokupię.

Miłego dnia!

Dzień Dobry:-)U nas odwilż na całego - jest + 3 stopnie i siąpi deszcz. Ponoć po południu sytuacja ma się odmienić i czeka nas nawrót zimy - zobaczy się... Za nami spokojna noc, ale poprzedzona ciężkim wieczorem. Franio zasnął o 20, ale o 21.40 obudził się z płaczem i NIC nie było wstanie go uspokoić. Ani ręcę moje, ani M, ani kładzenie na moim brzuchu - co zawsze do tej pory działało...W końcu podałam mu panadol, a M usiadł z nim na sofie przed tv i po jakiejś pół godzinie tak siedząc zasnał...uff:zawstydzona/y:Nie wiem co mu mogło być. Jedyne co przychodzi mi do głowy to oczywiście zęby:dry:Mam wrażenie, że w końcu ta nieszczęsna górna jedynka mu idzie. A wczoraj M będąc u dentysty zapytał o to nasze asymetryczne ząbkowanie i ponoć nic w tym dziwnego i martwiącego, ale jeśli mamy się stresować to kazała nam przyprowadzić Małego to dokładnie obejrzy co tam w buźce się dzieje, ale narazie się z tym wstrzymam. M wracając z tej wizyty zaszedł do Turka po kebab i tak się najadłam, że potem całą noc piłam i piłam i piłam...co w tym było, że tak mnie suszyło:confused:Teraz siedzę z kawką i upajam się chwilią samotości bo Mały drzemkuje:tak:
Miłego dnia Kochane:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie
u nas od 3 dni nocki są super. Daaaawno tak nie było. Dzisiaj wtałam tylko raz i obudził się o 8.00 za to kładziemy go spać o 21
My juz zdrowi ja tylko ostatki kataru. Apetycik małego juz ok. Zoładeczek mu się chyba zmniejszył i mniejsze porcje je.
U nas sniegu pełno szklana na drogach ze hej
my juz powoli dom ozdabiamy lampkami
co do zębów to Niko ma ciągle 2. Taki mega zastój...dziwne myślałam ze teraz juz pojdzie szybko i nic.

ccaroline fotoksiazka to rewelacyjny pomysl. Ja zrobie małemu na roczek- pierwszy rok zycia Nikodema. Jak znajde fajne sstronę to Wam podam linka

Madzia i Bartuś witajcie ale Bartus isę wycierpiał kurcze!!!!!!! Rehabilitacja prywatna to najlepsze rozwiązanie. Szlag by to trafił...4 dni cwiczen...zdrowka dla Was!!!!!

musze sie pochwalić moje dziecie wczoraj zrobilo pare kroczkow na czworaka :D

reklama
dziewczyny co kupiłyście meżom matkom ojcom tesciom siostrzencom na swieta bo na watku świeta swita tylko o prezentach dla szkrabów

ja swojemu kupuje perfum herrery bo to świar na punkcie pachnidełek. wiekszy niz ja. Ja mam 2 on ma 7;-)
siostrzenicy kupiłam lalkę barbie rodzicom nic nie kupuje jak i reszcie no chyba ze cos mi wpadnie w oko :-)

dziewczyny sory zap ost pod postem. Oswieccie mnie dopiero teraz jak zrobic zeby było pełno cytatów w jednym poscie bo ja probouje i nie umiem he he he ;P <gamon>

Do góry