reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
mysz - hehe no i dobrze ;D moj niestety nie myje po kazdym papierosku, tylko 2,3 razy dziennie :p Ale sam jak zapalil a ja chce sie do niego przytulic, bo np. zapomnialam ze byl palic, to mnie ostrzega ze smierdzi papierochami ;/ twierdzi ze do czasu az sie dziecko urodzi rzuci, no zobaczymy, na porodowce mam nadzieje ostatniego z nerwow spali ;D

Agnes - gratulacje!! :) Oliwier sliczne imie :) Widze ze mamy te same terminy, tzn ja ten 28 luty mam z USG ostatniego, a z miesiaczki 7 marzec...

Dziękujemy bardzo, a Oliwek/Tosia macha z brzuszka tutaj do monitora prosto na forum... :-D Ja mam z USG 28 luty. :tak:
Spróbuje wkleić "zdjęcie" malucha, ale nie wiem czy będe umiała. ;-)

A mnie to sie specjalnie nie spieszy ani do poznania plci , tym bardziej do porodu :-)
Poczekam cierpliwie do usg polowkowego.

Dziewczyny te terminy z USG to beda wam sie jeszcze zmieniac, tak naprawde najbardziej wiarygodny jest termim z OM i tego sie zazwyczaj kazdy lekarz trzyma. No chyba ze sa jakies rozbieznosci duze to moze zweryfikowac termin porodu ale zazwyczaj termin porodu to jest termin z OM.
Ja mam termin z USG na 27 lutego z OM na 1 marca. A urodzi sie pewnie kiedy bedzie chcial :)

Nie mam dzis weny jakos , ide spac .
Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Ha ha... zobaczymy jak będziesz(będziemy) w 36 tygodniu:-D:-D:tak::tak:
Dni będą wlekły się niemiłosiernie, my grube, ciężkie, obolałe i tylko wypatrywać oznak porodu będziemy. A to opadajacy a to twardniejący brzuch.
Wiem co mówie już przez to przechodziłam:tak:

Kasaii ale 27 luty a 1 marzec to zaledwie 2 dni roznicy, a u mnie jest 7, pomiedzy terminem z miesiaczki a USG, poza tym z USG w 9 tygodniu mialam na 13 marca, a nagle na 28, wiec wiem ze sie bedzie zmienial, wiem tez ze dziecko nie przyjdzie pewnie w zaden z tych ''przydzielonych'' dni tylko wtedy kiedy bedzie chcialo, ale te z USG swiadcza o tym, jak dziecko jest duze, na ile tygodni pasuje z rozmiarow i to jest najwazniejsze. Bo z OM to nie jest oczywiste, kiedy kobieta miala owulacje, bo np. cykle byly nieregularne lub poprostu kobieta owuuluje pozniej...

neska - ja wiem ze bedziemy cierpiec z tymi duzymi brzuszkami, a nie bylam w ciazy, ale to jasne ze z takim ciezarem to juz nikomu sie nie chce lazic ;D Ja mam nadzieje ze urodze tak w 38 tygodniu, ciaza bedzie juz donoszona, a ja bede miala szybciej Malucha przy sobie :)

Ale macie fajnie wy już niektóre wiecie:-) a ja tak na końcu będę z wszystkim :-(termin na 30 marca mam:oo:

Neska jak to możliwe bo ja też mam termin na 30marca ale mam 12tc :baffled: Czyżby twój suwaczek byl z ostatniej miesiączki?? a usg pokazuje na12tc i termin 30 marca :confused: ja mam suwak ustawiny wg usg bo miedzy miesiaczka a usg mialam zbyt duze rozbieżności:tak:

Suwaczek mam ustawiony wg przedostatniego USG i mimo że wtedy data wyszła mi chyba na 26 to z lekarzem nadal się trzymamy terminu 30 marca który ustalony jest z OM.
Mam nadzieję że mnie zrozumiałaś.:sorry2::sorry2:

Zresztą na każdym USG wychodzi inny termin.
Umówmy się :dry:te liczniki wg USG i OM są nie zbyt precyzyjne.
Robią straszne zamieszanie:baffled:

Suwaczek mam ustawiony wg przedostatniego USG i mimo że wtedy data wyszła mi chyba na 26 to z lekarzem nadal się trzymamy terminu 30 marca który ustalony jest z OM.
Mam nadzieję że mnie zrozumiałaś.:sorry2::sorry2:

Zresztą na każdym USG wychodzi inny termin.
Umówmy się :dry:te liczniki wg USG i OM są nie zbyt precyzyjne.
Robią straszne zamieszanie:baffled:

hehe wiem dokładnie o co kaman :-) mi 3 usg pokazaly termin 30marzec wiec ja tego terminu sie trzymam.. co do terminow one są zgubne ...moja kumpela przenosiła córcie 13dni więc zamiast w grudniu2008 w styczniu się urodziła Aniulka:-D

reklama
Ja się trzymam na razie tej daty. :blink:
Jak coś to zmienię i już. :tak:

Oho, dobranoc dziewczynki, już mam mroczki przed oczami. Za wcześnie chyba wstałam... :happy:

Do góry