reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Candy, u mnie podobnie, tylko ja daję cycka zamiast smoczka. Młody używa smoczek, ale w nocy woli zasypiać przy piersi. Z tym że on śpi u mnie w łóżku, więc nie wstaję ;)

Ja wcale nie uważam, że odzwyczajenie od smoczka jest jakimś problemem. Karolka oduczyłam bez bólu :)

dzieki ze pytasz.
SUPER!!!
co prawda dopiero 4 dni, ale zarobilam juz na czynsz i oplaty i jeszcze troche zostalo.
Poki co wszystko inwestuje w towar, nie mam juz miejsca w sklepie gdzie wieszac, ale damy rady :-)

poki co wieksze zainteresowanie jest ubraniami dla dzieci niz ciazowymi. No , ale zobaczymy jak sie to rozwinie :-)

szkoda ze gdzies blizej nie mieszkasz ja chetnie bym cos kupila dla moich smykow, musze sie wlasnie wybrac po jakis lumpkach bo sebi ze wszystkich gaci wyrósł.

Ccaroline - kochana jak u Was bylo z siusiuaniem Dawidka na nocnik ? tez tak mial ze jeden dzien ok a drugiego caly czas lał pod siebie ?? bo ja juz nie mam sił do sebiego..no szlag mnie trafia, dre ta morde na niego ze az mnie gardlo boli, tlumaczenie nie starcza....jednego dnia jest ok super, w domu na nocnik albo kibelek na dworze na trawke i ok a za dwa dni leje pod siebie w domu ze wszystki majtki ma ich okolo8 par ida w ciagu jednego dnia bo nie wola matoł maly, co ja mam zrobic zeby tak nie robil, no bo czasem jest ok a czesem mam ochote mu zlać dupsko ze wogole nie wola i ma wszystko gdzies, myslalam ze to moze chwilowe no ale tak od dlugiego czasu sie dzieje, dodam ze bardzo duzo pije.

Witanko:)dzisiaj padł rekord w spaniu od 20,30 do 7,30:) bez pobudki:)chyba nadrabia poprzednie dni:)
Marciaa jeżeli mogę Ci coś podpowiedziec to ambrosol to mocny syrop wykrztuśny na odkrztuszanie gęstej wydzieliny z oskrzeli.Moze lepiej herbatkę zzkiem malinowym na to kasłanie.Może macie za ciepło w pokoju i suche powietrze mu zaszkodziło?My chcemy kupic dobry nawlzacz, musze o tym poczytac .Polecacie jakiś ?Już u nas grzeją, ale zakręcone grzejniki mam.
Monia gratuluje i żyvze tej sieci lumpików.Obiecałaś nam fotki!
U nas smoczek do usypiania, pżniej samav wypluwa
Czarna bicie nic nie da, nie wolno bić !To tylko oznaka twojej bezsilnosci.Krzykiem tylko małego stresujesz i moze dlatego siusia.Mój miał prawie 3latka szedł do maluchów i potrafił popuścić.Do 4lat wysadzaliśmy go w nocy.Daj małemu czas.

Ostatnia edycja:
Frotka- ja go nie bije , ale czasem mam takie ciezkie dni ze naprawde mam na to ochote, nie bije i nie bede biła dzieci bo sama na kazdym kroku byłam bita wiec wiem czym to skutkuje, strach przed wlasnymi rodzicami,no ale niewazne hehe. Chyba mu narazie odpuszcze te nocnikowanie na kilka dni i ja sie uspokoje i on

Czarnulka wiem:)i mnie czasem też ponosi i krzycze na starszego.Teraz znów chodzi do przedszkola , to wraca zmęczony wyganiany, jest najkochańszy pod słońcem i grzeczny:)
Możes go wysadzac na nocnik i wprowadz system nagród
Ale mam dzis lenia:(Przez to przeziębienie nie mam apetytu, jescze bez śniadania jestem

Coś mi z klawiaturą nie teges bo zzzz mi nie wskakuje muszę mocno cisnąć i wszystkie posty mają edit hehe

Witanko:)dzisiaj padł rekord w spaniu od 20,30 do 7,30:) bez pobudki:)chyba nadrabia poprzednie dni:)
Marciaa jeżeli mogę Ci coś podpowiedziec to ambrosol to mocny syrop wykrztuśny na odkrztuszanie gęstej wydzieliny z oskrzeli.Moze lepiej herbatkę zzkiem malinowym na to kasłanie.Może macie za ciepło w pokoju i suche powietrze mu zaszkodziło?My chcemy kupic dobry nawlzacz, musze o tym poczytac .Polecacie jakiś ?Już u nas grzeją, ale zakręcone grzejniki mam.
Monia gratuluje i żyvze tej sieci lumpików.Obiecałaś nam fotki!
U nas smoczek do usypiania, pżniej samav wypluwa
Czarna bicie nic nie da, nie wolno bić !To tylko oznaka twojej bezsilnosci.Krzykiem tylko małego stresujesz i moze dlatego siusia.Mój miał prawie 3latka szedł do maluchów i potrafił popuścić.Do 4lat wysadzaliśmy go w nocy.Daj małemu czas.

Nie mamy z ciepło mamy 21 max 22 mi jest np zimno w nocy a mały jest letni mimo, ze jest pod kolderką, w psiworku albo pod kocykiem. Ma body na naramkach.
I wilgotność jest ok mamy higrometry i sprawdzana jest codziennie. Ja mam nawilżac uzywany z 4 razy mogę Ci go odsprzedać jest super taki
NAWILŻACZ POWIETRZA CLIMATIC 313 (1112205884) - Aukcje internetowe Allegro

a jakis lzejszy syrop ktory mogę podac to jaki

Ostatnia edycja:
O nie..prezenty tez nie działają, nie lubi slodkosci ale za to bardzo lubi swoje auta i nawet to ze mu przyniose na nocnik jakies auto nie działa zaraz drze jape ze mam mu dac to auto a sikanie ma w nosie. Do niego wogole nie moge nic powiedziec bo zaraz sie drze no tak sie cholera mała drze ze nawet nie slysze wlasnych mysli. Nieraz jest ok a nieraz koszmar. Mam tego dosc normalnie:angry: na szczescie tesc go teraz wziąl i pojechali do miasta wiec moge toche pozbierac mysli

reklama
Czarnuszka, on jest jeszcze malutki, ma prawo tego nie czuć jeszcze. Większość dwulatków nosi pieluchę. Poza tym nie można krzyczeć na dziecko za sikanie w majtki, to nie jest oznaka nieposłuszeństwa. Jak go będziesz stresować tym, to będzie jeszcze gorzej...

Do góry