reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja mam co prawda chlopaka, ale marzy mi sie corcia i co do kolczykow to ja raczej zaczekalabym az bedzie starsza i sama bedzie chciala przekłuc sobie uszki :)
Zgadzam się :)

Adaś dzisiaj zjadł porcyjkę Sinlacu, a zupkę olał brzydko mówiąc. Za to spróbował pierogów ze szpinakiem i fetą, chlebka podzióbał, no i oczywiście chrupke kukurydzianą wmłócił ;)

reklama
Adaś dzisiaj zjadł porcyjkę Sinlacu, a zupkę olał brzydko mówiąc. Za to spróbował pierogów ze szpinakiem i fetą, chlebka podzióbał, no i oczywiście chrupke kukurydzianą wmłócił ;)

Antoni zupkę jarzynową zjadł (w składzie z nowości pietruszka się pojawiła).

Dzięki dzisiejszej pogodzie zrobiłam 4 prania lol ... dobrze, że słońce zaszło bo pewnie bym poszła zapytać sąsiadów czy im czegoś nie wyprać heheh

Idę utulić Antosia do snu i herbatkę z soczkiem malinowym upolować.

marela- ja tak miałam niedawno... no ale ja co weekend wychodzę z domu sama- do dorosłych ludzi ;-) i od razu mi lepiej ;-) chociaz ogólnie odnalazłam sie w domu, bo myslałam, że będzie mnie nosić ;-)
a może to faktycznie jesienna depresja... wypij sobie żeńszeń- mi super daje kopa :-)

co do przekłuwania uszu Olci- ja sama mam nieprzekłute, więc jej też nie będę tego robic. jak będzie starsza i ŚWIADOMA swego zdania, to sobie pójdzie i przebije :-)

u nas dzis na obiad były naleśniki i co mnie podkusiło, żeby cukru dodać do ciasta- nigdy tego nie robię, okropne były, taaaakie słodkie.

u nas dzis na obiad były naleśniki i co mnie podkusiło, żeby cukru dodać do ciasta- nigdy tego nie robię, okropne były, taaaakie słodkie.
a ile tego cukru dałas?? ja zawsze sypie cukier tak z pol lyzeczki, jak duzo nalesnikow robie to ok 1 lyzeczke, zeby byly ciemniejsze, i nie wydają mi sie slodkie, ale to moze kwestia przywyczajenia

Mamusie dziewczynek czy myslalyscie o przekluciu uszu coreczkom?? Kiedy i czy wogole planujecie?

Ja również jak niektóre dziewczyny poczekam, aż sama zdecyduje i będzie świadoma, a tak pro po nie podobają mi się takie malutkie dzieci z przekłutymi uszkami.

Ciasto wg przepisu polusi pyszne :) mąż się zajada, a ja ograniczam :)

polusia udanego wypadu:-)
nesiaa ja też jak dziewczyny bym zaczekała, aż Mała sama zechce nosić kolce;-)

A Franko dziś pierwszy raz podniósł się na kolanach i bujał pupą:-)

a właśnie co do wagi, to go pediatra z ciekawości zważyła, no i Olek już waży 9155 :szok: w 2 tygodnie przytył prawie 40dkg... no i body i pajace, które niedawno kupiłam trochę większe, zeby ponosił są już przymałe na niego. To co ja mam kupować już mu rozmiar 9/12 miesięcy :confused:

ja juz od 2 miesiecy kupuje większe, niektore body mam na 18-23 msiesiące i wcale nie sa za duze tylko troszke przy szyjce otwor na glowke za szeroki. A tak to wiekszosc mam na 9-12 miesiecy albo i większe.

Dzięki dziewczyny za rady, kurcze trudno niektore wprowadzic choc mi sie podobaja - do normalnego kina mam 40 km :baffled:, a u mnie to chyba wyswietlaja cos co weszło do kin z 10 lat temu :angry:, no mozew lekko przesadzilam ale 1 film na miesiac jak jest to jest super, a kiedys z M poszlismy z nudow, to czulam sie jak w starym kinie, skakały kropeczki po ekranie, takie paseczki itp- jak daaaawno temu. Myslalam ze to taki film i z ciekawosci potem go zciągnełam z neta i był szook :-D-normalny film. A do tego w polowie filmu prąd w miesie wyłączyli i 10 min siedzieliśmy w ciemnościach :-D- takiego ubawu to jeszcze w kinie nie miałam- ale wszyscy się smialismy jakbyśmy jakąs extra komedie oglądali :-D
A co do mojego humoru - to chyba faktycznie przemeczenia + uwagi mojej mamy- wiecznie slysze ze szkodze malemu- chodiz o jedzenie - powinnam mu juz dawac wg niej prawie wszystko , a zupki ze sloiczkow to jedno wielkie ***** . A zatwardzenie to niemozliwe ze po jabłku- a dziecko az płakało jak kupe robiło, i teks do tego " napewno tak robiło trudno i takie balaski bo mało zjada i nie ma sie czym załatwić," Ocxzywiscie powinnam przestac karmic cyckiem - bo jest inne lepsze jedzonko - tylko kurna mały zjada pol sloiczka max i placz i jak cyca nie dostanie to jest glodny .
to samo z jabłkiem żywym, chrupkiem itp. Szybko go nudzi takie jedzenie. Nie przejmuje sie tym co mowi tylko szczerze mam juz dosc - 50 razy na dzien slyszec ten sam tekst - przy kazdej okazji :wściekła/y:, i daj polizac tego , a moze tego albo tamtego, ooo zobacz jak buzie otwiera . Nie mam nic do niej ale chyba zaczynam juz na to zle reagowac- bo zadne tlumaczenia nie pomagaja.
no nic koniec marudzenia mam nadzieje ze mi to przejdzie, a pocieszajace jest to ze jak jest ze mna mały to wszystko jakos mija. Choc wieczorami to mnie denerwuje jak godz 22 a on nie spi i zazwyczaj to jak usnie to ja nie mam sily sie nawet umyc :baffled:

Witam marcówki!

A propo ja mam synka ale już ma dwie dziurki w uszach w tym charakterystycznym miejscu na małżowinie usznej z przodu uszek, skubany nawet nie zapytał mnie o zgodę:-D:-D A tak na poważnie byliśmy dzisiaj u laryngologa w tej sprawie i lekarz powiedział że taka jego uroda i można to usunąć operacyjnie ale lepiej poczekać do jego wieku dorosłego i niech sam zdecyduje czy mu to przeszkadza czy nie bo operacja jest upierdliwa i później trudno się goi. Uspokoiłam się, najważniejsze że to nie grozi jego słuchowi. Niby byłam na kasę chorych ale wyszło że zapłaciłam 100zł - dostałam mandat za złe parkowanie:wściekła/y: znak był ustawiony pół klilometra wcześniej i go nie widziałam, zresztą nie tylko ja ehhh:wściekła/y::angry: Zeszła nocka to MASAKRA budził się prawie co godzinę z płaczem, jedyne co obstawiam to oczywiście ząbki, narazie ich brak.

owlrene, ionka, mcgosia, polusia Buziole dla szkrabików.

reklama
Do góry