reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

na kazdym mleku tez inaczej pisza u mnie na nan pisze ze 4 razy po 210 a je 3 i raz kaszke 180. wydaje mi sie ze jak na mleku pisze 3 razy to chodzi o samo mleko. Gdzies w jakims poradniku mialam ze 3 razy mleko po 180 raz kaszka, deserek lub sok i obiadek.

reklama
Witam :)

Pogoda straszna, znowu leje, dzieci marudne, a ja źle się czuję @ przyszłą. Dzisiaj serwuje leczo ma ktoś smaka ?:)

PS: Wygrałam własnie bilety na Koncert Nosowskiej w Sheratonie w Sopocie haha :D:D Fajne te FB :D

Dzien Doberek:)

Nocka ok,raz sie obudził na smok i spał do 8,teraz drzemkuje.Pogoda w miarek słonko swieci,pod wieczór smigamy na kawke do siorackiej.Bartus bardzo mało mi pije mleka czasem 60ml i to mu wystarczy na 3 godz,za to herbatki duzo.Moze juz nie potrzebuje tyle pic,bo duzo mi zjada..

Dobrego dnia:)

no wlasnie. Ja 4 nie daje bo dobrze wyglada zreszta bym nie miala kiedy jej tego mleka wcisnac. :) Ja wogle obiadkow nie daje bo nie chce wcale,chleb z maslem woli i ziemniaki gotowane.
ccaroline ja uwielbiam leczo,gratuluje wygranej. :)

Cc gratki wielkie! A powiedz dostałas już ten odplamiacz ariel? mi wczoraj przyszedł, ale oddałam mamie bo ostatnio w rossman dostałam całą pełnowymiarową butelkę gratis! A to co oni wysłali to tylko taka saszetka...

Co do mleka to pediatra dała mi schemat hippa i tam jet napisane, że w ósmym miesiący 3 x 180, a w dziewiątym (to już za moment u nas) 2 x 210, ale na mleku następnym hipp, które pijemy nie ma tego typu informacji, jest tylko napisane jak zrobić odpowiednią ilość mleka, są wskazówki na przygotowanie od 140ml do 220ml, ale jest dopisek, że każde dziecko jest inne i potrzeby ich się różnią, więc rodzic sam decyduje jak często, ile porcji i jakiej wielkości one mają być. U nas jest o 7 - 200g kaszki na mm, o 14 - ok 150ml (zdaża się więcej, ale nie zbyt często) i ok 19.30 - mleko zagęszczone od 150 do 240ml - zależy od dnia

cc gratuluję wygranej, Ty to masz szczęście kobito z tymi wygranymi :)

myszowata co sądzisz o tym odplamiaczu Ariela? bo kupiłam i jak na razie to stoi w pralni na półce:)

a z tym mlekiem to różnie bo u mnie pisze że 4 x 180 a pediatra powiedział mi że jak zje 3x180 to spokojnie wystarczy. a tak naprawdę to każde dziecko ma inne potrzeby.
u nas hitem tygodnia jest kiwi- codziennie zjada całe i to nie zjada tylko pochłania w szybkim tempie :)

Cc niestety po kilknięciu na "odbierz kupon" nic mi się nie chce zadziać.....
polusia odplamiacz zdał egzamin w wielu przypadkach, ale nie wszystkich, w każdym razie moim zdaniem jest lepszy niż vanish

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry