reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Czesc Dziewczynki kochane
u nas dobrze katarek chlopakom juz sobie poszedl. Ale Krystianek moj mleku mowi stanowcze NIE !! i ja na noc zje 180 to cud ! co zawsze jadl ponad 300 ml, noale moze to przez to ze mial katar i zle mu bylo ssac.
McGosia- Ty masz Mikołaja w domu ale Ci dobrze hehe !!! ucałuj go z okazji imieninek !!:laugh2::-)

lece troszke pioćwiczyc na barwach szczescia

hej kochane marcoweczki :) to jamarcowkowo grudniowkowa mamusia :D teraz piszze dopiero bojakos sie zebralam na dluzsze posiedzenie przy kompie :) a ja nadal w szpitralu jasko moj dostal zoltaczki... ale moze dzsiiaj nam pani pediatra zrobi prezent na mikolajki i pusci do domciu ?? oby wyniki ladne wyszly :) jasio moj sie urodzil 29.11. o godzinie 17:35 przez cc :) wazyl 3390 i mial 51 cm dl :)
buziam i pozdrawiam was wszystkich :)
hejo hejko !! gratuluje Jasieńka !!! ucaluj go mocno ode mnie !!! i wpadaj z wiesciami do nas !
Hejo kochane! Dawno mnie nie było.. Wpadłam by się pochwalić, że Olivcia ma drugiego ząbka ;D Skończyła 9 miesięcy, i ogólnie fajnie jest ;) Pozdrawiam.

Mam nadzieje, że u Was ok. A co z Bartusiem? Miał już tą operacje? Biedaczek malutki.. :( Buziaczki dla wszystkich chorych dzieciaczków i duzioooo siły dla ich mam i tatków.

A, no i oczywista, gratki dla Missis;) Jak zobaczyłam foto Jasia na nk to aż łzy w oczach miałam, że jej się udało w końcu! :)

Helloł !!!! super ze u Was dobrze ! wpadaj do nas czesciej. Buziaki dla Olivci !!:* My jutro konczymy 9 miesiecy !!

moje dziecko wlasnie 2 razy powiedzialo MAMA, jak chcial zebym go wziela.. :-)
moj to tylko tata woła :/

ajny suwaczek, moze tez odgapie:):-D;-)

Monia, Myszowata dzięki!!XXX wiecie co czułam - chyba wiekszosc z nas miala wieksze lub mniejsze kryzysy które musza miec swoje ujście kiedyś:( ważne ze mamy dla kogo żyć - tylko czasem te życie jest takie trudne:/ no cóż... samo życie:)

Yra watro skontrolowac u lekarza Twoje niepokoje ale zanim doczekacie sie wizyty to Jasio zacznie ci siedziec:) Każde dziecko jest inne - wiem ze ławto mówiec ale moja np nie pełzała i z dnia na dzien zaczela raczkowac pomijajac ten etap!! wiec głowa do góry i nie stresuj sie bo nie wskazane jest w Twoim stanie:D a do neurloga idziesz panstwowo?? wiesz ze terminy pewnie są z 3miesiecznym wyprzedzeniem...ale te NIE NIE to chyba normalne u dzieci....moja tez tak robi:)

Karolajna dzieki - dzwonilam do przychodni i obczaiłam wszytko - koszt całkowity to 12 zł na pasożyty i lambdie....teraz czekamy na kał a u nas nei ma codziennie kupek wiec troche czasu zajmnie:)

hahah podobaja mi sie wasze suwaczki:) ja chcialabym miec 3kg miej i to dopiero wyzwanie - powrot dow agi sprzed mojego męża do 62 kg!! MARZENIA zwłąszcza ze zajadam sie włąsnie kanapką z mega ilością majonezu:D

Hej, nie bylo mnie dobrych kilka dni i nie wiem czy nadrobie :sorry2:
My nadal na kartonach, poza tym wsio ok, oprocz nocek, ktore sa koszmarne :-( Alex ma przewaznie godzinna lub dluzsza przerwe, placze jakby go ze skory obdzierano :-( Niestety wszystko wskazuje na bardzo bolesne zabkowanie. Nic nie pomaga :no:
Do tego musielismy wrocic do mleka dla alergikow, bo go strasznie wysypalo :-(

Zmykam cos poczytac. Do pozniej.

Ufffff, tyle nadrobilam, na razie ;-)
Zatem:
a my po lekarzu. jasiu ma 3 dniówkę, ogólnie ma już wysypkę na główce i zaczęła się na brzuszku. teoretycznie nie powinien już gorączkować, ale jakby gorączka wróciła mamy skierowanie już na mocz i krew.

poprosiliśmy o skierowanie do neurloga bo jasiu nadal sam nie siedzi, znaczy się zaczyna już powoli siadać z pozycji raczkującej, ma nóżki już do przodu i podtrzymuje się rączkami, no i nie daje nam spokoju ten gest główki "nie nie nie" i to też skonsultujemy, najlepiej kazała nam nagrać i wtedy pokazać. nie robi tego już często ale czasami się zdarza. wiadomo lepiej zapobiegać, tak samo z siedzeniem. lepiej to sprawdzić.
Kochana Jas mlodszy od Alexa tylko dzien, a moj siedziec siedzi, ale sam siada tylko na lozku, bo tam miekko i koldra mu pomoze. Na podlodze jeszcze nigdy sam nie usiadl. "Nie,nie" nie robi, ale buja gowka konkretnie. Odkryli, ze czuja rytm i pewnie przez to. Ale dla swojego swietego spokoju idz. Ja nawet z lekkim katarem latalam, wiec doskonale Cie rozumiem :tak:

dronka to bylo zwykle badanie kalu na pasozyty za 6,5 zl i test elisa na wykrywanie lamblii za 24 zl
Ja w Krakowie placilam 13zl za kal, a 34zl za lamblie.
Super, ze Pawelkowi wszystko ujemne wyszlo :-)

dronka przeżyłam podobny kryzys w sobotę, była u mnie mama, więc zajęła się Małym przez kilka godzin a ja mogłam się wypłakać, wyżalić itp - mój syn nie daje mi się mocno we znaki poza ganianiem za nim po całym mieszkaniu, ale i tak jestem ledwożywa, przemęczona, niedospana itp...A mój M dziś od rana, że może by już drugie...eh...faceci
Ojjj ja ciagle zmeczona i niedospana :baffled: A na drugie to raczej wspolnie mamy parcie ;-)

nesia u nas identycznie, zrobiło się odparzenie naprawdę , nawet kilka kropelek krwi było, taka ranka normalnie załamka nagle, nie wiedziałam od czego, wietrzyłam mu pupę, sudokrem i bethapen ( źle napisałam ale wiecie o co chodzi) na zmianę używałam, czesto smarowałam, po odparzeniu prawie ani śladu , jedna kilkumetrowa plamka została, ale z nią walczę i nadal smaruję. więc nie używałam zapobiegawczo - bo nigdy nic zapobiegawczo nie używałam, ale już na istniejące odparzenie.
Ja na odparzenia odkrylam super kremik Kojący krem przeciw odparzeniom NIVEA BABY - NIVEA
Jest bardzo gesty i odparzenie (co prawda nie jakies mocne, tylko zaczerwieniona skora, innego nie mielismy odpukac) zeszlo w ciagu kilku godzin:szok: A stosowalam wczesniej sudocrem, bephanten, linomag, alantan i inne. Ten jest dla nas najlepszy, bo pokrywa skore gruba, ciezka do usuniecia warstwa.

A ja w poniedzialek przestalam karmic malego rowno po 8 miesiacach.Odstawilam tez Azalie no i wczoraj juz dostalam @@@@@@@@@@@@@!!! no cholera jasna myslalam,ze jeszcze troche pozyje bez.Na szczescie malpa bez bolesna i normalna taka jak przed ciazą wiec super:).Teraz tylko nie wiem co robic czy stosowac kalendarzyk tak jak wczesniej stosowalam 2,5 roku i nigdy mnie ta metoda nie zawiodla,czy jednak tabletki nie chce sie truć przez tyle lat ta wizja mnie przeraza,ale nie chce tez niechcaco zajsc w ciąże.A gumki odpadaja.Chyba zdecyduje sie na tabletki przez jakis 1-2 lata a potem kalendarzyk.Zobaczymy.
Ja stosowalam tabletki i mialam okolo 2-3 atakow migren w tygodniu :crazy: Raz dostalam takiego, ze stracilam wzrok na pol godziny! Po odstawieniu tabletek wszystko jak reka odjal!! Zreszta moje cykle sa bardzo regularne i teraz tez prowadze tylko kalendarzyk, jak dotad z powodzeniem ;-) Po odstawieniu pigul, a przed ciaza stosowalismy tylko naturalne metody, a Alexa zaplanowalismy co do dnia i udalo sie za pierwszym razem, wiec u nas to dziala :tak:

A mi sie marzy trojeczka :-):-):-):-) I kto wie, czy drugiego synusia jednak nie zmajstrujemy, a pozniej corcie :-p

My idziemy kupic fotelik w tym tygodniu, ale nie wiem ktory wybrac :baffled::baffled:
Maxi cosy tobi byl pierwszym, do ktotego sie przekonalam. A teraz juz sama nie wiem............... Alex nie miesci sie w foteliki do 13kg (w ombinezonie dramat, w normalnych ciuchach ledwo).

Heronek spóźnione, acz szczere, życzenia dla Redanka !!! co by mu się dzień zaczynał i kończył szczerokim uśmiechem :biggrin2:

ja tez dostalam dzis od Frania na Mikołaja w pełni świadome MAMA :)

dla Frania również samych cudowności mysza m :biggrin2: ... ale Ci prezencik ! Pięknie :tak: Mój Antoni również MAMA rzekł - w zeszłą niedzielę ... ale wcześniej było BABA :dry:

a my po lekarzu. jasiu ma 3 dniówkę, ogólnie ma już wysypkę na główce i zaczęła się na brzuszku. teoretycznie nie powinien już gorączkować, ale jakby gorączka wróciła mamy skierowanie już na mocz i krew.

poprosiliśmy o skierowanie do neurloga bo jasiu nadal sam nie siedzi, znaczy się zaczyna już powoli siadać z pozycji raczkującej, ma nóżki już do przodu i podtrzymuje się rączkami, no i nie daje nam spokoju ten gest główki "nie nie nie" i to też skonsultujemy, najlepiej kazała nam nagrać i wtedy pokazać. nie robi tego już często ale czasami się zdarza. wiadomo lepiej zapobiegać, tak samo z siedzeniem. lepiej to sprawdzić.

3mamy kciuki za Jasia -ale się musicie namęczyć ... 1wsza choroba :-( teraz już będzie coraz lepiej :happy:

Hej, nie bylo mnie dobrych kilka dni i nie wiem czy nadrobie :sorry2:
My nadal na kartonach, poza tym wsio ok, oprocz nocek, ktore sa koszmarne :-( Alex ma przewaznie godzinna lub dluzsza przerwe, placze jakby go ze skory obdzierano :-( Niestety wszystko wskazuje na bardzo bolesne zabkowanie. Nic nie pomaga :no:
Do tego musielismy wrocic do mleka dla alergikow, bo go strasznie wysypalo :-(

Zmykam cos poczytac. Do pozniej.

jezu ... ale się boję tego legendarnego ząbkowania ... wytrwałości Tabasia Ciekawe kiedy u nas się zacznie :baffled:

Antoni śpi snem mega lekkim, właśnie przed chwilą pocycał sobie chwilkę i herbatki się napił troszkę - na razie zamknął oczka, na ile to się okaże :confused:

Mój Malusi od Mikołaja dostał

Garnuszek na klocuszek K0428 - Fisher price - Zabawki edukacyjne - Pati i Maks od Sisi mej

i

:: Świnka Skarbonka FP od Bro mego

a od Babci dostanie hamak ... czekamy na kuriera :tak:

ale wesoło było dzisiaj ... cały dzień uśmiechał się Antko do wszystkich :biggrin2:

McGosia sto lat dla Mikiego z okazji imienin !!!

Poczytam Was jeszcze i spróbuję się troszkę zdrzemnąć :happy:

Hej kobitki
Ja od 4 nie spię
Glowa boli nos zatkany ledwo zipię i to gardło wrrr...
malutki pieknie spi druga noc, Budzi sie moze 2 razy na smoczka cudak maly:)
wczoraj byłam na zakupach kupilam mlodemu w reserved fajna bluze szara w kolorowe czaszki :) w h&m kicha była...a ja sie obkupilam w bizuterie w reserved fajne ceny maja
u nas wczoraj było zero stopni kurcze pewnie dopiero w pt albo sb wyjde z mlodym bo jeszcze lekko pokasluje. Jestem taka happy,ze juz zdrowy he he...moje dziecko wrocilo!!!!:D chore dziecko to dramat...

wszystkim zolenizantom sto lat. Ostatnio malo na forum zagladam. Ładowarka od laptopa poszla sie.................. a nie chcem i sie latac gora dol...mlody calymi dniami na dywanie wywija dupka ...ciekawe czy swieta przeraczkuje...

Naughty jak dieta? ja wczoraj podjadlam 3szt delicji i zjadlam dwa lizaki czekoladowe mikołajki. Staram sie nie jesc po 18. Szukalam kiecki na sylwka i cas sie wziac za siebie solidnie a nie gadac bo ledwo w biodrach w 40 sie mieszcze...paranoja jakas....dzisiaj ide pocwiczyc ale beda wiory lecialy;P

Ostatnia edycja:
reklama
mysza buziak dla Franusia
dronka moja mama powiedziała, że kryzysy minął po pierwszym roczku, a po chwili zastanowienia dodała, że jednak nie...super:-D
Tabasia marzy mi się taki sam model rodziny:tak:
Marciaa zdrowia!

Witam się z uśmiechem bo dziś noc bez pobudki:-) Spaliśmy do 6.15, ale ze względu na to, że bez przerwy to rewelacja! Dziś na obiad mam naleśniki z serkiem i już mi ślinka do nich leci...
miłego dnia:-)

Do góry