reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

naughty życzę zdrówka dla Antonka:)
Odwiedzili nas męza brat z żonką,przyjechali do nas , posiedzieli i pojechali do aqua .
Milenka dzisiaj tylko na mleku i kaszce(butla) cały dzień,nie dała sobie nic do ust włożyc,nawet chrupki kukurydziane bee.Bolą dziasełka u góry.Jedynie troszkę herbatki popiła z kubka.Strasznie szybko mi dzis dzień zleciał,wogóle wydaje mi sie od rana ze jest sobota.Do jutra ,śpijcie dobrze:)

reklama
A ja mam problem z usypianem jej. Juz nie wiem co mam robic. Ona zasypia tylko przy piersi i przy kazdej probie odlozenia jej do lozeczka jest placz. Czasem sie uda i spi w nim troche, ale w nocy to juz nie da rady i spi z nami. W ogole czytalam, ze dzieci w tym wieku juz nie musza w nocy jesc a moja budzi sie czasem raz a czasem kilka razy. Odkad sie urodzila to nie przespalam jeszcze calej nocy....Moze Wy macie jakies sposoby na usypianie i przespane noce?
Kochana, piersiowe dzieci się budzą do bólu. Marela ma 100% racji, to jest potrzeba bliskości. Mój mały też usypia przy piersi i często się budzi. A ostatnio to w ogóle jest masakra. Dzisiaj odkąd usnął już 2 razy karmiłam (usnął o 19:30).

kaaha ja odzwyczajam Redanka od karmien nocnych juz 2 miesiace. Teraz daje piers tylko raz lub dwa razy, ale i tak budzi sie co godzina, dwie. Staram sie go nie brac, tylko polozyc go z powrotem i glaskac....Czasami sie udaje i od razu usypia, czasami dopiero po pol godzince....

Laski horror ... :no: istny horror ! Pisałam Wam dzisiaj o problemie z tolerancją Niniego na kaszkę/gluten ... w nocy torsje, nad ranem mega luźne stolce :baffled: Byłam pewna, że to tylko lekkie zatrucie - obiadek zjadł i nie zwrócił więc byłam happy :happy2: Akcja rozwinęła się później - spać nie chciał, pić nie chciał ... tylko pierś wchodziła w grę (Boże dzięki Ci za to, że Go wciąż karmię!) Cycał 2 godziny z przerwami na drzemkę. Potem dostał deserek który po 5 minutach znalazł się na nim, na mnie i na babci ... :szok: Do tego miał temperaturę i wydawał mi się słaby. Ubraliśmy się i pobiegliśmy do lekarza (2giego w tym dniu) Diagnoza - wirus, bakteria ... możliwy rottawirus :szok: Dostaliśmy skierowanie do szpitala - kroplówka, badania i inne atrakcje :baffled: Przyszliśmy do domku i po konsultacji z ciocią pediatrą podjęliśmy decyzje, że zostajemy w domku ... Kupiliśmy orsalit (substytut kroplówki, podawany doustnie w warunkach domowych - glukoza, potas itp) Podajemy Niniemu, cycuś bez przerw i na tyle. Noc pokarze :sad: Teraz śpi - zasnął bez kolacji czyli za jakąś godzinkę się obudzi ... będziemy sukcesywnie napajać go elektrolitami.

Naughty kochana wytrwłości i siły, bo nocka długa.Jak dobrze że jeszcze karmisz piersia:)Mój Miłoszek miał 3latka jak złapał rotawirusa. Obeszło sie bez pobytu w szpitalu .Ale dlatego ,ze sama poiłam go glukozą, po pół łyzeczki co trzy minuty. I dostawał czopki antywymiotne, bo wszystko zwracał. Schudł mi robaczek i póżniej też nie miał apetytu.Na wymioty są czopki homeopatyczne Vomitusheel S nam pomogły i dawałam enterol.Trzymam kciuki.Będzie dobrze!

dzięki frotka :-) enterol bierzemy i zawiesinę jeszcze ... a za cynk o czopkach dziękuję :* Jutro jeśli nocka względnie przejdzie to marchwiankę zrobię i będę pracować nad normalizowaniem flory bakteryjnej w jelitkach i brzusiu :happy2:

Jej :sad: dzisiaj po raz pierwszy widziałam jak Antoś nie ma siły na szalone pełzanie ... grzecznie leżał na pleckach, głaskany przeze mnie :-(

Trzymajcie kciuki Laski za mojego Maleńkiego - idę pod prysznic i zaczynam wartę.

n&h kciuki mocno zaciśnięte! Daj znać jak dziś czuje się Antoś.

Witajcie:-)U nas dziś w końcu pierwsza noc od kilku bez kupy...uff:zawstydzona/y::tak:Mam nadzieję, że to znak, że wracamy do pełni zdrowia:tak:Pogoda u nas masakryczna - leje potwornie i jest szaro-buro:dry:M w drodze na uczelnie, ma dziś zjęcia od 8 do 20:dry:A ja muszę troszkę posprzatać, pralka już tańczy!
Miłego dnia Kochane:-)

hejka

kurcze Naughty ale masz przeboje. Biedny Maluszek ja wiem jak Niko wymiotowal to tylko siedzial i glowka obracał i miał smutne minke :(
buuuuuu ucałowanka i przytulanki
jak mi wymiotował to podawalam tylko kleik albo marchewkowa z ryzem badz sama marchewke przez 2 dni i nic wiecej
a owocki podrazniaja zoladeczek

Nocka ok znowu z wrzaskiem sie obudzil wieczorem- kurcze czyzby zeby ???? nie pozwala sobie zajrzec do buzi a w nocy ładnie spał ale Niki musi wypic butle herby w nocy

wiecie co Niko robi- bawi sie jak widzi moja reke to ja szybk ochwyta gryzie i patrzy specjalnie czy boli...jak kwicze i mowie ała to sie chichra i znowu gryzie:Da i nauczylam go zew łaziencie wisi Kubus i jak mowie gdzie jest Kubus to sie smieje i patrzy w ta strone :)

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja! Olenka chyba troszke lepiej bo zjadla rano miche kaszy:) Ale w nocy cos pojekiwala i caly czas musialam ja przekrecac na boczek i wkladac smoka:( Teraz spi a ja sprzatam i mysle co by tu mojemu kochanemu upichcic bo wraca w poniedzialek hurraaaaaaaa
N&h biedny Twoj maluch i biedna Ty! Wiem co to wymioty i biegunka:( Mam nadzieje, ze dzis u Was juz lepiej!!
Marciaa Ola pokazyje tak gdzie sa dzwoneczki (wisza na suficie) i gdzie jest pajacyk (siedzi na szafce:p) Tez sie przy tym bardzo cieszy.
Milego weekendu!

reklama
Dziewczyny pozdrowienia macie wszystkie od kozy 71 jak tylko znajdzie chwilę to tu zajrzy, jak twierdzi ,jej Hankok mobilniejszy i ma trochę więcej czasu, u niej wszystko dobrze, karmi piersią nadal i jest zachwycona rolą mamy

Do góry