reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam! W sumie nie doszlo do porozumienia.. ale mamy gotowac sobie osobno i wszystko osobno kupywac...tyle ze D nie powiedzial tego rodzicom ze mamy zamiar taki... dzisiaj mu powiem zeby powiedzial to im bo jak to bedzie wygladac ze ugotuje 2 porcje. i na wiosen wezmiemy ten kredyt zeby zrobic ta gore...mala bedzie wieksza kupe wozek na laski i bede mogla jezdzic sama autobusem do lubartowa czy do lublina...mam nadzieje ze bedzie dobrze..yra ty pracowalas w banku?

reklama
Yra, mój odkąd raczkuje, to też się wyrywa z rąk i tylko na podłodze by siedział.

Mazia, jak wam idzie oduczanie zasypiania przy piersi? U nas ostatnio jest z tym problem. Adaś niby nie zasypia bezpośrednio przy piersi, ale przed spaniem cycuś musi być...

Blu u nas piers juz jest tylko raz dziennie gora 2 ale zawsze rano po przebudzeniu.W nocy jest herbatka .Wiekszego problemu nie ma.

Witajcie.Dzieciaki zdrowsze dzisiaj juz dokazują. Mała spi w naszym pokoju w swoim łóżeczku a straszy ma swój pokoik.Początkowo mieli pokój razem ale o tej samej porze zasypiają i jedno drugiemu przeszkadzało.Trzeci pokoj jest z aneksem wiec kończą się mozliwośći.
Milenka chce głównie stać,sama wstaje przy czym się uda i też puszcza rączki.Kilka razy dziennie jest bęc .Posadzić jej nie moge, bo nóżki prostuje i cała sie pręży, do tego krzyk.Oczy wkoło głowy
Za oknem dalej mgła:(i zimno jak nie wiem.Byłam na balkonie chwilę,brr

Ostatnia edycja:
Do mnie tez przyszlo potwierdzenie adresu ze streetcomu a ja nie pamietam juz co zanzaczalam czy zmienie czy nie... A jak przyjdzie to bedzie problem bo u nas z nowymi produktami ciezko bo mala pozniej sie meczy i kupy zrobic nie moze...

a mój Franio ciągle śpi nie tylko w naszej sypialni ale i w naszym łóżku i w dzień i w nocy....nie wiem jak go oduczyć....ale przede wszystkim trzeba kupić mu jakieś "spanie" bo on zawsze się musi wtulić we mnie czy w M przed zaśnięciem a w łóżeczku jest to nierealne....eh

a ja mam takiego lenia jak stąd do Warszawy czyli giganta :) najchętniej to poszłabym spać, moje dziecko spało 1,5 h nie jest źle. zabrałam jej spanie o 9 rano w zamian za to położyłam spać o 11, zobaczymy jak będzie popołudniu :)
lecę robić spaghetti na obiadek

a my już po spacerku, zaczęło sie chmurzyc już... pewnie potem będzie lało. teraz brokuły sie gotują dla Olci, dziś z kuskusem i kurczakiem. mur beton bedę musiała dodać jakieś słoikowe, no ale coż ;-)
u nas mówimy cipcia ;-)

witam sie :) dawno mnie nie było ale to jakoś przez brak czasu, eh. U nas pogoda do niczego już 2 dzień leje i nie możemy wyjść na dwór:( poza tym trochę się martwie o moją małą bo ma zaparcie i nic nie pomaga jak tak dalej bedzie to pojdziemy do lekarza chyba:( może znacie coś skutecznego, na razie podaje małej lactulose od wczoraj ale nic się nie dzieje jak na razie:(

witam sie :) dawno mnie nie było ale to jakoś przez brak czasu, eh. U nas pogoda do niczego już 2 dzień leje i nie możemy wyjść na dwór:( poza tym trochę się martwie o moją małą bo ma zaparcie i nic nie pomaga jak tak dalej bedzie to pojdziemy do lekarza chyba:( może znacie coś skutecznego, na razie podaje małej lactulose od wczoraj ale nic się nie dzieje jak na razie:(

oj u nas też jest ciągła walka z zaparciami. Myślałam że się już uregulowało, ale jednak ciągle musimy uważać i zdarza się czesto zaparcie. Te zdaję od dwóch dni lactulose Olkowi i nadal kupy nie ma:/ Olek nie dostaje wogóle marchewki, ryżu, banana, gotowanego i słoiczkowego jabłka i wszystkiego co może działać zapierająco. Za to w codziennym menu jest burak, suszona śliwka gerbera, kaszka zdrowy brzuszek ze śliwką i 8 zbóż nestle, tarte jabłko no i dużo picia. Mimo wszystko i tak mamy czesto problem z zaparciem://

reklama
no wlasnie tak sie zastanaiwam czy to nie od tego , że mała nieche nic pić właściwie dopiero od wóch dni prawei na siłę daje jej przegotowana wodę, oprócz mleka odmawia picia czegokolwiek, soczki, herbatki, nic nie toleruje, może też spróbujemy tych śliwek, a ile dajesz tej laktulosy?

Do góry