reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzień dobry :)
nocka jak zwykle pobudka 7:15 mleczko i spanko do 9 :) teraz bawi się z Julką na puzzlach dinozaurami, ale mają zabawę : jedna warczy druga się chichra jak szalona:)
a ja dziś nic nie robię, to stwierdzenie po kłótni z M. ale to na top secret :)

miłego dzionka :)

reklama
Witam! U nas nocka tak sobie. O 2 Ola nie chciala zasnac i tak sie meczylysmy z godzinke:(
Zimno dzis straszernie ale moze wyskoczymy na spacer w kolo domu:p
Milego dnia dziewczyny!

no właśnie chcieliśmy obejrzeć ten horror, ale jednak poszliśmy spać ;-) ciekawe jak japońska wersja?? pewnie okropnie straszna, japońskie mają ten klimat :cool2:

Ol poszła spać znowu przed 22, a wstała po 7!!! to dziecko strasznie mało śpi!! :baffled: no ale może to wina wysokiej inteligencji, to rozumiem :-p

u nas WIEJE. to w poniedziałek to była bułka z masłem, teraz jest prawdziwy huragan, więc heronek, ważaj! :szok: dojdzie i do was.
wiec siedzimy w domu dziś, bo na bank by mi wózek porwało.

Hej marcówki:)

Ja sobie ten horror nagralam.

Co dzisiaj porabiacie?? jakie plany na swieto narodowe?

My malego zostawiamy babci i wieczorkiem wybywamy do klubu z przyjaciolmi potancowac i w ogole,jakies piwko male wypic;)

A nocka jak zwykle zasnął o 18 pobudka o 1 pomeczyl sie bo oduczamy cyca w roli uspokajacza i usypiacza w nocy i po 15 min usnął.POtem o 3 herbatka.I o 6.30 pobudka.DOstal cyca ,potem butle i pospalismy jeszcze z 1,5h .Wiec nie ma zle

Dziewczyny jak mozecie to podsuncie pomysł co zrobic? kupiłam na allegro kamere w opcji kup teraz, wysłałam kase . Facet który ja sprzedał stwierdził, że się pomylił i to nie miała byc ta kamera ,która wystawił tylko inna, wiec stwierdził ze odda kasa, albo wysle ta druga co jej nie chce, napisałam ze chce ta ,co ja kupilam i ewentualnie moge mu 200 zł dopłacic, on stwierdził, ze jest slepy i w ogóle ze ja nie mam sumienia. Teraz stwierdził ,ze wysłał kamere ale jeszcze nie dotarła, podejrzewam tez, że wysle nie ta, co ja wygrałam na allegro ,przez telefon tez nie chce gadac, co w takiej sytuacji moge zrobić?

wiolenczela trudna sprawa ale wiesz co jego problem ,skoro chcialas doplacic a on i tak nie chce trudno.Jak mogl wystawic zla kamere no sorry.Ja bym jednak pewnie oponowala za tym ,zeby zwrocil mi cala kase i wystawila negetywa.Bo co zrobic/

Cześć kobitki :)
Jak fajnie was poczytać:) Franko nocki nie przesypia całej. Zasypia o 20:30 a budzi sie ok 24:00 na butle, bo j ajuż nie karmie piersią. Jak wróciłam do pracy nie dało rady a z reszta pracuje przy rozpuszczaniu chemioterapii więc troche sie bałam. Pokarm sam mi zaniknął :) No ale wracajac do nocek u Franka to często budzi się około 4 i nie da oszukać jakąs herbatką, on chce mleczko i koniec hehe no i śpi dalej do 8. Ale nie ma źle. No i mamy 4 ząbki. Wszystkie jedyneczki już są :-)
dziewczyny ile pieluszek jest w Dada 4 i ile kosztuja..?
my je uzywamy i jest w paczce jest 54 pampersików za troche ponad 27 zł. Ja jestem z nich zadowolona :)

Patinka no to teraz doktorat co? Gratulacje kochana!
moja promotorka tez mi trąbiła o tym...ale ja DZIĘKUJĘ ;) za 2 lata może specjalizache z pielegniarstwa onkologicznego zrobię a narazie mam dość nauki :-)

my na dzisiaj nie mamy planów. Teraz ide zrobić ciacho jabłecznik. Faceci sie bawią ;-) A wieczorem na nocke do pracy...:-(
miłego dnia:*

wiolonczela napisz do allegro - niech się oni martwią, w końcu za coś tą prowizję pobierają :sorry2:

Antoni śpi - dzisiaj zaczynam twardo przestrzegać dziennego harmonogramu /pór posiłków i spacerków/ - na razie wszystko gra - dążę do tego aby o 20 moje piękne spało a nie uskuteczniało życie towarzyskie. Do tego potrzebna jest systematyczność plus konsekwencja a to domena mojego Miłego a nie moja .. eh ... zatem proszę 3mać kciuki :happy2:

Cappuccino nr 2 zaraz sporządzę i zażyję przyjemności :tak: Zostając w temacie przyjemności, wczoraj testowałam swój nowy strój :happy2: - wróciłam z basenu jak na skrzydłach heheh :-D Mój Miły śmiał się ze mnie, że zamiast chodzić skaczę ... to z radości :zawstydzona/y: do czego to doszło, zwykły basen a tyyle dopaminy uwolnionej :sorry2: W niedziele spróbuję na basen skoczyć z Ninim ... zobaczymy :blink: Laski opiszcie zajęcia żebym wiedziała czego się spodziewać.

Ajentka wracając do nauki języka - jeszcze troszkę poszperam i dam znać ... jestem pewna, że puszczanie piosenek, rymowanek, opowiadań w języku obcym to rewelacyjna metoda zanurzania dziecka w języku ... Nagrania radzę puszczać codziennie /lub 2xdziennie/ ... minimum 30 minut - w tle, podczas zabawy niech sobie leci :-) Zdecydowanie nie zaszkodzi. Wiem, że jest możliwość stworzenia osobnego kanału w mózgu dziecka odpowiedzialnego za rozumienie j.obcego ... takie dziecko nie będzie tracić czasu i energii na tłumaczenie, będzie po prostu mieć osobne "łącze" dla osobnego języka :happy2: Ależ to cudowne !

reklama
Do góry