reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

kobitki wiem że to nie ten wątek ale czy dajecie maluchom swoim samo mleko bez kaszki lub kleiku? pytam bo nie wiem czy każy posiłek mleczny mam zagęszczać czy może być samo mleko

reklama
heja
ja ostatnio mało czasu mam na BB małego bujaczek parzy tylko by stał na nogach :) juz tak fajnie stoi nozki sie nie uginaja coraz lepiej :)
nocki takie sobie znowu przez te zeby biedny się meczy ale dziwne bo w dzien spi bardzo ładnie.
nas tez staly plan dnia rano kaszka potem jogurcik obiadek kaszka w nocy mleczko teraz musze wcisnac znowu deser

Dobre pytanie Polusia. Ja tez juz glupieje z tymi posilkami. Wasze dzieciaki jedza co 3, 4 godziny a moja mala je male porcje ale co 2, 2,5. Nie wiem czy to dobrze, czy powinnam ja przetrzymywac troche dluzej? Juz nie daje piersi w dzien wiec przerwy miedzy posilkami powinne byc dluzsze, przynajmniej tak mi sie wydaje.

ojejku ale u nas zimnoooo! maskarka! Skróciłam spacer bo dłonie mimo rękawiczek mi skostniały!brrrr...zima nadchodzi!
polusia ja zagęszczam tylko wieczorny (ostatni)posiłek, a tak to czyste mleko tzn śniadanie na przemian jeden dzień mleko i jogurt a drugi kaszka, a ok 14.30-15 zawsze czyste mleko

przed chwilką dostałam tel z jakiegoś wydawnictwa, chcieli mi wcisnąć jakiś informator...fajne pytanie mi ta pani zadała...."czy ja rozmawiam z osobą dorosłą?":-D

Witajcie jakoś trudno mi cops wyskorobac -brak weny mnie ogarnął:sorry2:

Madzia 3mam kcicki za operacje
Nessia moja tez je co 2-2,5 godz ale jemy nie za duze porcje wiec pewnie dlatego tak wychodzi apaln dnia wyglada tak:
8.30 kaszka ryzowa na mm z 1 biszkoptem
11 deser z kasza manna ok 3/4 słoiczka
13 piers
15.30 obiadek 1/2 słoiczka czasami z kleikiem kukurydzienym
18 piers az do godz 8 rano na żadanie karmie i czasem wychodzi 4 razy w nocy..ale nie wiem czy to bardziej ciumkanie niż głód;-)

Co do porodu moj byl mega szybki: od przybycia do szpitala 1,5 godz i po bólu ale jak wparowalam z 8cm rozwarciem to nie bylo innej opcji:-D bylam tez nacieta ale tesciowa mowi ze podobno dzien po porodzie siedzialam po turecku czego nie pamietam ale ogolnie porod i połóg mile wspominam:-) i nie mialam zzo bo bylo juz na wszytko za pozno;-)

reklama
kobitki wiem że to nie ten wątek ale czy dajecie maluchom swoim samo mleko bez kaszki lub kleiku? pytam bo nie wiem czy każy posiłek mleczny mam zagęszczać czy może być samo mleko

żadnego mleka nie zagęszczam, w ogóle pierwsze słyszę, że takie zalecenie jest :-)

u nas:
9 kaszka na mleku z owocami
12 obiad, chrupa
15 butla
17 owoce z biszkoptem, jogurtem itp
20 butla
2-3 butla

oprócz tego ma picie dowolna ilość, kiedy zechce. no i jeszcze w międzyczasie chleb z masłem, makaron (jeśli akurat ugotuję) brokuły itp.

Ostatnia edycja:
Do góry