reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Blu wszystkiego naj dla Adasia!

Heronek współczuję Ci tych nieprzespanych nocy. Jak Ty biedna funkcjonujesz?

Tabasia jak już się zainstalujecie na dobre w nowym mieszkaniu, to mam nadzieję, że będziesz częściej zaglądała :tak: Co do ulewania, to mojemu teraz zdarza się od czasu do czasu. No ale nie da się wytłumaczyć, że po jedzonku nie przewracamy się na brzuszek :-D Jakiś czas temu dawałam przez parę dni duży słoik obiadku (190 g), ale chyba przez to mi ulewał, za dużo było, choć zjadał wszystko ze smakiem. Czasami dopiero po kilku godzinach ulał obiadkiem i mlekiem. Teraz daję pół takiego słoiczka albo cały mały i jest o wiele lepiej.

reklama
Tabasia Frankowi też ulewa się długo po jedzeniu, ale tylko wtedy jak szaleje na brzuchu, nie jest tego może bardzo dużo ale mało też nie

O znowu chlusnal, bardzo duzo :-( Jadl 1,5h temu (okolo 150ml), nie byl na brzuchu, polozylam go do lozeczka na drzemke. Co jest??? :nerd:
Moze przez to, ze jestesmy na Nutramigen 2 i to mleko jest za ciezkie?? No, ale przeciez nie moge mu wiecznie 1 podawac :baffled:
Zmenilyscie juz mleko na nastepne??

O znowu chlusnal, bardzo duzo :-( Jadl 1,5h temu (okolo 150ml), nie byl na brzuchu, polozylam go do lozeczka na drzemke. Co jest??? :nerd:
Moze przez to, ze jestesmy na Nutramigen 2 i to mleko jest za ciezkie?? No, ale przeciez nie moge mu wiecznie 1 podawac :baffled:

My jestesmy na bebilonie pepti i 2 pediatra nam kazała zmienił jak miał 5miesiecy jakos tak.A jak pilismy nutramigen to tez był jak piszesz taką żółtą woda,dlatego zmienilismy mleko.

Blu wszystkiego naj dla Adasia!

Heronek współczuję Ci tych nieprzespanych nocy. Jak Ty biedna funkcjonujesz?

Tabasia jak już się zainstalujecie na dobre w nowym mieszkaniu, to mam nadzieję, że będziesz częściej zaglądała :tak: Co do ulewania, to mojemu teraz zdarza się od czasu do czasu. No ale nie da się wytłumaczyć, że po jedzonku nie przewracamy się na brzuszek :-D Jakiś czas temu dawałam przez parę dni duży słoik obiadku (190 g), ale chyba przez to mi ulewał, za dużo było, choć zjadał wszystko ze smakiem. Czasami dopiero po kilku godzinach ulał obiadkiem i mlekiem. Teraz daję pół takiego słoiczka albo cały mały i jest o wiele lepiej.

u nas identycznie czasami uleje ale malutko i najczeście po przewrocie na brzuszek, denerwuje się , chce się przewrócić i koniec kropka, ale ulewanie jest sporadyczne, tylko że my cały czas na zagęszczaczu jesteśmy.

tabasia my jesteśmy na bebilon pepti 2 , a zagęszczasz mleczko? wiem że kaszką czytałam może spróbujesz tym wiesz nutriton

witajcie:)Nocka przespana dopiero od 22,30po czopku.
e-kord pogratuluj córci od nas:) Bluberry duzo usmiechu zyczymy i slemy buziaczki dla Adasia:)Karolek jak w przedszkolu?Podoba sie?
Tabasia u nas z ulewaniem podobnie jak pisała Asia i Myszowata.
Ktos dzwoni pewnie listonosz.
No tak, dostałam te smieszne rajtuzy ,pózniej wkleje zdjęcie jak Milcia wstanie.Lecę na wspólna bo wczoraj nie dałam rady obejrzeć. Miłoszek z mężem wracają przed 17 do domu to poświecam czas im..Dobrze,ze moge sobie cofnąć.albo za godzinę obejrzec na powtórkowym kanale.

Ostatnia edycja:
reklama
Yra zageszczam nutritonem lub kaszka. I nigdy nie bylo takich problemow :no:
Madzia on czasem ulal woda, ale to rano bylo takie inne, zolte, pewnie jakies kwasy zoladkowe, bidulek tak sie krzywil, ze az mial swieczki w oczach :-(

Asia postaram sie zagladac, teraz bede miec duzo wolnego, tj. 4 dni w tygodniu :-)

Blueberry wszystkiego naj dla Adasia na 6 miechow! :happy2: Alez ten czas leci!!

A ja musze sie pochwalic, ze moj Al mowi "mama" :-) Nie wiem czy swiadomie czy nie, ale ewidentnie wola "mama" jak wychodze z pokoju :szok:
W ogole ostatnimi czasy jest strasznie absorbujacy. Drugi tydz. proboje wszystko ogarnac, ale jakos ciezko :-D

Dzis przychodzi dziewczyna na rozmowe, potrzebujemy opiekunke na piatki...
Moj M juz z nia rozmawial i mowi, ze ok. Sama ma dziecko 2-letnie. Ojjj jakos tak mi dziwnie Mlodego z obca osoba zostawic :zawstydzona/y:

Do góry