reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Oj jak fajnieeeeeeeee!! wlasnie wrocilam ze spotkania z kolezankami z liceum. Super tak powspominac. Olenka zostala z babcia.

Polusia trzymaj sie!!! Ja tez bez meza ale moj niestety wroci dopiero kolo 20 listopada:(
Ucitielka witamy wrod nas!!

A taraz juz uciekam! Dobranoc!

reklama
Ucitielka witaj wśrod marcówek i marcowiątek :)

Kobitki moje dziecię dopiero teraz poszło spać, ostatnio mamy mega problem ze spaniem, chodzi późno, wstaje wcześnie a za dnia śpi tylko ok 20 min. Wczoraj zrobiła sobie pobudke po 23 i zasneła dopiero po 1, wyszarpała mnie za włosy, psa też nie omineło :tak: bidny tak nie lubiał dzieci ale przed Olkiem to już ucieka a co dopiero jak mała zacznie chodzić ;-)
Dzisiaj byliśmy ustalić menu na chrzciny, jutro jade tort zamówić. Najgorsze jest to że mamy problem z ubiorem małej bo niedziela ma być zimna, więc w sukience i rajstopach nie wyrobi całą msze, chyba trzeba będzie kombinezon na to jej założyć.
Miłej nocki dziewczynki, ide jeszcze flachy wyparować, małej mleko na śpiocha dać i lulki.

Cześć dziewczęta!

Co do powrotów do pracy to tak sobie myslę że strach ma duże oczy i mimo wszystko zawsze można się wyrwać na trochę od codzienności, ja jutro od 9 do 14 więc nie jest źle.
Moje dziecko też coś często się budzi w nocy. Wlaśnie przed chwilą do niego biegłam. Kurczę oczywiście co obstawiam... ZĘBY:-D bo nie mamy jeszcze ani jednego. Ja dziś bawiłam się w panią korepetytorkę angielskiego dla 10 latka:-) Kurczę może minęłam się z powołaniem i powinnam zostać nauczycielem bo podobało mi się;-)

polusia kochana nie wkręcaj nic sobie bo to jest najgorsze. e-kord dobrze Ci radzi zrób w tych dniach (wieczorach) coś specjalnie dla siebie, coś co sprawi Ci przyjemność np. długa ciepła kąpiel, zabiegi maseczkowe z ogórka :-D itp., przeczytaj dobrą książkę, posłuchaj ulubionej muzyki, obejrzyj babski film itp.

e-kord Gratuluję podjętych decyzji. Mam nadzieję że i nam może za jakieś 5 lat uda się rozpocząc budowę domku.

Ucitielka Witamy! Wklej kod suwaczka w okienko edytuj sygnaturę.

polusia Kochana nie zanudzasz,kto doradzi lepiej i wysłucha jak nie my pisz smiało o wszystkim wysłuchamy cie ale nie wkrecaj sobie niczego jak piszą dziewczyny zrelaksuj sie wkoncu Tobie tez sie cos nalezy:)

A my idziemy lulac,Bartus jeszcze wypił mleczka i mi wyje jak mała kózka:)Dobrej nocy.

a ja nie śpię...↲↲
M. pojechał do pracy i wstawając obudził Franko a ten uśmiech od ucha do ucha, bach siad i siedzi tak sobie. smoka ani myśli wziąć a mleko wypluł. Zgasiłam światło i nic nawet po ciemku gada do siebie i śmieje się. zmuszona byłam zrobić sobie kawę z mlekiem i czekam kiedy zgłodnieje. mam nadzieje na krótką drzemkę jeszcze. Wstajemy o 6.45 do szkoły :) śpicie pewnie smacznie!!! Do rana kochane kobietki, co ja bym bez Was zrobiła?!!!:-)↲
e_kordwszystkiego naj dla Liluni :) buziak od Franka i ciotki ↲
fiołkowa spóźnione dla Kubusia !!! Toż to wczoraj było :) buziak od ciotki i piątka od kolegi:)

Ostatnia edycja:
Ucitielka witaj!
e_kord cieszę się, że link Ci się przydał, jesli chcesz to możesz na stronie mebli Vox i BRW też zamówić ich katalogi:tak:
polusia rozumiem Cię, ja też bardzo nie lubię jak ktoś z najbliższych mi wyjeżdża i nie dotyczy to tylko mojego M, a także np rodziców, mam wtedy jakiś taki bliżej nieokreślony niepokój w sobie:-(A Ty ten czas przeznacz dla siebie, tak jak piszą dziewczyny zrób sobie domowe spa, usiądź z dobrą książką w fotelu, zrelaksuj się
polka Ty to masz zdolne dzieciaczki, gratulacje:-)

A no i oczywiście witam się z Wami cieplutko w ten mroźny poranek:-) Franek obudził się o 6.20, więc ok, co prawda w nocy dawał o sobie znać kilka razy, ale jakoś tragicznie nie było, a teraz podejmuje kolejne próby raczkowania i tak śmiesznie przy tym siada sobie na piętach:-D
Miłego dnia:-)

Witajcie :happy:

Ucitielka witaj!

E_kord teraz dużo spraw do załatwienia przed Tobą, ale zaglądaj jak najczęściej :tak: Powodzenia na wizycie u okulisty!

Ajentka83 ja i mój syn raczej dobrze znosimy rozłąkę w związku z moim powrotem do pracy. Wprawdzie to tylko trzy dni w tygodniu, ale do niedawna spędzaliśmy ze sobą cały czas i myślałam, że gorzej będzie. Poza tym lubię swoją pracę i cieszę się, że wyszłam z domu, choć w perspektywie mam tylko kilka miesięcy pracy z wiadomych względów ;-) U Was też będzie ok!

Polka_84 na pocieszenie Ci powiem, że wczoraj w nocy po 4 Szymcio mi się obudził i walczyliśmy dobre pół godziny, żeby zasnął. Mam nadzieję, że Franuś dał Ci jeszcze pospać :tak:

A mnie nadal boli głowa :sorry2: Na szczęście dziś nie idę do pracy i mam nadzieję, że syn będzie w dobrym humorze, więc może jakoś przetrwam :-D Trzymajcie się!

Hej:) mogę się do Was przyłączyć? Bo tak samotna w tym domu się czuję, non stop to samo..eh
ps: czy któraś z Was mi może powiedzieć jak wstawić taki suwaczek?

Witamy :)

Witam nocka super :) jedna pobudka o 3 na mleczko :) Wczoraj obniżyłam Natalce łóżeczko :) a jaka zadowolona, wszystko i wszystkich widzi :)

Miłego dnia życzę.

reklama
Witajcie,
kochane mam do Was prośbę. Podpowiedzcie co kupić małżowi na rocznice ślubu. Dodam, że to nasza pierwsza rocznica ślubu, a jesteśmy razem już 9 lat i troche pomysły na prezenty się pokończyły. Ratujcie!!!!!!

Do góry