reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

daję 5ml raz dziennie - jeżeli kupa ma konsystencję jeszcze za twardą to 1 ml mamy zwiększyć, a jak będzie zarzadka to 1ml zmniejszyć. Trzeba tak samemu mniej więcej dawkę ustalić. To mi zalecił gastrolog.

reklama
aha a to w takim razie musze jej dać dzis jeszcze raz bo ja dawałam 2 ml, wczoraj próbowała zrobic kupe ale była za twarda i ie chciala wyjsc:( nawet je chciałam pomoć i nóżki jej podniosłam ale nic z tego:( ehhh

ucitielka moja mala tez ma czesto zaparcia,biedna az placze i nic w sumie nie pomaga,nieraz plantex pomagal. Ja jak mleko jej zmienilam na 2 to tez nie mogla zrobic,teraz jej nowe produkty po trochu wprowadzam po lyzecce 2,3 i narazie jest ok. Polozna mi polecila espumisam ale to tez nic nie dalo. A ten syropek to ja pilam po porodzie mi pomagal.:-)

ucitielka moja mala tez ma czesto zaparcia,biedna az placze i nic w sumie nie pomaga,nieraz plantex pomagal. Ja jak mleko jej zmienilam na 2 to tez nie mogla zrobic,teraz jej nowe produkty po trochu wprowadzam po lyzecce 2,3 i narazie jest ok. Polozna mi polecila espumisam ale to tez nic nie dalo. A ten syropek to ja pilam po porodzie mi pomagal.:-)

espumisan to na wzdecia, na zaparcie nie pomoze raczej.

Niewiem ale ja jej mowilam ze nie moze kopy zrobic a mowilam ze mam ten syrop to pow ze syrop nie zeby to kupic. Miala wtedy 4 mies jak 1 raz tak miala bo po kaszy jak 1 raz jej dalam.

Agulka na rzucenie papierosów najlepsze szczere chęci i silna wola, mój tata palił jakieś 30 lat i pewnego dnia stwierdził, że rzuca, a tyle lat go z mamą prosiłyśmy i nic, aż nagle sam dojrzał do tego - brał tabex, ale to jest na receptę (lekarz rodzinny może zapisać)

Dziewczyny a próbowałyscie na zaparcia poprostu czopków glicerynowych?
Co do nazewnictwa narządów to u nas sikolek i cipcia.
Mała mi wyje dzisiaj tylko rece, zwariuje zaraz.Mam nadzieje ze to ząb,
Dodatkowo się wkurzyłam, bo wysłałam paczkę w piątek i nie dotarła do dzisiaj.Była zwykłą priorytetową a nie poleconą i nie wiem co bedzie dalej:(

reklama
myszowata moj D nie ma az tak silnej woli mysli o jakis plastrach...
frotka u nas czopki sie nie sprawdzily bo mala sie caly czas napinala i wylazil :/

Ostatnia edycja:
Do góry