reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam wieczorową porą

Alanku
-biziak wielki:***********************************
Polka- o jeju ale masakra, dobrze że wszystko dobrzez się skończyło, i że Ty nie spanikowałaś...
My dziś same użędowałyśmy, bo M w pracy, ale pomimo marudzenia mojego skarba był to na prawde miły dzień, dwa razy byłyśmy na spacerku, bo pogoda dziś było superaśna, tylko kurcze mała nie chce jeść;/ na cały dzień w sumie wypiła 500 mleka i troszke dosłownie troszkę zjadła zupki, a i 2 chrupki, i to wsjo:(

Antoni również dzisiaj apetyt słabiutki miał ... rano kaszka kukurydziana później 2/3 zupki i przed kolacją zasnęło Maleństwo. Wyobraźcie sobie moje miłe, że dzisiaj moje dziecko spało niecałą godzinkę (i to w parku) ... <shock !!!> ... nie ma za dużego zapotrzebowania na sen - ledwo obiad ugotowałam i (bardzo oględnie) ogarnęłam mieszkanie. I uwaga ... zasnął w wanience :p heheh rodzice załatwili chłopczyka ;)

Pełza jak opętany - ma nowe puzzle piankowe, szalał na nich od rana :) ... chyba szkoda mu było czasu na sen, skoro taka super zabawa była ;D

Teraz sekunda z cappuccino na BB - poczytam Was dla relaxu :D

a ja dziś bardzo zaskoczona: mała dziś taki apetyt i wiecie co jak byłam rossmanie to kupiłam jej takie kaszki w słoiczkach Hipp na dobranoc. dałam Jej ryżową z gruszką i jabłkiem. wtrąbiła to całe 190 ml + 100 ml herbaty i zasnęła. :) ale mnie moje dziecko zdziwiło bo tak podeszłam do tej kaszki sceptycznie bo wiem że ona gęstego nie zjada a tu taka niespodzianka:) a i w rossmanie kupiłam te pampersy premium care na promocji po 41 zł za 60 szt.

Jutro na cmentarz jedziemy, do mojego ukochanego ojca Adama - to mnich z opactwa tynieckiego, który chrzcił mi Julkę, nam dawał ślub, kochany był a znał mnie od dziecka:) bardzo mi go brakuję a minęło już 5 lat:( najbardziej to żal mi naszych rozmów, potrafiliśmy rozmawiać o wszystkim godzinami.

nie cierpię 1 listopada, bardzo mnie przytłacza to święto :(

witajcie

my dzisiaj po poludniu byliśmy u znajomych na koniec czerwca brali ślub, niestety w Bydgoszczy, ja jeszcze wtedy małego karmiłam cycem i nie mieliśmy możliwości do nich pojechać na wesel, i dopiero teraz udało nam się spotkać, popiłam troszkę winka i wesoło mi :)
dzisiaj pierwszy raz malego nie kapalismy wymylam mu dobrze tylek wacikiem i wodą nogi wsadzil pod kran z cieplą wodą dostal mleczko z kaszka i poszedl spac, jak nam sie sprawdzi ten system to moze przez okres zimowy bedziemy go co 2 dni kąpac, a jak wy robicie z kapaniem??? ostatnio to tylko glowe zaczelam myc mu co 2-3 dni, ale kąpal sie co dzien, no nic zobaczymy jak to będzie
ja dzisiaj małemu uparowałam warzywek i na razie wyszły mi 4 porcje pomidorówki i mam jeszcze zmiksowane ale muszę poporcjować danie z marchwi ziemniaków pietruszki selera burczkow i cielęcinką i odrobina przecieru pomidorowego bo się została od pomidorówki :)

nastawiłam dzisiaj nalewkę żurawinową ale miesiąc musi teraz stać i dopiero wtedy trzeba to przecedzić wiec dopiero za miesiąc poczuje czy jest dobra, ale z przepisu wydaje mi się że powinno wyjść super :)

witam sie i ja
wrocilam do domu w koncu, ale jestem w nim sama, bo moj luby przeprowadza znajomych

ale fajnie obejrzalam mam talent teraz troche na kompa

katrinka7 ja tez sie tak zastanawialam z tym kapaniem, w sumie mowia ze to za zdrowe nie jest... my kapiemy codziennie, po pierwsze pawel uwielbia (w przeciwienstwie do ubierania po, no i w ogole ubierania;-))
po drugie rytual ble ble ble

wlosy tez myje co 3 dni:tak:

a apetyt bez zmian:rofl2:

edit:
dziewczyny a czy wam przez dzieci tez sie tak urwal kontakt ze swiatem?? tzn ze znajomymi itp.????

reklama
My teraz się kąpiemy co 2 dni :) Natalka również uwielbia kąpiele, ale już w szpitalu mówili, że nie zalecają codziennych kąpieli, ponieważ skóra się wysusza, codziennie obmywam małą, a co 2 dzień kąpiemy.

Do góry