reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

W nocy karmie piersia na siedzaco. Biore ja na kolana. I potem odkladam do lozeczka i jak juz tylko nie czuje mojego dotyku to wlasnie otwiera oczy i sie budzi. A jak sie uda, ze sie nie obudzi to za jakis czas jak otworzy oczka to musze znow brac na rece bo placze i znow cyc i tak w kolko.
A próbowałaś ją wziąć do swojego łóżka? Ja jakbym Adasia nie brała do siebie, to bym chodziła na rzęsach... Wydaje mi się, że piersiowe dzieci tak mają, że lubią być blisko mamy. Dzisiaj się spotkałam z koleżanką, której córka ma 15 miesięcy i podobno od 3 w nocy do rana śpi ciumkając cyca :szok:.

reklama
Mała dziś mi dałą tak popalić , że aż mi sie wszystkiego odechciewa...ależ byłą wyjątkowo nieznośna i piszczałka . Niech już ten deszcz przestanie lać bo oszaleje w tym domu!!!!

Hej Laski,
Dzisiaj wybraliśmy się prywatnie do lekarza - dr Drzewiecka - przychodnia na Ligocie (marcówkom za śląska polecam). Jechaliśmy z Antkiem (i jego kupą ... serio! pani dr poprosiła) chyba z 2 godziny <shock> ... korki były niesamowite.

Diagnoza: to jednak rotawirus :( dostaliśmy leki na biegunkę i leki osłonowe. Dzisiaj co 15 min dostawał, jutro co godzinę a pojutrze co 2. Dietkę dostał zatem od dzisiaj przestaniemy mu szkodzić (dzięki Bogu!) a zaczniemy się leczyć.

Jezu, jestem przerażona ... co się człowiek musi nabiegać, żeby trafić na kompetentnego lekarza. W ciągu ost. paru dni przerobiłam 4ech.

Teraz Myszu śpi, humorek ma, apetyt raczej też więc nie jest tak źle.

Pyszna herbatka na mnie czeka, zatem zanurzam się w waszej twórczości przy tym gorącym naparze :)

sorka, że post po poście ale zaznaczyłam sobie mulitcytat dopiero po napisaniu co u nas :-)

a co ma ortopeda do wędzidełka?

moja ostatnio wrzeszczy na każdą obca osobę, nawet taką "znajomą obcą"...
strasznie zrobiła się lękliwa, na widok wanny wpada w panikę, dziś rozwyła się, kiedy zobaczyła złożoną deske do prasowania... masakra, wszędzie widzi potwory :-(

:-D heheh świetna jest ... deska do prasowania w roli mrocznego potwora :tak:

Jak dostaje coś do pociumkania do rączki to nasz cwany Kobi (pies) momentalnie znajduje się przy nim bo Marcelek od razu go dokarmia:-D Ostatnio byliśmy u teściów i mają taką wielką maskotkę psa z otwartą buzią i wywalonym językiem, mały siedział obok niego na kkanapie i trzymał swoje ciacho i takie kochane to moje dziecko że sam trochę pociumkał i pieskowi też do pyszczka włożył żeby sprobował.:-D Pocieszne te nasze szkraby rosną.

i właśnie dlatego chcę psa :happy::happy::happy: kochany Marcelek ! :-D

Leczenie na razie zakonczyłam :-) Wszystko w normie. Mam tylko miec usg co 3 mies :) podobno jestem medyczna zagadka hi hi hi :-)

Cieszę się Marciaa :-) Zawsze trzeba być pozytywnej myśli to wszystko się super ułoży :happy2:

Dla zaległych solenizantów wszystkiego najlepszego!!!
Katrinka ja mam taki OMRON M4 Ciśnieniomierz model 2010 SUPER CENA!!!! (1325263301) - Aukcje internetowe Allegro
kupiłam w ciąży bo miałam nadciśnienie. Jest prosty w obsłudze. Omron to ponoć jedna z lepszych firm produkujących ciśnieniomierze.
Ja właśnie przymierzam się do kupna inhalatora. Może któraś z Was coś polecić?
Tabasia my też ostatnio troche ulewamy. Dzieje się to zwykla jak bardzo szaleje na brzuszku i właśnie nie wiem czy to normalne czy raczej nie powinien ulewać? Mam nadzieje, że Aleksowi szybko minie.
ja mam inhalator Medical Rossmax i jestem zadowolona Franko od piątku ma inhalacje ze sterydów i trwają one 15minut i usiedzi pięknie :) starsze też jak mają katar to inhalują się solą :) witam się w ogóle :) nie było mnie przez weekend bo kupujemy prezenty na Mikołaja i pod choinkę :) u nas super. franko wyzdrowiał . Dziś stanął sam bez trzymania i zrobił krok i złapał równowagę :) nam ortopeda powiedział że nie hamuje się rozwoju dziecka i jeśli jest gotowe to stoi, siedzi czy chodzi i jest to indywidualnie przypisane do dziecka. Idę was nadrabiać. Do jutra. Dobranoc.

Dzień dobry,
jeju troche mnie nie było,i chyba nie nadrobię Was:(
cały weekend prowadziłam urodziny, za dodatkową kaske:) a popołudniami nadrabiałam zaległości z zabawy z córką:)
wczoraj Gabryś była pierwszy raz w żłobku po chorobie, i jejku ale była szczęśliwa,jak weszłyśmy to zaczęła piszczeć radości:)
dzisiaj też idzie:) mam nową dziewczynkę w grupie w wieku mojej córci i jest ogromna, Gabryś przy niej to taki okruszek, hehe
miłego dnia życzę i mam nadzieje że chociaż na chwilę wyjdzie słońce

Hej:-) U nas dziś nocka super. Może raz ok 5 dałam Franiowi smoka, a ostateczna pobudka ok 6.30 - obudziłam się jak Franio był na czworaka i robił bęc z zagłówkiem łóżka:tak::-DO 7 wtrąbił kaszkę, a teraz urząduje na puzzlach:tak:M już w drodze do pracy, a ja siedzę sobie z kubeczkiem herbatki tropikalnej i nie chcę nawet wyglądać za okno na ten przebrzydły deszcz....wrr...Spacer dziś zdecydowanie odpada:-(
Tabasia lekarka zdecydowanie starej daty, do tego przez chwilę znów poczułam się jak wyrodna matka bo nie karmię piersią:-:)angry:
blu, monia spytałam te lekarkę o to wstawanie i prowadzenie za ręcę bo jakoś nie wiem jak miałabym tego Małemu zabronić i uzyskałam odpowiedź, że mam go posadzić na podłodze wśród zabawek i go zachęcać w ten sposób do siedzenie....ehe....on ma tyle zabawek na tej podłodze a i tak woli stać....średnio się przejemał tym co mówiła w tej kwestii, jak chce wstawać to niech wstaje:sorry:

Miłego dnia Wszystkim życzę:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie

ja tak na minuntke, zaraz mykam do pracy, jakies kiepskie to sniadanko w hotelu bylo, zawsze jakos wiecej rzeczy do wyboru bylo a dzisiaj jakos malo tego wszystkiego, ale trudno i tak sie najadlam :)
jutro wieczorem dopiero bede w domku pozdrowionka i milego dnia

reklama
Hej:)Dzisiaj wsalismy troszke póżniej7,22:)Synek migiem sie ubrał ,napił sie mleka z miodem i wio do przedszkola z tatą:)Milenka wypiła mleko i zaczynamy ogladać Majkę:)
Za oknem brr wstrętnie, zal było dziecko wypuszczac na taka pogodę z domu...

hej:)

Do góry