reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
a propo jedzenia, dziś M zrobił mi pyszną domową pizze, jami jami...
przesyłam Wam kochane tasiemce po kawałku, bo więcej już nie ma:-)

A ja dzisiaj bylam na badaniach pod wzgledem dziecka m. in.ZD.Taka wredna babe spotkalam.Meksykanka.Musiala wywiad zrobic i papierki wypisac.Gdy cos nie zrozumialam to z pretensjami.Gdybym wiedziala to szwagier poszedlby ze mna,a ja myslalam ze tam juz ide tylko krew oddac.No lekarzem nie jestem i nie wszystkie pojecia sa mi znane.Kurde wredna.
Moze myszy w piwnicy ziemniaki jej zjedza.
Niestety wyniki poznam dopiero za 2 tyg na wizycie.
Pozatym chyba mam dzisiaj ciezki dzien,bo ciagle ze wszystkimi sie kluce.
Jeszcze autko mi sie zepsulo,a moj ciagle w pracy i szwagier mi musial naprawic,a widzac mnie dzisiaj to jeszcze na myjnie mi skoczyl i wyreczyl przed niedziela.
Powiem wam ze ostatnio tesciowa i szwagrowie skacza wokol mnie chyba boja sie ze wyjade z maluchami do Polski,bo coraz czesciej mam na to ochote.
A niech sie martwia,w koncu oni mnie tu sciagneli.Moja szwagierka juz wrocila i szwagier sam tu siedzi i boja sie powtorki

witam Kochane :-)
dziś ledwo na oczy patrzę :szok: siedzę i nawet gadać mi się nie chce :zawstydzona/y:
na szczęście mój M. jest taki kochany, kazał mi siedzieć i zbijać bąki ;-) a sam lata po domu i wszystko robi :sorry:
ja sama mam mózg jakby wyprany z szarych komórek, nawet decyzja co na obiad mnie przerasta :shocked2:

Poprawka do mojego dzisiejszego dlugiegoooooo postu :) testowalam i 2 kreseczki byly w lipcu doklanie 9 .07.09 :) dwa dni po spodziewanej @ a pamietam ze robilam 2 dni przed @ i bylo negatywnie a tu prosze niespodzianka :) i pamietam jeszcze ze 7 .09 .09 bylam w pracy i powinnam wtedy dostac @ i niby ja dostalam tylko tak bardzo skapo i na pare godzin a potem juz nic nie bylo i 2 dni potem musialam zatestowac :) ach mi sie przypomnialo a napisalam to dlatego bo tam gdzies u gory w poscie zamiast lipiec palnelam czerwiec :)
Hihi, ja robilam testy tydzien przed planowana miesiaczka codziennie :szok::-D:-D:-D Wiem, ze za wczesnie, ale tak bardzo juz chcialam wiedziec :-D Z tym, ze te testy jakies lipne byly, pozniej znalazlam taki bardzo czuly, co wykrywa ciaze 5 dni przed planowana @ i nie musi byc robiony z samiuskiego ranca :-D No i sobie zrobilam te 5 dni przed, pod wieczor i dwie kreseczki wyszly :-D Ide do M i mowie, ze bedziemy rodzicami, a on na to: "no przeciez to takie oczywiste bylo" :-D Czyli zadne zaskoczenie hihi. Udalo sie za pierwszym razem :)

Echhh ale jestem padnieta, narobilam sie dzis okropnie. Cale mieszkancko wysprzatalam, oczywiscie z pomoca M. Zrobilam 4 prania, ugotowalam zupe pomidorowa i zjadlam 3 talerze :szok: hahaha. Do tego zrobilam sobie dzien dla siebie, maseczki i takie tam. Teraz ide sie wykapac, a pozniej jakis filmik obejrzymy :happy:
Wczoraj bylam w moim ulubinym sklepiku, tym odkrytym dwa dni temu i obkupilam sie, a raczej Malenstwo :-) Maja tam komis, wszystkie ciuszki bardzo ladne, niezniszczone, czysciutkie, na wieszakach. Przytargalam cala torbe :-D
Milego wieczorku Mamunie ;-)

Czy któraś może go brała?
Farmaceuta doradził mi go dziś na kaszel, a potem patrzę, a na ulotce napisane, że nie można stosować w ciąży :crazy:
Co może zaszkodzić w syropie cebulowym?

wlasnie na spagetti nie mialam dzisiaj ochoty ale moze jutro zrobie... cholera ja w ogole nie wiem co mam jesc na co mam ochote ...o tym pomysle to tego mi sie nie chce o tamtym pomysle i tez mi sie nie chce makabra normalnie... :no:

pamietnik tez chcialam kupic al epo empikach nie bylo i nie kupilam zrobilam wlasny i tez mi sie podoba i wszystko wklejam i wpisuje ile waze ktory tydzien i date i ile dzidzia ma po kazdym badaniu i co robila i w ogole :tak:

ej wiecie co ?? chlea zachcialo mi sie tego spagetti :no: a nie pojde juz do sklepu nie ma mowy tak daleko nie ide bbbrrr

w ogole mam dola dzisiaj jak stad do warszawy eh... nie mam tu znajomych odkat sie przeprowadzilam tylko w pracy sami mezczyzni i nie mam do kogo dzioba otworzyc w ciagu dnia i siedze jak los sama i czekam na meza ehhh

ja generalnie tez nie wiem, co jeść:-)
niby coś chcę, ale jak sobie zrobię, to mi się odechciewa
największy problem mam z mięsem - nie mogę na nie patrzeć:-p

aktualnie obżarłam się jak dziki wieprz, więc leże i oglądam tv
pozdrawiam:-)

reklama
ja tez tu nie mam specjalnie duzo znajomych - tylk o2 kolezanki (tez dzieciate) no i tyle... Tak sobei mysle ze gdyby mwrocila do rodzinnego miasta to tez by za wesolo nie bylo - wiele znajomosci z biegiem lat sie rozluznilo, kazdy sie jakos tam zmienil no i jzu nie byloby to samo...

Ja wciaglenam "zapiekanki" (podgrzane w piekarniku kanapki z bulki z szybka, pomidorem i serem - az do stopienia sera) - bardziej mi smakuaj niz zwykle "zimne" kanapki :tak:
A potme zjadlam pol paczki nachosow :zawstydzona/y: z ostrym sosem..

Do góry