reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam!

katrinka My w oskresie zimowym kąpiemy Marcelka co drugi dzień.

Dziś byliśmy na drugiej lekcji na basenie i mój synek w swoim żywiole, woda mu niestraszna. Miałam wręcz wrażenie że jakbym go puściła to utrzymałby się na powierzchni ale nie odważyłam się:-D Rano byłam w centrum onkologii bo zrobili drzwi otwarte bez skierowania a mi jakiś czas temu pojawił się włókniak na udzie, no i się powiększał i zaczął zmieniać kolor:baffled: więc poszłam na kontrolę, trochę się naczekałam ale była świetna lekarka i póki co to nic groźnego ale trzeba usunąć, 15.11 na zabieg. Zbadała mi przy okazji piersi, także jestem zadowolona z wizyty. A muszę powiedzieć że to nasze centrum onkologii w Poznaniu po generalnym remoncie naprawdę na wysokim poziomie.

Buziaki dla Alanka
Polka Brawo dla zachowania zimnej krwi. Najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło!

Marciaa Oszołomów nie brak na ulicach.:crazy:

reklama
Frotka- a gdzie Ty mieszkasz? w zielonej, zgorzelcu czy szczecinie? ja to Jelenia wiec blisko do zgorzelca

W Zgorzelcu od urodzenia do 6 miesiecy Miłoszka.Póżniej Szczecin mój ukochany i najukochańszy.Teraz w Zielonej bo bliżej do Zgorzelca i do teściów do Głogowa.Cała rodzina z mojej strony ta najbliższa w Zgolku, tato choruje na raka wiec często tam jesteśmy.

Ostatnia edycja:
weekend i cichutko się zrobiło.
widzę, że dużo dzieci nie ma apetytu... u nas dziś znowu ok, więc mam nadzieję, że tak zostanie i nie będzie mnie doprowadzać do rozpaczy niejedzeniem...

my równiez kapiemy co 2 dni. tutaj w szpitalu w ogóle azali mi kapać raz na tydzień, no ale bez przesady ;-)

dziś poszalałam po sklepach :-) i u fryzjera byłam, teraz jeszcze muszę sie farbnąć, no ale to już w domu :-) fajnie tak czasem wyjść ;-)

Alanek dziekuje za życzonka ;) a ja sie pochwale - dziś moje święto ;) tzn imieniny,ale niestety nie ma zadnej imprezki ani nic podobnego, a caly dzien mialam pracowity a nie imprezowy. Alan dopiero usnal- kurcze cos mu sie porobilo i juz 3 dni nie cche spac wieczorem -pada o 23 a ja z nim albo wczesniej ;)
A my coraz blizej przeprowadzki, ale wszystko tam takie zakurzone po tym remoncie, zostalo na ten rok tylko sprzatanie, mycie i przeworzenie .
Moj niestety tez dzis byl niejadkiem, babcia mowi ze je duzo ale po dzisiejszym dniu, widzialam ile zjadl no i chyba nie koniecznie on duzo je , mam nadzieje ze to tylko dzis a nie codziennie.

Witajcie:-) No i mamy niedzielę:-) M ma zajęcia na uczelni od 10.30, więc śpi jeszcze....niech śpi....wczoraj pierwszy raz od porodu był z żonką na randce to niech teraz śpi he he;-) Ja już po śniadanku - zjadłam pyszne kanapeczki z szynką i sosem tatarskim a teraz gapię się na powtórki Barw....Franio buszuje na puzzlach, ale zaraz czeka go drzemka bo wstał o 6.10. Co do kąpieli to u nas jest codziennie bo Mały uwielbia, no może raz w tyg ma tzw dzień brudasa i wtedy idzie spać bez kąpieli:-)

Miłej niedzieli Wam życzę:-)

No właśnie nie byłam.. Nie mam czasu teraz za bardzo..
Iza wiesz co, nie chce byc niemila ani zebys sie obrazila, ale wez zobacz co Ty piszesz..
niby masz okres, a doszukujesz sie ciazy. Nie rozumiem.
Ostatnio martwilas sie o okres, ze go nie masz i ze mozesz byc w ciazy.
Kurcze.. skoro nie chcesz miec teraz dziecka to sie zabezpiecz.. a jezeli chcesz to kurcze.. My Ci nie doradzimy.. albo lekarz albo badania albo testy albo antykoncepcja.
Przepraszam , ze tak niemile, ale ja naprawde nie rozumiem...
Wiecie co ?Zakładałam pasek do spodni synkowi a Milcia była w przedpokoju na podłodze.Nagle pisk a ona stoi przy wózku, podciągnieta za rączki i sie drze bo ślisko:):):) Zuch dziewczynka ze nie puściła rączek bo by dopiero było.No w jednej minucie to było...Oczy wkoło głowy trzeba normalnie:)
no, teraz to trzebA pilnowac dzieciaczkow. Moj to kurcze wstaje przy wszystkim, co mu tylko w raczki wpadnie, nawet przy mojej nodze.. wariat :-D
No , ale niestety.. raczej nie uchronimy dzieci od upadkow. Moj juz kilka razy uderzyl sie w glowe, no ale co zrobie. Przeciez nie bede go ciagle na kolanach trzymala.

Czy Wasze dzieci tez sa takie placzliwe?
kurcze chyba daja mu porzadnie te zabki do wiwatu.. wyzynaja sie dwa na raz. Gora i dol no i nie wiem.. przedwczoraj mi caly dzien praktycznie przespal, a wczoraj ciagle jeczal.

Witajcie:-) No i mamy niedzielę:-) M ma zajęcia na uczelni od 10.30, więc śpi jeszcze....niech śpi....wczoraj pierwszy raz od porodu był z żonką na randce to niech teraz śpi he he;-) Ja już po śniadanku - zjadłam pyszne kanapeczki z szynką i sosem tatarskim a teraz gapię się na powtórki Barw....Franio buszuje na puzzlach, ale zaraz czeka go drzemka bo wstał o 6.10. Co do kąpieli to u nas jest codziennie bo Mały uwielbia, no może raz w tyg ma tzw dzień brudasa i wtedy idzie spać bez kąpieli:-)

Miłej niedzieli Wam życzę:-)
ja kapalam dziecko co drugi dzien, ale teraz jak mamy ATS, to alergolog kazala kapac raz w tygodniu cale cialo, a codziennie podmywac tylko dupke.
Jak to powiedziala "chora skora nie lubi moczenia".

no tak, w takich sytuacjach jak ATS czestę kąpiele nie są wskazana, a w ogóle to w szkole rodzenia położna mówiła, że spokjnie można kąpać dziecko raz na 2-3 dni, choć dodała, że ona osobiście uważa, że kąpiel to dla dziecka odprężenie po całym dniu i jeśli dziecko to lubi to kąpałaby codziennie. Natomiast mam znajomą, która rodziła w Niemczech i tam ponoć zalecają kąpiel raz na tyg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Iza wiesz co, nie chce byc niemila ani zebys sie obrazila, ale wez zobacz co Ty piszesz..
niby masz okres, a doszukujesz sie ciazy. Nie rozumiem.
Ostatnio martwilas sie o okres, ze go nie masz i ze mozesz byc w ciazy.
Kurcze.. skoro nie chcesz miec teraz dziecka to sie zabezpiecz.. a jezeli chcesz to kurcze.. My Ci nie doradzimy.. albo lekarz albo badania albo testy albo antykoncepcja.
Przepraszam , ze tak niemile, ale ja naprawde nie rozumiem...

no, teraz to trzebA pilnowac dzieciaczkow. Moj to kurcze wstaje przy wszystkim, co mu tylko w raczki wpadnie, nawet przy mojej nodze.. wariat :-D
No , ale niestety.. raczej nie uchronimy dzieci od upadkow. Moj juz kilka razy uderzyl sie w glowe, no ale co zrobie. Przeciez nie bede go ciagle na kolanach trzymala.

Czy Wasze dzieci tez sa takie placzliwe?
kurcze chyba daja mu porzadnie te zabki do wiwatu.. wyzynaja sie dwa na raz. Gora i dol no i nie wiem.. przedwczoraj mi caly dzien praktycznie przespal, a wczoraj ciagle jeczal.
moj nie placze prawie wogole ale za to sebek nadrabia, on codziennie ma zly dzien i codziennie jęczy juz mnie szlag trafia , dobrze ze do tej pracy ide.

u nas nocka srednio maly usnal o 17 potem obudzial sie o 20 troche sie obawil i zasnal, potem zas obudka o polnocy zjadl mleko i potem o 5 rano maz mu mleko dawal. Tak tak moj maz wstal do niego i dal mu mleko. No i pospalismy do ok 8. Teraz se bek jeczy i zabiera zabawki krystianemu .Wogole to moj Sebi zas chory, kurde niedawno mial zapalenie oskrzeli i jutro mielismy isc na bilans wiec pojdziemy pewnie na dzieci chore. Krystiankowego tez dam do badania bo troche kaszle.Akurat jak mam isc do pracy. Jak sobie radzicie z praca i chorymi dziecmi ? bierzecie wtedy wolne?
ja kapie codziennie kiedys sebka kapalam co 2 dni a teraz chyba jak zima idzie to bede ich obu kapac do 2 dni. Zreszta maz wreszcie robi remont w lazience to nawet nie mam jak hehe.

reklama
Czarnuszka a Ty tak narzekasz na meza, a tu prosze, do dziecka wstaje, remont w lazience robi :-)

dzisiaj w nocy byl dyzur mojego meza, ale do 12 w nocy nie spal , bo go tak cholernie zab bolal, wiec nie mialam sumienia mu kazac wstawac w nocy.

Dziewczyny mojemu dziecku cos sie przestawilo i juz nie chce spac na brzuchu, teraz tylko boczek, ewentualnie plecy.:-D

Do góry