reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Madzia trzymam kciuki za Bartusia, wszystko napewno będzie dobrze. Pewnie już po operacji, życze Wam dużo siłki na nadchodzące dni :tak:

My już po chrzcinach poszło jak po maśle Ola była bardzo grzeczna wogóle nie płakała. Patrzyła na księdza, rozglądała się. Na sali również spoko - jednym słowem dała niunia rade :tak:.
Wogóle to przebijają nam się kolejne ząbki górne jedynki, tak parami sobie wychodzą :tak: lada dzień a będą pięknie widoczne

reklama
u nas tez staly plan jest, wprowadzilam, zeby troche lepiej spal, ale nie wyszlo....daje mu + - co 3 godziny, mimo ze na piersi, ale nie na zadanie(oprocz nocki)!
7 piers
10 kaszka z owocami / jogurt z owocami
1 obiadek
4 piers
7 kaszka z owocami
w nocy roznie, czasami raz o 2, czasami o 12 i potem ok 4-5, jak chce czesciej daje mu herbatke/soczek

Moni super, ze Mala taka grzeczna byla, ja juz sie boje o nasze chrzciny, jak on mi nie wysiedzi u mnie na kolanach/rekach....

U nas tez raczej stale pory karmienia.
8 kaszka okolo 100ml
10 mm 150ml
13 obiadek 120ml
15 mm 100-120ml
17 kilka lyzeczek owocow i piers lub kaszka ok.60ml
19.30 mm zageszczone kaszka

No i ostatnie noce pomijam, bo to jedna wielka niewiadoma. Ale wczesniej budzila sie o 1 i o 5 na piers. Co myslicie o tych porcjach? Myslicie, ze mala je za malo w dzien i dlatego czesciej sie budzi? A moze ona teskni za cycem i nadrabia w nocy?

nesia u nas jeśli mały ma w dzień bunt na mleko na bank obudzi się w nocy 2-3 razy nadrabia to co stracił w dzień. no i nic go na noc nie zasyca, są dni że się nie obudzi a są że budzi się co 3-4 godziny. jezu gdzie te czasy gdzie budził się rano bez ani jednej pobudki w nocy.

u nas też jest plan już sztywny bo mała się dopomina :)
7-7:30 mleko +kaszka jaglana 180 ml
10-10:30 mleko ale tylko 90 ml
11:15 jogurt lub pól słoiczka owoców
14:30 zupka +sinlac / cały słoiczek
18 owoce cały słoiczek
20 mleko z kaszką pszenną lub ryżową 210 ml

mnie sie wydaje czasami że to mało ale pediatra stwierdził że do d... nie wepcham jak nie będzie chciała:)

jutro idziemy więc zobaczymy ile ważymy, mam nadzieję że 7 kg już przeszło :)

moni super że się impreza udała i malutka taka grzeczna była:)

no i fajnie jest:-)

karmisz butelka? bo nie powiem wolalabym jakby wstawal o 7 ale jeszcze zdarzaja sie butle o 5 rano

Tak, karmię butelką, ale rówież zdażają się pobudki o 5 rano, więc wtedy mleko i dalej śpi.

kobitki wiem że to nie ten wątek ale czy dajecie maluchom swoim samo mleko bez kaszki lub kleiku? pytam bo nie wiem czy każy posiłek mleczny mam zagęszczać czy może być samo mleko
Ja rano daję samo mleczko bez niczego, czyli od razu jak się obudzi, czyli koło 7, a o 9 śniadanko

żadnego mleka nie zagęszczam, w ogóle pierwsze słyszę, że takie zalecenie jest :-)

u nas:
9 kaszka na mleku z owocami
12 obiad, chrupa
15 butla
17 owoce z biszkoptem, jogurtem itp
20 butla
2-3 butla

oprócz tego ma picie dowolna ilość, kiedy zechce. no i jeszcze w międzyczasie chleb z masłem, makaron (jeśli akurat ugotuję) brokuły itp.

Chleb z masłem ?? A już można? Owszem, dostaje mój czy to suchą bułę, która jest na zasadzie zamknięcia mu buzi ;), ale jeszcze chleba z masłem nie próbowałam.

kochane wiadomość od Madzi:
Bartuś już po operacja trwała 5,5 godziny ale wszystko dobrze, już się wybudza malutki, jeszcze jest na respiratorze ale już operacja za nimi
Madzia dziękuję za trzymanie kciuków

uff udało się :):):):):):)

reklama
Do góry