reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej,
U nas nocka KOSZMARNA :no: Wstawalam chyba z 20 razy do Alexa, ciagle sie budzil, wiercil. Nawet z M sie scielam przez sen :-D Boshe kiedy ja sie wyspie?? Postanowilam, ze w weekend spie w drugiej sypialni, musze sie zregenerowac!
No i ulewa dalej :-:)baffled: Dzs 4 razy po sniadaniu...
U nas mrozno, ale bylismy wczoraj 2 razy na spacerku. Mamy taka fajna czapke, gruba, czolko ochrania, do tego kombinezon i spiworek. Paczus w masle normalnie :-D
Ja wczoraj popoludniu zrobilam pomidorowa ze swiezych pom. z lanymi kluseczkami i zniknela do wieczora :eek: Wiec na dzis obiadu brak ;-)

Mamy starszakow, czy Wasze dzieciaczki tez mialy taki okres, ze ciagle sie wiercily i budzily? Czy to moga byc zeby? I czy dlugo to trwalo?
Kurcze tak ladnie nam Alex spal, a teraz to masakra...

reklama
Witam!!! U nas noc pięknie bez przerw sen od 20.30do 7.00rano. Teraz też Franko śpi. A ja gotuje pomidorówkę, na drugie mam pyzy, mięso w sosie i kapustę kiszoną. Obiad jaki uwielbia mój M. Wiktor odrabia lekcje a o 16.00mają dyskotekę :) w szkole i idzie. A ja od paru dni robię porządki i skonczyć ich nie mogę:) jaaaaaaaaaaaaaa......moja zuuuupa :( wykipiała !!!

Podnosiłaś ją żeby przenieść do łóżeczka? Mi chodziło o to, żeby nie przenosić :)

Tak podnosilam zeby przeniesc do lozeczka bo ja ja chce wlasnie nauczyc spac w lozeczku:) Do tej pory zawsze spala z nami i wygladalo to tak, ze ja prawie spadalam z lozka a moj maz spal na scianie a dla Oliwki bylo caaale nasze loze:)Maz sie skarzyl ze mu zimno od tej sciany heh i postanowilam, ze bedzie spala w lozeczku, a poza tym niedlugo chcialabym zweby juz spala w swoim pokoju sama a nie z nami w sypialni i wtedy musi spac w lozeczku.

Witam! Wpadlam na chwile sie przywitac:) A wiec witam!! Ola spi a M wyszedl na obchod naszej "gospodarki" ,wiec mam czas zeby Was poczytac. Ola zrobila mala podkowke na widok taty ale zaraz jej przeszlo i juz zostala kupiona przez wyglupy taty. Mam nadzieje, ze tym razem bedzie mial wiecej czasu dla nas. Chcialabym zeby spadl mega snieg hihih wtedy nie wymysli jakies pilnej pracy.
Milego popoludnia marcoweczki!

Aloha:) u nas dzis znó leje blee i tak ciemno:D czekam juz z niecierpliwością na ten mały przymrozek bo może się słonko pojawi oł jee:D:D:D dziewczyny słuchajcie jak to jest u was ze szczepieniami, miała któraś z Was to płatne, bo my zapłaciliśmy i bylismy 3 razy i teraz mamy iść dopiero w kwietniu, czy to możliwe żeby była taka długa przerwa??? Między tymi szczepieniami żeby nie było innych???Orientujecie się???
polusia ale miałaś przygodę trza było psa na niego napuścić ale by wiał hehehehe,
a my dziś mamy spisywanie wody i grzejników blee bedą sie pałętać całe popoludnie a ja sama z małą też by sie pies przydał :D

a u nas wariacje dzieci dostają :) no i bezczelnie chce się pochwalić że wygrałam bon na zakupy w sklepie firmowym chicco bo wysłałam zgłoszenie z gerbera i przed chwilą dzwonili i mam tylko paragony przysłać :)

u nas ostatnie szczepienie było w 7 miesiącu zycia (troche spóźnione), a teraz mamy półroczną przerwę. podejrzewam, że w Polsce jest podobnie.

polka, moze jednak troche zupy ocalało ;-)

Ol zasnęła, pewnie jak zwykle na 20 minut... znowu nigdzie nie poszłyśmy, pogoda odstrasza.

a u nas wariacje dzieci dostają :) no i bezczelnie chce się pochwalić że wygrałam bon na zakupy w sklepie firmowym chicco bo wysłałam zgłoszenie z gerbera i przed chwilą dzwonili i mam tylko paragony przysłać :)

Ale super !!!Gratuluję!!!,Polusiu trafiłas na kuriera cwaniaka.Trzeba było puścić psinę, niech by nogawki poszarpała:)Tak na przyszłość:)

reklama
dzien dobry kobitki :)

a my dziś na szczepieniu byłyśmy: ważymy 7200, nic nam nie dolega, rozwój prawidłowy. kurcze ta waga tylko taka malutka :( 200 dkg w ciągu 2 miesięcy:( ale powiedział nam lekarz że jak ma apetyt, wyniki w normie to widocznie taki ma urok i z tym nic nie zrobimy.

wczoraj byłam w szkole dla rodziców i było na temat uczuć naszych dzieci, okazało się że wiele z nas nie potrafi w ogóle rozmawiać na ten temat z własnym dzieckiem, wiele też ma problem aby dobrze odczytać uczucia jakie pokazuje nam swoim zachowaniem nasze dziecko. dostaliśmy takie ciekawe wytyczne jak rozmawiać z dzieckiem i jakich słów nie używać np. nie - myślę że czujesz się zły a powinno być wydaje mi się że czujesz się zły bo wtedy dziecko nie czuje że mama wie wszystko i jeżeli jest inaczej to na pewno powie. nie- dlaczego czuejsz się zły tylko co takiego się wydarzyła że czujesz się zły. niby niuanse a jednak wiele dają - teraz testuję to na mojej Julce :)

ale się wkurzyłam dziś - zamawiam karmę dla fiony w worach 15kg, teraz też zamówiłam 2x15 kg a tu przychodzi dziś kurier i ma dla mnie 30 woreczków po 1 kg za cenę wyższą niż te 2x 15 kg. jeszcze się wykłócał ze mną że ja to muszę przyjąć bo jak to będę miała nieprzyjemności, to ja mu zaraz pokazałam jakie on będzie miał nieprzyjemności jak zaraz tego nie weźmie. wypuściłam fionę z domu a ona stanęła między mną i kurierem i patrzy się na niego, nie ruszyła się nawet centymetr tylko patrzy i czeka, a kurier do nie żebym wzieła tego psa bo zaraz on mu zrobi krzywdę ( kurier psu - czujecie, pies waży ponad 60 kg, a kurier mnie pod pachę sięgający - psu chce krzywdę zrobić) jak to usłyszałam to myślałam że go śmiechem zabiję:) w końcu fiona wydala dźwięk i pan grzecznie zabrał pakę i odjechał. co za ludzie po tym świecie chodzą- ja do niego grzecznie a on że będę miała nieprzyjemności jak tego nie przyjmę.

k_aralaina dobrze że to tylko chwilowe, zastosujecie maść i nie będzie śladu, zdrówka *)

nesiaa to teraz nie będziesz mieć czasu dla nas :( ale dobrze, naciesz się mężulkiem :)

kurcze rozpisałam się i nie wiem co miałam jeszcze komu napisać :) gapa ze mnie :)

miłego dzionka:)

a na obiadek mam kurczaka po meksykańsku - pycha :)
kochana bo on ma placone od dostarczenia :-)
dobrze, ze nie przyjelas :-)
u nas ostatnie szczepienie było w 7 miesiącu zycia (troche spóźnione), a teraz mamy półroczną przerwę. podejrzewam, że w Polsce jest podobnie.

polka, moze jednak troche zupy ocalało ;-)

Ol zasnęła, pewnie jak zwykle na 20 minut... znowu nigdzie nie poszłyśmy, pogoda odstrasza.
my mielismy szczepienie w 6 miesiacu i do 12m spokoj.

moje dziecie spi, ale pewnie juz niedlugo...
nasze noce to koszmar... dzisiaj wstawalam od 23 do niego 4 razy, a spania bylo coniemiara... 19,30-5,30, w tym z 5 razy pobudka. nie wiem juz co robie zle..
moze klasc go pozniej?

dziewczyny na jaka dlugosc macie spiworki do wozkow?

Do góry