reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam! troche nie zagladalam bo mialam duzo do myslenia. Znalazlam prace w internecie do sprzatania w szkole jezykowej 2 razy w tygodniu po 2 godz dziennie. I tak sie zastanawiala ale maz nie bardzo chcial bo mala by musiala byc z babcia te 2 godz no 3 bo dojazd ale to by bylo popoludniami to i bratowa by sie wpieprzala do dziecka a ona by ja na rekach nauczyla bo teraz jak ja tylko z pokoju wyjde ona zajeknie to juz ona ja trzyma!!!!! I wogle ja jej nie trawie i nie chce zeby mi dzieckiem sie zajmowala. Tabasia moja mala ulewa ostatnio ale przy odbijaniu,a wczesniej zadko jej sie to zdarzalo a teraz po kazdym wypiciu mleka. Polusia trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

reklama
polusia rozumiem nerwy, ale spokojnie, wszystko będzie dobrze zobaczysz, Pola nadrobi wszystko, a ta rehabilitacja na pewno jej tylko to ułatwi, gdyby było z nią coś poważnego na pewno już dawno byś o tym wiedziała, zatem głowa do góry!

Tabasia gratuluję "mama" :)

myszatrzymam kciuki

kobitki byłam dziś u pediatry z Polą, tak kontrolnie poszłam. okazało się że nie przybywamy na wadze jak miesiąc temu ważyła 6150 to dziś 6250, martwi mnie to bardzo, zrobiliśmy morfologię i jak będzie wynik to mam podejść do lekarza. ale kłopotów ciąg dalszy: mówilam Wam że Pola się nie obraca, powiedziałam o tym lekarzowi i okazało się że mała nie ma wielu odruchów jakie powinna mieć w tym wieku tzn brak odruchu podparcia, brak obrotów, a jak ją ciągnę za rączki do siadu to ona jeszcze ciągnie nogi a tego nie powinno już być. mamy skierownie do poradni rehabilitacyjnej na 15 września. tylko ja już zaczęłam sobie przybierać że moje dziecko jest opóźnione i że coś powarznego z nią jest. tak strasznie się martwię widząc moje rodzeństwo jakie oni maja życie:( już chciałabym wiedzieć co jest grane.

dziewuszki jesteśmy na 1 miejscu - dziękuję :)

polusia nie martw się kochana na zapas, ja jestem pewna, że pola póki jest taka mała wszystko nadrobi bardzo szybko, widzisz jednak twoje obawy się sprawdziły, nie ma to jak instynkt matki,. zobaczysz będzie dobrze szybko nadrobi. ważne że zostało to zauważone dosyć szybko i będziecie działać.

a z tym przybraniem małym co masz robić w związku z tym?

polusia nie martw się kochana na zapas, ja jestem pewna, że pola póki jest taka mała wszystko nadrobi bardzo szybko, widzisz jednak twoje obawy się sprawdziły, nie ma to jak instynkt matki,. zobaczysz będzie dobrze szybko nadrobi. ważne że zostało to zauważone dosyć szybko i będziecie działać.

a z tym przybraniem małym co masz robić w związku z tym?
z wagą mam poczekać na wyniki badań, jak już odbiorę to mam podejść i będziemy myśleć co z tym zrobić.

Polusia pomalutku, wiem że to sie łatwo mówi, ale nie denerwuj sie. Wiele dzieci chodzi na rehabilitację i czasem wystarczą 2 tygodnie i juz widac poprawę. Moje dwie koleżanki prowadziły maluchy i te dzieciaki przegoniły w rozowju ruchowym swoich rówiesników, bo po prostu rehabilitantki pokazywały im ćwiczenia usprawniające. Na razie nie łącz rozowju ruchowego poli z małym przybieraniem może to zbieg okoliczności. Jesteśmy z Tobą!

Blu
buźka dla Adasia-siłacza!

Ostatnia edycja:
polusia - musi być dobrze!
Ja też się martwię brakiem przewrotów z pleców na brzuszek. Odwrotnie przewrócił się może 4 razy:no:
Ale jeśli chodzi o ten odruch podparcia, to czytałam, że on zanika w 3-4 miesiącu, więc dlaczego to źle, że Polcia go nie ma?
Znalazłam taką stronę DAR-MEDICA O�RODEK REHABILITACJI KIELCE i kurcze wynika z tego, że Kuba może mieć więcej zaległości:no:
Najbardziej złości mnie to, że na żadnej wizycie u lekarza nikt nie sprawdzał jego rozwoju. A to moje pierwsze dziecko i skąd mam wiedzieć, co jest prawidłowe, a co nie?:sad:

yra ja nie wiem jak dojechałam samochodem do domu, bo jechałam i płakałam, ale teraz już nie martwię się co zrobię , tylko ja pomóc aby było szybko i skutecznie .

reklama
Do góry