reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

u nas też pierwsza w życiu gorączka. żadnych innych objawów nie ma, tylko rozpalone czółko. normalnie nie mam pojęcia od czego. na szczęście nadal ładnie je, pije herbatki więc chociaż to.

dziewczyny to nasza w życiu pierwsza gorączka

ile może się utrzymywać? zbijam ją ale wraca, podaję syropek 3-4 razy dziennie.

w poniedziałek lekarz bo mamy bilans więc zobaczymy co w te 2 dni się wydarzy.

są jeszcze jakieś sposoby domowe na gorączke? jakieś okłady mu robić?

czy termometrem elektronicznym jak mierzę w pupie to odejmuję 0,5 stopnia?

reklama
i ja sie witam.
czuje się paskudnie, jestem półprzytomna :-( doprawiłam się wczoraj, jak lecieliśmy z Olcia do lekarza- wyleciałam jak stałam, kurtkę tylko na plecy narzuciłam, no ale Ol sie nam darła i rzucała w ciepłej kurtce i foteliku. więc zostałam dziś w domu, nie poszłam do pracy, żeby jak coś, pomóc M. przy małej.
reszta na t.s.

yra jak gorączka powyżej 38.5 możesz robić okłady chłodne na czółko. chodzi o to, żeby nie dopuścić do drgawek. generalnie wyższa tem. to oznaka, że organizm walczy. jak jest umiarkowana, to dobrze, no a jak wyżej 38.5 trzeba pomagać.

blueberry, mi lekarz wczoraj powiedział, że nie można mieszać nurofenu z paracetamolem. chyba, że 6 godzin przerwy jest.

A propos kupy, ja wczoraj kupiłam nocnik taki najzwyklejszy (bo mamy FP, ale on jest za wysoki jeszcze dla Adasia) i dzisiaj pierwsza kupa zrobiona na nocnik :)

:szok: żartujesz ? shock ... na nocniku? Mnie się wydaję, że muszą upłynąć laaata świetlne żeby Antoni załatwił się na nocniczku :sorry2: Brawo Adaś :-)

kupilam sloiczek jablko z suszona sliwka, ale dzisiaj nie podalam... jutro podam miedzy sniadaniem a obiadkiem.

Monia, śliwka zatwardza. Tak jak chrupki kukurydziane, gotowane jabłko, ryż, jagody.

Na rozluźnienie - świeży sok jabłkowy - rewelacja :happy2:

hej
u nas nic ok :( chyba bedzie 3ba dac antybiotyk...
wieczorem tak płakał jak mało kiiedy:( siedzi cały czerwony i nie chce jesc :( a mnie sie ryczec chce ehhh

biedne Maleństwo ... 3mamy kciuki za Nikosia i dzielną Mamusie ;-) ...

czy termometrem elektronicznym jak mierzę w pupie to odejmuję 0,5 stopnia?

Yra a dlaczego pod paszką nie mierzysz? Ja też mam elektroniczny i w czasie naszego rota mierzyliśmy pod paszką - wygodnie, sprawnie i szybko :happy: Pytałam położnej - wtedy nic nie odejmujemy.

Ramari świetnie, że usg wesoło przebiegło :-) A z tą kolizją to mega draka ... dobrze, ze nic Ci się nie stało - a że bez nerwów podeszłaś do tego, to tylko brawo należy Ci bić ... w ciąży każdy stres może odbić się na dzidziusiu - mądra Mamunia ! :tak:

Polusia zdrówka !!! ... tak to jest, że mając maleńkie dzieciątka musimy dbać o siebie duuużo bardziej - już nie tylko dla własnego zdrówka a dla ich. To moja 2ga zima, którą przechodzę ubrana hehe :-) Wcześniej wyrozpinana biegałam :no:

karalajna 3mam kciuki za dobre wyniki Pawełka.

ajentka my też się trzymaliśmy ... do przedwczoraj - teraz mamy lekki katarek. Smaruję Go maścią majerankową pod noskiem a plecki i piersi plumex baby. Mam nadzieję, że nic groźniejszego się nie rozwinie.

ionka ... jezu ale przejścia ... współczuję - wierzę, że jesteś padnięta. Zdrówka dla Olci.

Nini śpi a ja tradycyjnie cappuccino piję, cielęcinka dla Niniego już się gotuje - idę dorzucić warzywka.

Miłego śnieżnego dnia Marcóweczki :-)

Dzisiaj imieninki mojej Mimi - chyba zaraz pobiegnę do galerii poszukać jakiegoś gifta :-)

Zdrówka dla chorowitków

Ostatnia edycja:
joł joł
my pobudke o 8 po calonocnym spaniu.
Byli u nas wczoraj goscie wieczorem i dzieci spaly jak zabite :)
POtem jedziemy do babci K pogoda ladna sie zapowiada bo sloneczko ale..............maz nie odpalil auta -28 u nas rano bylo hehe
milego dzionka

bylismy w cerutsie upewnic sie czy wszystko ok
takiego pajaca pediatry to ja dawno nie widzialam
gdybym sie nie odezwała to cała wizyta przebiegłaby bez słowa
no wiec jest niby lepiej z gardłem ale dostał pulneo dodatkowo na szczescie nie ma oskrzlei zawalonych uf
wiecie co od 8 rano zjadł mi pol słoika owoców powiedzcie ze zacznie jesc bo wyladuje w wariatkowie :/

jade do m1 humor sobie poprawic. fane legginsy dla niemowlakow maja w calzedonii za 13pln ale jakosciowo super ...wiec polecam
moze znajde w h&m storj mikołaja dla Nikiego :-)
Ł. chory...zostałam sama na polu bity..............i tak pewnie polegne
moja Mamutka meczy sie 2 tydzien z kaszlem szok jakies mocne te choróbska...
w chacie szpital

yra dopajaj i nie za grubo ubieraj...
Niko jeszcze w zyciu gorackzi nie miał....
a co masz na gorączke?
ja mam jakby co paracetamol
tak jak mowisz -0.5 w pupie odejmujemy

Ostatnia edycja:
Marciaa zacznie jeść tylko choroba trochę odpuści
yra ja mierzę jak n&h pod pachą

Na gorączke zawsze dawałam panadol w syropie, mam też paracetamol w czopkach, ale nigdy nie stosowałam...

no teraz po syropku i spaniu spadła mu temperatura, no nic za jakiś czas znowu zmierzę, zobaczymy. pije herbatkę z dziką maliną.

nasza pierwsza temperatura .

yra ja mierzę albo w uchu albo pod pachą, co do domowych sposobów to okłady ale woda nie może być zimna tylko letnia, bo jak jest za zimna woda to dziecko może dostać szoku. ja okładam rączki, nóżki a najlepiej jest zrobić kąpiel w wodzie o temperaturze 36.6 niech mały się pobawi w wannie.

ja na zbicie temp. mam nurofen i podaję jeżeli temp. jezt wyższa niż 38 i utrzymuje się.

Pola ma temperaturę cały czas więc podaję już czopki aby nie szkodzić brzuszkowi. na szczęście apetyt jest i humor też, zaczęla troszkę pokasływać. zoaczymy co będzie do jutra.

kurcze ale nam chorych dzieci i mamuś przybywa.
kobitki może zacznijmy czymś się wzmacniać? bo tak jak N&H powiedziała musimy dbać o siebie bo wtedy też dbamy o dzieciaczki.

reklama
blueberry, mi lekarz wczoraj powiedział, że nie można mieszać nurofenu z paracetamolem. chyba, że 6 godzin przerwy jest.
No widzisz, każdy mówi co innego.

:szok: żartujesz ? shock ... na nocniku? Mnie się wydaję, że muszą upłynąć laaata świetlne żeby Antoni załatwił się na nocniczku :sorry2: Brawo Adaś :-)
Dzisiaj drugi raz :)Wykorzystuję to, że on ostatnio zawsze robi kupę rano zaraz po przebudzeniu. Więc po prostu go sadzam wtedy na nocniczek :) Z Karolkiem robiliśmy tak samo i dobre efekty były :)

Aha, nie napisałam, że mamy piąty ząbek!

Do góry