reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

to ja chyab jestem jedyna ktora nic nie bierze - kwas foliowy kazal mi odstawic a o witaminy nie pytalam, bo w poprzedniej ciazy mowil ze witaminy to mam w waryzwniaku i miesnym i pewnie teraz to samo by mi odpowiedzial. Kazal brac dopiero potem jak sie troche mi pogorszyly wyniki badan krwi (okolo 6-7 miesiaca).

No wlasnie moj lekarz podobnie uwaza , ten z poprzedniej ciazy zreszta tez.
Witaminy mam brac dopiero jak cos bedzie nie tak z badaniami. A tak mam sie nie uszczesliwiac zadnymi witaminami w pigulkach.

reklama
Dziewczyny a wiecie może czy w ciąży można na aerobik chodzic? Bo ja chodziłam przed ciążą i dziś jest spotkanie po wakacyjne i znów zaczynamy treningi i nie wiem czy mogę iśc. Nie zapytałam gina.. ale chyba takie lekkie cwiczenia to mi nie zaszkodzą?:eek:

Raczej sie nie powinno, chyba że jakieś specjalne ćwiczenia dla kobiet w ciąży mają. Ja u mnie pytałam, to powiedzieli, że nie mają przygotowanych zajeć dla ciężarnych i nie poleca chodzić na inne. Więc chyba nie powinno się, w końcu to dla nich kasa by była :sorry:

Witam was drogie Panie po "weekedowej" przerwie.
Byliśmy na wsi przez weekend, pogoda była cudna aż szkoda wracać
Weekend zaowocował w olśnienie:-):-):-D:-D
Wymyśliłam imię dla synka: Mateuszek:-)
Do tej pory nie miałam pomysłu albo jak już coś wymyśliłam to mężusiowi się nie podobało:no:A teraz się zgadzamy
Chociaż jeszcze nie wiemy czy będzie chłopczyk ale ja tak coś czuje pod skórnie że chyba jednak tak.:-)

A wkoło tylko sami chorzy ludzie, gdzie nie wejdę tam kaszlące dzieci i prychający dorośli brrrrrrrrr:crazy::no:

Mówicie o aeroibcu, też bym sobie poszła, ale w mojej okolicy nie ma nigdzie zajęć dla ciężarnych , chodziłam pytałam i nie ma.
Kiedyś przed ciążą jak chodziłam na step to przyszła raz dziewczyna w ciąży ,była moze w 6 miesiący i ćwiczyła razem z nami, przy cięższych ćwiczeniach sobie odpuszczała,ale ja bym chyba nie ryzykowała, bałabym się że przegnę i zaszkodzę maluszkowi albo sobie:-(

na pewno dobry instruktor może pomóc i dobrać rodzaj aerobiku dla mamy z brzuszkiem; lub w trakcie ćwiczeń, które są mniej wskazane, zaproponować jakąś alternatywę, :tak:
ale to już trzeba jakiegoś fajnego, miłego trenera/trenerkę :cool2:

Dziewczyny a wiecie może czy w ciąży można na aerobik chodzic? Bo ja chodziłam przed ciążą i dziś jest spotkanie po wakacyjne i znów zaczynamy treningi i nie wiem czy mogę iśc. Nie zapytałam gina.. ale chyba takie lekkie cwiczenia to mi nie zaszkodzą?:eek:

raczej chyba nie powinnaś skakać i szaleć z brzucholem:tak:

No ja już po wizycie u gin :) maluszek ma już 112 mm ;] i wszystko jest w porządku :) pięknie biło mu serduszko :) i już miałam usg przez brzuszek i moge bez problemu na następna wizytę przyjśc z ukochanym :) Jeszcze płci nie znam.. ale na następnej wizycie może sie już dowiem :)

P.S. Jak wkleić fotke maleństwa?

super, że wszystko u was w porzadku

ja dodawałam zdjęcie przez załącznik, jak piszesz wiadomość to na górze, po prawej stronie buźki jest taki spinacz, tam kliknij, daj przeglądaj i wybierz, gdzie znajduje się zdjęcie
potem dodaj i już

reklama
super, że wszystko u was w porzadku

ja dodawałam zdjęcie przez załącznik, jak piszesz wiadomość to na górze, po prawej stronie buźki jest taki spinacz, tam kliknij, daj przeglądaj i wybierz, gdzie znajduje się zdjęcie
potem dodaj i już

dziekuje :) Troche kiepskiej jakości ale robiłam zdjęcie zdjęciu.. bo nie mam skanera.

Do góry