reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

O, Myszowata znów jesteś pierwsza :-) Witaj i witajcie wszystkie mamusie!

Biedna jesteś z tymi pobudkami Franka. Nam się też czasami zdarza wstać wcześniej, nawet raz 4.30 Szymcio był wyspany, ale w takiej sytuacji biorę go do nas. Nie jest to codzienna sytuacja, więc myślę, że się nie przyzwyczai. No ale Ty nie masz już tej możliwości ;-) A dziś spaliśmy super i pobudka była 6.45 :-) czyli spał prawie 12 h. Teraz stoi w łóżeczku i zagaduje do taty, próbując go obudzić, a ja piję kawę.

Życzę Wam miłej niedzieli!

reklama
Wiitajcie
u nas nocka spokojniejsza
za to poszedl o 22 spac!:O
Ja wczoraj pol dnia z młodym przekimalam
polozylam sie po 22 spac i pobudka po 7:)
dzsiaj sie zapowiada leniwa niedziela
buziaki

Witajcie!

U nas jak zwykle wczesna pobudka...a Mlody jakos nigdy by mi nie zasnal tak ze mna, jak sie obudzi to sie obudzi i koniec spania....Nie chce zapeszac, ale chyba Mlody dopiero zakumal, czemu mu nie daje w nocy czesto nic do picia jak sie budzi, wiec od kilku nocek sie tak czesto nie budzi...Dzisiaj tylko 4 razy byla pobudka...jeszcze miesiac i moze zredukuje do 2...hehehehe. Redan widocznie dlugodystansowiec....

Z przybieraniem u nas tez slabo, ale ze wzgledu na ogrom energii Mlodego, przez ostatnie 7 tyg tylko 300g. Wszyscy widza, ze szczuplejszy jest, nawet na buzce...

Milego Dnia!

dzien dobry
u nas tez noc ok pobudka 6.20, wczesnie ale widze ze nie najgorzej

ale tez ostanio poplakuje przed zasnieciem, wczoraj tak z pol h marudzil
a i tez zgrzyta zebolkami he he
milego dnia!

dzien dobry dziewczynki :)

u nas nocka też bardzo ciężka bo mała budziła się z płaczem co godzinę i do tego wędrowała po łóżeczku przez całą nockę. pobudka o 6 co jej się bardzo rzadko zdarza. zjadła i usnęła jeszcze na 30 min.
wiecie zaczęła mi się puszczać jak się wstanie chwyci się czegoś i sru puszcza się i leci na łeb na szyję, a potem wielki płacz.
do M nadal się nie oddzywam i nic nie robię, ale widzę że wczorajsza zupka z kupka mu nie smakowała bo dziś zrobił obiad.

ze spacerku dziś chyba nic nie będzie bo zimno i szaro, chyba już zima idzie bo temp. znowu na minusie.

ionka ja miałam takich sąsiadów w bloku jak mieszkałam, zawsze wysyłałam M aby zwrócił im uwagę bo ja miałam pietra a że mój M to kawał chłopa to tak raźniej. teraz na szczęście problemu nie mam bo właśny domek mam :)

wszystkim chorym życzę powrotu do zdrowia szybkiego *)

miłej niedzieli :)

dzięki Laski za wsparcie, życzenia powrotu do zdrowia Antoniego częściowo się spełniły :) Wczoraj jeszcze lekkie rozwolnienie ale wymiotów brak. Duuużo częściej pierś cycusia i myślę, że również dzięki temu obyło się bez szpitala. A pamiętacie jak się zastanawiałam czy Go po 6 miesiącu odstawić? Wtedy Wama napisała mi maila na priv ... :* dzięki Ci dobra kobieto :)

Wczoraj Antoś czuł się coraz lepiej a ja coraz gorzej ... o 2 w nocy to ja zaczęłam wymiotować :( Dzisiaj już lepiej - Antek odzyskał sporo sił i czasem nawet humorek ma :)

asia nie sczepiłam Małego na rota (zresztą to nie był rota ... zbyt szybko i "łagodnie" to przeszliśmy/przechodzimy) Po konsultacji z ciocią pediatrą uzgodniliśmy, że będziemy unikać dużych skupisk ludzkich do 6 miesiąca. Teraz to się waham ... może zaszczepię ...

Zmykam na herbatkę - babcia jedzie przykryć roślinki na zimę. Jak Misio zaśnie to jeszcze wpadnę.

Witam!
My dzis u babci. Ostatni weekendowy wypad dziewczyn przed powrotem naszego mezczyzny:)
N&h Dobrze, ze Antonio czuje sie lepiej! Na szczepienia na rota chyba juz za pozno niestety. Trzeba skonczyc szczepienie przed skonczeniem 6 miesiecy.
Milej niedzieli!

reklama
U nas w tv jest taki filmik o rotawirusach ,mówia żeby pamietać o zaszczepieniu dziecka na rota do 6miesiaca życia.
Dzień dobry własciwie .Biorę sie dzis za piernik staropolski.Moje pociechy śpią razem z ojcem .Martwi mnie że synek też śpi, bo to nie zwiastuje nic dobrego.Znowu ma czerwone gardełko a jutro miał iść do przedszkola po chorobie:(Za oknem mocne słońce, okna przypominają że wypadałoby umyc przed mrozami.
Polusiu jeszcze troche i Twój małż będzie wyszkolony:)Swoją drogą muszę mojego do garów zagonić.Umie to niech wyręczy chociaż w niedzielę.
Ciekawe co z tymi naszymi dzidziolami ,że nie spia po nocach.Oby przez ząbkowanie >Miłej niedzieli:)

Do góry