reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dzień dobry :)

u nas już wszystko wróciło do normy :) mała spała całą noc bez pobudki do 6:30 potem ja pojechałam na zakupki a M bo ma L4 jeszcze został z malutką.
kurcze ale szklanka na jezdni się zrobiła, ale najważniejsze że część rzeczy załatwiłam i pozamawiałam np. mięsko :)
oddałam się też mojemu ulubionemu zajęciu czyli szperaniu w lumpeksie i zakupiłam piękną suknię dla Poli- pomocnica świętego mikołaja :) wklęje później fotkę

uciekam obiadek zrobić :)

miłego popołudnia :)

reklama
no to ja mam mega luz i nie moge narzekac chyba na nic. Niko potrafi bawic sie na podlodze nawet 40 minut. ja w tym czasie ogarniam pokoje zdarze glowe umyc ubrac sie itd....jedynie dlugo nie usiedzi w foteliku do karmienia. Wlasnie spi 1,5h a ja totalna laba...
co do alkoholu ja lubie sobie czasem wypic winko czy piwko przed ciaza i juz bedac w ciazy a nie wiedzac do 5 tg balowalam ...duzo..ale jak sie dowiedzialam o fasolce to nie tknelam do momentu jak nie skonczylam karmic piersia...
ja mam kumpele z kolei co poronila teraz jest w polowie ciazy i pali papierosz debilizm totalny a baba wydawaloby sie inteligentna. przerzucila sie na cienkie i mentole bo mowi ze nie maja tyle nikotyny g prawda

cos malo aktywne dzisiaj jestescie :-)
czyzby przygotowania do swiat? :-)

a ja tymczasem ide zrobic salatke grecka, jako ze jestem przed okresem (jutro dostane) to od dwoch dni wydreptuje stala sciezke kuchnia-pokoj.
Non stop mam cos w buzi, jak tak dalej pojdzie to chuk z moja dieta. :eek::-)

no to ja mam mega luz i nie moge narzekac chyba na nic. Niko potrafi bawic sie na podlodze nawet 40 minut. ja w tym czasie ogarniam pokoje zdarze glowe umyc ubrac sie itd....jedynie dlugo nie usiedzi w foteliku do karmienia. Wlasnie spi 1,5h a ja totalna laba...
co do alkoholu ja lubie sobie czasem wypic winko czy piwko przed ciaza i juz bedac w ciazy a nie wiedzac do 5 tg balowalam ...duzo..ale jak sie dowiedzialam o fasolce to nie tknelam do momentu jak nie skonczylam karmic piersia...
ja mam kumpele z kolei co poronila teraz jest w polowie ciazy i pali papierosz debilizm totalny a baba wydawaloby sie inteligentna. przerzucila sie na cienkie i mentole bo mowi ze nie maja tyle nikotyny g prawda
Marcia a Niko wstaje i chodzi przy meblach, scianie, lodowce, drzwiach?

ja wczoraj wieczorem utarlam dwa duze selery i 4 jablka i podjadam....a na wieczor brokuly na parze...3ba wiecej warzyw jesc ....
kurde a na stole leza orzechy i wolaja zjeeeeeedz mnieeeee chlip chlip

Marciaa na zajęciach w szkole rodzenia, lekarka mówiła, że z dwoja zgłego lepiej wypić lampkę winka raz na jakiś czas będąc w ciąży niż palić...dodała też, że to nie znaczy, że ona zezwala na picie alkoholu w ciąży czy, że tego nie neguje, ale mówi co jest gorsze, a i mówiła, że jak urodzi się łożysko to nawet nie trzeba pytać rodzącej czy paliła bo właśnie po nim odrazu to widać...Możesz przekazać to tej dziewczynie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie!

Co do palenia i picia w ciazy jestem bardzo konserwatywna, lepiej wtedy dmuchac na zimne, niz pozniej miec wyrzuty sumienia, przeciez to tylko 9 miesiecy....

Ja tez nie mam jak isc do lazienki....jak Mlody byl mlodszy to wydzieral sie na cala ulice, bo musialam go zostawic samego, teraz tez musze go wlozyc do lozeczka, bo nawet w foteliku potrafi tak sie powyginac, ze ataku serca dostaje....ze jest towarzyski to malo powiedziane, dopiero tak od 2 miesiecy potrafi sam sie zajac na okolo pol godzinki najdluzej, ale tez nie zawsze....ale jak tylko znikne z pola widzenia juz slychac raczki i nozki na podlodze....

A z dieta mam juz dosyc, nic na mnie nie dziala, juz 2 miesiace bez slodyczy, nie wiem jak to wytrzymalam, same bardzo zdrowe zarcie...ech..mam ochote na kanapke z serem i duza iloscia majonezu...mmmmmmm..a waga ani drgnie....

wiem do czego dazysz. nie chodzi ale pelza
ja mam wszystko nisko stoliki i meble i sciaga
Marcia poprostu jeszcze masz labe :-)
poczekaj az zalapie, jak sie wstaje :-)

Ja to czasami zeby np wyszykowac sie na spacer, to wlaczam Pawelkowi jego ulubiona bajke Truskawkowe Ciastko i mam 11 minut :-D
ewentualnie piosenke poczatkowa puszczam 3 razy, Pawelek wtedy tanczy i oglada. :-)

Ja w ciazy wypilam okolo 1,5 kieliszka wina.
a dwa dni przed testem ciazowym bylismy na imprezie i lal sie alkohol. Pamietam strasznie sie wtedy strulam, a duzo nie wypilam.
Potem mialam wyrzuty sumienia czy nic nie jest z fasolka, ale na szczescie bylo ok.

reklama
ta dziewczyna ma 30 lat i mimo swojej duuuuzej wagi kiepsko przybier ana wadze...mozesz gadac ....ona wie ze zle robi niby.
mzsyowata bedac na koncu ciazy w radio mowili ze jest jakies sympozjum czy cos w ten desen ze nawet kieliszek wina moze szkodic.
ja palilam beda w ciazy do 5 tg. na usg 4d lekarz sie pytal czy palilam...a ja tak i pow ze nic nie da sie ukryc bo lozysko bylo dojrzale jak na swoj wiek...
ale byly nerwy

sory za literowki klawiatura wariuje

a ja juz chce zeby Niko lazil i biegal moze schudne biegnac za nim ha ha

Do góry