reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Cześć dziewczyny!

Jakoś nie mam weny ostatnio.
Wszystkim chorym dzieciom i mamom życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!

My już od 6 na nogach. Ciekawe, czy dziś uda się wyjść na spacer, już od kilku dni kisimy się w domu. Wczoraj była taka śnieżyca, że ledwo do domu doszłam.

Jakiś czas temu Tabasia pytała o "charczenie" naszych dzieci. Byliśmy z Szymciem w czwartek u naszej pediatry i wszystko w porządku, osłuchowo czysty, gardło w porządku. Powiedziała, że to może być od suchego powietrza i żeby częściej oczyszczać nosek i psikać solą fizjologiczną. Co do oczyszczania, to Szymon nienawidzi, w dzień to jeszcze pozwoli, ale wieczorem jest zawsze histeria. A solą psikam. Jedynie bardziej nawilżać powietrze muszę. A czy Wasze dzieci chrapią? Bo nasz szczególnie jak śpi na brzuszku, to chrapie. Lekarka powiedziała, że można by za jakiś czas przejść się do laryngologa skontrolować trzeci migdałek. Poza tym pytałam o nieprzybieranie na wadze i stwierdziła, że kiedy dziecko jest cały czas w ruchu, to to zupełnie normalne, zdarza się nawet, że dzieci spadają z wagi. A nasz podobno dobrze wygląda :-D

Dość o nas. Poczytam trochę co u Was słychać.
Miłego dnia!

Monika, a może za luźno zapinacie? My używamy czwórek, a nigdy się nie zdarza żeby pielucha przeciekła...
Blue tez tak pomyslalam, ale to odpada.... kurcze, na pewno zapinam dobrze... ehhh....

no walki z kupa ciag dalszy... na sniadanie idzie owsianka z jablkiem i suszona sliwka...
po owsiance do 4 godzin powinna byc kupa...
ehh..

Marciaa zdrowia dla Nikosia!
polusia jak tam dziś z gardłem?

Hej:-)A my dziś znów sami z Franiem na gospodarstwie. M się edukuje. Nocka spoko - spaliśmy do 6.50. Przede mną sprzątanie itp....eh...Potem odwiedzi mnie mama, więc mam nadzieję na miły dzień. Czego i Wam życzę:-)

dzień dobry :)
nocka dramat: nie spałam wcale bo Pola dostała temp. i majaczyła rzucała się przez sen, zbiłam to była chwilka spokoju do 3 potem powtórka z rozrywki. najgorsze jest to że u niej tak ciężko zbija się temperaturę. objawowo to tylko to ma, zero kataru, zero kaszlu. teraz zjadła śniadanie, wypiła soczek i bawi się na puzzlach. dzwoniłam do mojego pediatry to nie ma go bo jest na jakimś kongresie, ale powiedział żeby zbijać a jutro przyjedzie do nas. mam nadzieję że to tylko malutkie przeziębienie nic gorszego. Julka też nie wyraźna. kurka jak nie urok to sraczka.
dobrze że M jeszcze dwa dni w domu bo sama jestem jak flak.
Marciaa zdróweczka dla Nikiego *)

wszystkim chorym mamą i dzieciakom dużo zdróweczka.

jak pięknie za oknem, śniegu na tarasie do polowy okna, sypie nadal a M odśnieża podjazd. jak nić nas zasypie :)

trzymajcie się ciepło kobitki :)

dzien doberek

u nas w nocy dzis pobudka o 4 ipotem juz marudzonko, ale wstawal tatus;-) teraz oboje zasypiaja;-)

my mamy 4 zebolka czyli jest kasownik:-);-)

jak wstana bedzie obiad, dzis zrobie makaron ze szpinaczkiem a potem na sanki, jest spiworek wiec nie zmarzniemy, choc rano bylo -13:szok:

potem mam zamiar umyc okno i posprzatac nasz pokoj u rodzicow, strasznie nie lubie myc okien ale co zrobic...

polusia zdrowka dla was wszystkich!!
marciaa zdrowka dla nikosia!!

a dla wszystkich milego dnia!:-)

Blue tez tak pomyslalam, ale to odpada.... kurcze, na pewno zapinam dobrze... ehhh....
Teraz sobie pomyślałam, że może Adasiowi nie wycieka, bo ma takie tłuste nóżki ;)

Marcia, zdrówka życzę dla Nikiego. Może jednak się uda bez antybiotyku.

Polusia, dla was też zdróweczka!
Jeżeli gorączka szybko wraca, to możesz podawać na zmianę nurofen i paracetamol, np co 3godziny. Tak mi kiedyś lekarz poradził.

duzo zdrowka wszystkim, to chyba taki paskudny czas na choroby :/

U nas tez srednio, bo Franio znow zaczal robic zielonkawe kupy:( Na dodatek przez to suche powietrze jego skora jest w oplakanym stanie :(((
Poza tym obrazil sie na butelke i nie chce w dzien nic a nic jesc z butelki, wszystko lyzka i pic wode tez lyzka, no masakra, dobrze, ze w nocy nie kaze sie karmic lyzeczka.

a co do przesikania, to moj tez czesto gest sie w nocy przesikuje, ja to juz w nocy raz zmieniam mu pieluszke, albo w nocy sprawdzam czy czasami s**siak sie nie zadarl, jak skieruje w dol, to sie nie przesikuje ;)

reklama
Witajcie!

Alez sie wszyscy pochorowali....U nas katar wrocil ze zdwojona sila, w nocy zero snu, Redan nie mogl oddychac, nie przyzwyczajony do oddychania buzia i sie dusil biedak....

Marciaa zdrowka dla Nikiego!!!

polusia zdrowka dla Was wszystkich!!!

Monia my uzywamy 4+ pampers baby dry, a wczesniej mialam paczke tez 4+, ale premium care i wszystko lecialo bokiem, kupka siki, wiec wrocilam do baby dry i jest spoko. Moze na jakies trefne pieluchy trafilas?

Milego Dzionka!

Do góry