reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dzień dobry dziewczynki :)
nocka okropna Pola dostała straszny katar, ale na szczęście nie ma nic na gardle. lekarz dał tylko zyrtec w kroplach i zobaczymy co dalej. teraz też strasznie marudzi, nie chce jeść :( mleka zjada 100 ml.
ja też się coś kiepsko czuję, kurcze jeszcze po tym Wrocławiu się pochorujemy.
najbardziej zadowolona z wycieczki jest Julka, wczoraj cały dzień szukała wrocławskich krasnali, udało jej się tylko 25 a jest ich 173 szt. już zaplanowała że jak Pola podrośnie to pojedziemy i będą szukały razem i wtedy znajdą wszystkie.
ogólnie stwierdzam że Wrocław nie ma klimatu takiego jak np. Kraków, ludzie siedzą w knajpkach ale tak jakby im ktoś kazał.

a w parku leśnych niespodzianek byliśmy w zeszłym roku i bardzo nam się podobało :)

miłego i słonecznego dnia życzę

reklama
Dobry dzień!
U nas nocka nawet niezła, pomimo, że Olek ma mega katar. Kupiłam mu wczoraj nasivin, to mu troszkę go wysusza, Euphorbium w zasadzie nic nie dawało, a biedak się mtak męczy, że aż mu łzy same ciekną od tego kataru. Jak jest na plecach to mu to spływa do gardła:// Poczekam do środy i jak nie będzie poprawy to idę do lekarza.
Co do płci, to ja żadnych przeczuć nie miałam, ale imiona mieliśmy wybrane tylko dla chłopaka - jeśli chłopak to Aleksander lub Wojtek, z dziewczyną był problem, później jak znaliśmy płeć to wpadliśmy na to, że jeśli byłaby to dziewczyna to nazwalibyśmy ją Joanna.

hejka:-)no i mamy kolejny tydzień, ale ten czas goni, chwila moment i będą święta, prawdę mówiąc już się ich doczekać nie mogę:-)mój tata już opowiada jak to nauczy Frania strącać ozdoby z choinki:-)a noc u nas oki, śniadanko też, widzę, że kaszkę z łychy chętniej je niż mleko z butli no i ok:-)
pozdrawiam i dużo słonka na dziś Wam życzę:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
u nas jersliby byla dziewczynka to Kalinka.Chlopczyk mialbyc do samego konca Antos,ale w niedziele przed cc,ciagle slyszalam imie Jan.To w tv to w gazecie no jakies przesladowanie..I po cc dalam Jan.Ale byla niespodziewajka.

Co do wyjazdow ja polecam Pensjonat Bania - BIAŁKA TATRZAŃSKA - WITAMY - Białka Tatrzańska, wakacje, narty oraz szkoły narciarskie w Tatrach, narty w Białce, imprezy integracyjne dla firm, domy wczasowe, apartamenty w Białce Kaniówka, Kotelnica, Zielony Szałas, spły jesli ktos lubi gory,swietna baza wypadowa w Tatry i pieniny.Bylismy 3 tyg temu.

Witajcie :)
ja już w domku , trochę szkoda bo było fajnie ale jednak najlepiej iu siebie w domku i w swoim łóżeczku.
uciekam do łóżeczka jestem taka zmęczona, jutro wszystko opiszę i Was nadrobię:)
spokojnej nocy mamusie, dzieciaczki i fasolki :)
Super, że już jesteście i się nie pochorujcie!!!!
Witam dziewczynki my wróciliśmy wczoraj wkońcu do domku :tak: teraz może uda nam się na dłużej zakotwiczyć :tak:
Moja Ola niestety wciąż bardzo mało je :-( jutro robimy jej posiew i badanie moczu bo niestety przy zakażeniu układu moczowego często dzieciaki nie maja apetytu, a dla niej było by to fatalnie, znów czekał by nas szpital :-(. Trzymajcie kciuki oby z siuśkami było oki :tak: bo ja już chyba nie dała bym rady 5 raz być w szpitalu z malutką :-( psycha ostatnio mi siada, jakoś mi smutno bo moje dzidzi do tej pory ładnie jadło a teraz każde karmienie równa się płacz, wypychanie smoczka i zjedzenie raptem 60 ml ehhh szkoda gadać.
Miłej nocki dziewczyny.

Wszystko będzie dobrze!!!

Co do testu, pierwszy robiłam tydzień przed miesiączką i już była bladziutka druga kreska, drugi w dzień miesiączki i już była mocniejsza!! :) Imiona dzieciom wybieraliśmy jak poznaliśmy płeć :)

U nas zapowiada się ładna pogoda, jeszcze gdyby nie ten wiatr, czeka mi wypad do przychodni, banku i zusu.

Natalka w nocy co chwilę się budzi, podejrzewam zęby, a ja wogóle się nie wysypiam :/

Miłego i słonecznego Dnia życzę!

A ja czekam na pediatrę. Musiałam zamówić wizytę z lux-medu, bo nasza przychodnia jest taka porąbana, że przez najbliższy miesiąc będzie pediatra tylko w czwartki przez 3 godziny :angry:

to chyba jakiś żart?? :szok:

polusia jak masz podawać ten zyrtec?? też go mam to bym podała Olkowi, może pomoże na ten jego zakitolony nosek.

reklama
Do góry