reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hehe co do mezczyzn i papierochow to ja mam tak moj maz mowi zajdziesz w ciaze to rzuce i tak stopniowo palil 6 dziennie potem 5 dziennie potem doszlo do 3-4 i nagle4 cala paczke :szok: takze mu nie poszlo z leksza ale powiedzialam ze ma nie palic jak maluszek sie urodzi to powiedzial ze dobrze ze w ogole juz rzuci do tego czasu... ta chyba sie o sciane... cos mi sie wierzyc nie chce ze da rade ;-) no ale poszantarzuje go troche jeszcze tego tekstu "gdybys nas kochal..." nie probowalam :-D
a ja jestem najszczesliwsza kobita na swiecie bylam na usg u doktorka bo jjo zznosilam z ta rura z basenu i w ogole i wszystko ok jest i dzidzia sie tak ruszala bo nie lubi usg ze masakra a ja wylam tam z rozczulenia a lekarz i moj krzys sie patrza na mnie i w smiech haha:-D:-) a ja tam juz nie moglam... w ogole lekarz patrzy nic nie mowi a ja do niego " i co? dycha??" a on "dycha dycha nawet bardzo !!!":-) no i dzidzia lezalaa na boczku i nagle rozlozyla nozki a doktorek mowi o moze cos zobaczymy i sie przyblizyl do monitora a tu dzidzior hyc i nozki sciznal haha :-D chyba sie zawstydził :-) no i wyniki tez w normie npo i u niego waga mi pokazala 73,4 kg dziwne ale to pierwszy raz sie tamta waga wazylam bo tak to ciagle moja sie waze od poczatku ciazy....
jutro mnie czeka ekg kardiolog i moze postanowienie o cesarce bbbrrr ja jednak wole normalnie rodzic hehe a myslalam ze nigdy sie nie przestawie :tak:

reklama
hehe wiem dokładnie o co kaman :-) mi 3 usg pokazaly termin 30marzec wiec ja tego terminu sie trzymam.. co do terminow one są zgubne ...moja kumpela przenosiła córcie 13dni więc zamiast w grudniu2008 w styczniu się urodziła Aniulka:-D

Wieć ty tak jak ja na saaaaamym końcu tego marca:-D:-D:-D
ALe szerze powiedziawszy planując ciążę tak sobie myślałam że fajnie było by urodzić właśnie w marcu.Może jest jeszcze trochę nie przyjemnie na dworze, ale gdy będzie już można wychodzić z mluszkiem będzie zaczynała się wiosna, a ja uwielbiam tę porę roku, gdy budzi się świat do życia.
I przed nami cała wiosna ,całe lato:happy2::happy2:

Synka urodziłam w październiku, gdy wychodziłam ze szpitala było już zimno a potem to już tylko gorzej....

Aha, i zapomniałam napisać. W naszym bloku popsuła sie winda i wyobraźcie sobie że ja musiałam się tachać aż na 12 od parteru... Poszłam do tego faceta ze współnoty a on na że dopiero pod koniec września zaczną naprawiać. I ja mam się tu tachać az na 12?! :angry:
Pół godziny szłam na 10 piętro. Skandal normalnie. :no::crazy:

kacha87 ale przynajmniej z tego co ja wiem to tak naprawde pierwsze usg jest najbardziej wiarygodne co do terminu porodu i okresla "prawdziwy" wiek dziecka. Pozniej dzieci rosna w roznym tempie i czasami usg pokazuje ze dziecko jest tydzien-dwa starsze a jest poprostu wieksze a nie starsze , dlatego lekarze - a przynajmniej ci ktorzych znam na te terminy z usg w pozniejszym okresie ciazy specjalnie nie patrza.

Ja w ciazy z Bartkiem mialam z usg z 5 terminow porodu , Bartek mial byc nieduzy a urodzil sie prawie 4 kg.

neska11 ja sie w ciazy z Bartkiem nie moglam doczekac porodu bo nie wiedzialam co mnie czeka , mialam troche problemow w ciazy i myslalam "oby tylko urodzic i bedzie spokoj - nie wiem o jakim ja spokoju myslalam haha :tak:" teraz juz wiem wiec narazie ciesze sie ciaza i do porodu mi sie nie spieszy ;-)

Ostatnia edycja:
cześć babeczki :-)
czytam teraz fajną książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy" naprawdę polecam, śmieję się w głos co chwila :-)
widzę, że rozmawiałyście o facetach i (ich) nałogach. mój M. rzucił palenie na początku roku i dzielnie daje sobie radę! :-) jestem z niego bardzo dumna :-) chociaż, nie powiem, czasem nachodzą go chwile zwątpienia...

co do terminu porodu- ja mam już chyba 5 różnych :zawstydzona/y: generalnie gdzies między 10 a 20 marca mi wychodzi :confused: na razie trzymam się ostatniego mozliwego ;-)

gratuluję wszystkim znającym płeć :tak:

wczoraj któraś z Was narobiła mi smaka na kwaśne żelki i właśnie je wcinam :-) mogłyby być bardziej kwaśne ;-)

Kaz Cooke "Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach"

przetłumaczona na bardziej polskie realia :-)

A ja troche nie na temat jak pozwolicie ;-)
Mam pytanie do mam 2-latkow i starszakow. Do kiedy Wasze dzieci spaly w lozeczkach z szczebelkami ?
Chce Bartkowi urzadzic pokoj, tak zeby mial swoj i spal juz w swoim jak sie rodzenstwo urodzi ( narazie jest z nami ) i chcialabym mu kupic lozko takie "dorosle" z jakas barierka itd. Planuje go przeniesc pod koniec roku , bedzie mial rok i 9-10 miesiecy i tak sie zastanawiam czy nie bedzie za maly na takie lozko ??

Juz sie tak rozgladam za tymi meblami bo mam nauczke z nie tak dawnego urzadzania domu i czekania na meble 2-3 miesiace.

reklama
Agnes - wspolczuje tego 12 pietra, chyba ich pogrzalo ze beda to naprawiac dopiero za dwa tygodnie, aco by bylo jakbys tak z zakupami i wozkiem miala na to 12 pietro latac, no nienormalni...Ja w PL mieszkam na 9 i juz za wysoko na pieszo, a na 12, szok...

Kasaii - pisalas ze najbardziej liczy sie ten termin z pierwszego USG, ale kazdy inaczej robi to pierwsze USG, niby powinno sie robic po raz pierwszy miedzy 12 a 14 tygodniem, tak mi doktor mowila, bo wczesniej nie ma potrzeby jesli ciaza przebiega prawidlowo, no to moje USG niby pierwsze byloby teraz, ale 3 wczesniej mialam ze wzgledu na problemy i zagrozenie poronieniem. Ahh za tym to sie tez nie dojdzie, urodzi kiedy ma ise urodzic i juz ;D

Do góry