reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

No koniecznie :p

A u was jak?

Blue Twoje mleko musi być wysoko proteinowe ;) Adaś świetnie wyglada heheh :D

U nas tak: pierś, pierś, deserek (jabłko, gruszka, śliwka, banan - ulubione zakreśl - 130g) pierś, zupka jarzynowa 130/150g - ile się uda wcisnąć, pierś do rana. Za jakieś 2 tyg. planuję wprowadzić ryż/kaszkę ryżową.

I uczymy się pić z niekapka - od 3 dni soczek z jabłuszka (na szczęście smakuje ;)

A ja juz spakowałam rzeczy synka i moje:(

3mamy kciuki za Bartusia !

Pogoda za milion dolarów dzisiaj była :) Po parku spacerowaliśmy do zmroku. Zakupiłam warzywa eko na mini zupki antkowe i syrop jagodowy, który aktualnie testuje w herbacie.

reklama
Blue Twoje mleko musi być wysoko proteinowe ;) Adaś świetnie wyglada heheh :D

U nas tak: pierś, pierś, deserek (jabłko, gruszka, śliwka, banan - ulubione zakreśl - 130g) pierś, zupka jarzynowa 130/150g - ile się uda wcisnąć, pierś do rana. Za jakieś 2 tyg. planuję wprowadzić ryż/kaszkę ryżową.
A kiedy zaczęłaś rozszerzać dietę? Adaś zupki olewa :( Dzisiaj może ze 4 łyżeczki mu wcisnęłam.

Olek do dzisiaj jadł jeden posiłek i pierś, czasem herbatka. Od jutra chcę mu wprowadzić 2 posiłki dziennie, wkońcu już 7 miesięcy jutro skończy. Także moje mleko też jest niezłe, bo waży już ponad 9 kg, a dietę rozszerzamy odkąd Olek skończył 6 miesięcy:tak:

Ponad 2 tyg. temu. Planowałam do końca 6 miesiąca trzymać Go tylko na piersi ale Mały był ewidentnie głodny :(

Lecę zgodnie z dietą proponowaną przez pediatrę (doświadczona pani dr o bardzo dobrej opinii - dr Drzewiecka) Wrzucałam zdjęcie tego rozszerzenia w wątku 'karmienie naszych maluszków'. Poszukać na komputerku i wrzucić jeszcze raz?

Ponad 2 tyg. temu. Planowałam do końca 6 miesiąca trzymać Go tylko na piersi ale Mały był ewidentnie głodny :(

Lecę zgodnie z dietą proponowaną przez pediatrę (doświadczona pani dr o bardzo dobrej opinii - dr Drzewiecka) Wrzucałam zdjęcie tego rozszerzenia w wątku 'karmienie naszych maluszków'. Poszukać na komputerku i wrzucić jeszcze raz?

bardzo prosze:tak:

madzia TRZYMAJCIE SIE MOCNO!!!!!!!!

Polusia, może coś takiego jak w tym programie "Wielkie metamorfozy", który jest na TVN Style - tam przerabiają domy różnych potrzebujących rodzin, odnawiają, meblują, itp. Można by to jakoś fajnie opisać i taką historię zamieścić na portalu i może jakaś gazeta by się zainteresowała. Bo zwykłą reklamę to każdy sobie może wykupić przecież i to nie kosztuje jakoś znów bardzo dużo (sama wiesz najlepiej ;)

Fajny pomysł :)

A mój Bartus jest marudny juz 4 kupke zrobił,płacze non stopa teraz spi i mam nadzieje ze sie zbudzi do kapieli.

A ja juz spakowałam rzeczy synka i moje:(

Madziu trzymajcie się!!!

Moja córcia dziś strasznie marudziła, musiałam jej podać ibum, ciągle płakała, apetytu również brak. W środę idziemy na szczepienie wtedy dowiem się ile moja kluska waży :)

reklama
ja musze chyba jutro z malym do lekarza isc, bo coraz częściej kaszle i dzisiaj jakis taki wymęczony i ciąge spiący i jakis apatyczny, nie wiem czy to choroba go tak bierze czy po melisie, bo dzis dostal pierwszy raz soczek winogrono rumianek melisa, a jak wasze dzieci reagują na melise zachowują sie jak do tej pory czy sa spokojniejsze, ja jak kiedys napilam sie melisy to myslalam ze zejde tak mi bylo slabo, ha tak sie wyluzowalam, bo ja raczej powera kofeinowego potrzebuje a nie herbatki na uspokojenie, moze maly po mnie tak na te melise reaguje :)

Do góry