a ja sie zaczynam troszke niepokoic bo Krzysiu od jakiegos czasu kaszle ale to mu sie zdarza raz moze dwa razy na dobe ale tak glosno i w zasadzie często przez sen i nie wiem czy moze mu sie jakas choroba zaczyna (bo sie przestraszylam po tym co marciaa napisała) czy to od sliny tak kaszle, jak nie bedzie się to zdarzac częsciej to poczekam bo 15 lipca mamy szczepienie to i tak lekarka go osłucha i sie wypytam co i jak z tym kaszlem, gorzej jak zacznie częściej kaszlec
reklama
a ja sie zaczynam troszke niepokoic bo Krzysiu od jakiegos czasu kaszle ale to mu sie zdarza raz moze dwa razy na dobe ale tak glosno i w zasadzie często przez sen i nie wiem czy moze mu sie jakas choroba zaczyna (bo sie przestraszylam po tym co marciaa napisała) czy to od sliny tak kaszle, jak nie bedzie się to zdarzac częsciej to poczekam bo 15 lipca mamy szczepienie to i tak lekarka go osłucha i sie wypytam co i jak z tym kaszlem, gorzej jak zacznie częściej kaszlec
wiesz co mój też pokasłuje, ale to raczej od śliny, bo przez te zęby ma ślinotok no i przez sen nie kaszle. Obserwuj jednak synka, bo moja mama mi mówił, że mi jak byłam mała właśnie tak się zaczynała choroba- kaszlem w nocy.
Franko dzis był mega maruda, nie moglam go zostawic na chwile a spal tylko 3 razy po pol godziny, jak ostatnimi czasy potrafil spac z przerwami na jedzenie do 15tej. No coz mam nadzieje, ze w nocy troche lepiej pospi.
drugi dzień odniosłam sukces w podawaniu bebilonu pepti skład mieszanki wygląda tak: 90 ml pepti plus 30 mojego mleka plus pol miarki glukozy. Poki co dziala. Woczraj Franko zjadl 100ml, a dzis juz 140 ml Oby tak dalejI chyba wproawdze jedna butle w dzien i jedna na noc
marela
Podwójna marcóweczka ;)
czesc dziewczyny
ja od niedzieli u tesciow i zadko siedze na necie, wczoraj pierwszy raz troszke poczytalam od niedzieli , brakuje mi troche bb ale dopiero chyba w sierpniu bede miala wiecej czasu.
poza tym maly juz umial spac ze smokiem i zapomnial i znowu sie uczymy , ale przy mnie nie chce spac bo chce cycka dopiero jak M sie kolo niego polozy i daje mu reke do zabawy to zasypia , a na spacerach jak mu sie chce spac daje koncerty jakby go ktos wrzatkiem oblał
poza tym wszystko ok
wspolczuje -Marcia
bluberry- gratuluje , tylko pozazdroscic
co do kciuka - to moj od 2 dni ma tak samo , najpierw byla cala raczka , piastka, wszystkie paluszki ale nie ssal wiec nie wyjmowalam zeby poznal swoja raczke a dzis zaczal ssac kciuka - i na to nie pozwalam odraazu wyciagam i daje smoka , mam nadzieje ze mu to przejdzie
ja od niedzieli u tesciow i zadko siedze na necie, wczoraj pierwszy raz troszke poczytalam od niedzieli , brakuje mi troche bb ale dopiero chyba w sierpniu bede miala wiecej czasu.
poza tym maly juz umial spac ze smokiem i zapomnial i znowu sie uczymy , ale przy mnie nie chce spac bo chce cycka dopiero jak M sie kolo niego polozy i daje mu reke do zabawy to zasypia , a na spacerach jak mu sie chce spac daje koncerty jakby go ktos wrzatkiem oblał
poza tym wszystko ok
wspolczuje -Marcia
bluberry- gratuluje , tylko pozazdroscic
co do kciuka - to moj od 2 dni ma tak samo , najpierw byla cala raczka , piastka, wszystkie paluszki ale nie ssal wiec nie wyjmowalam zeby poznal swoja raczke a dzis zaczal ssac kciuka - i na to nie pozwalam odraazu wyciagam i daje smoka , mam nadzieje ze mu to przejdzie
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Są na Allegroblueberry77 a gdzie można kupić używaną? szukam na allegro i nic
Chusta Bebelulu Rapalu (1122180031) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA NATI tkana 4,6m+ druga KIESZONKOWA + GRATIS (1103489405) - Aukcje internetowe Allegro
tkana chusta nati baby brązowo - kawowa Ikalahari (1134889502) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA BABYLONIA (1118240133) - Aukcje internetowe Allegro
tylko tak jak pisałam - ceny nie są wiele niższe niż nowych
ionka
Fanka BB :)
szkoda, że laska taśmą klejącą nie zakleiła tego smoczka razem z dzieckiem :/
my juz prawie spakowani. ogólnie w domu chaos. ciągle sie boję, że czegoś ważnego zapomnę :/ mimo, że zrobiłam listę.
przerażają mnie też te upały u nas leje
coś jeszcze miałam napisać, ale w trakcie pisania musiałam zrobić przerwę na karmienie i usypianie i mi wyleciało z głowy...
my juz prawie spakowani. ogólnie w domu chaos. ciągle sie boję, że czegoś ważnego zapomnę :/ mimo, że zrobiłam listę.
przerażają mnie też te upały u nas leje
coś jeszcze miałam napisać, ale w trakcie pisania musiałam zrobić przerwę na karmienie i usypianie i mi wyleciało z głowy...
Witajcie ponownie
Nie miałam neta w ogóle, za to byliśmy na bardzo długim spacerku
Trochę się martwię, bo wydawało mi się, że Kuba zrobił kupę z krwią. Nie jestem pewna, bo tyle jej było, że się znów wylało tyłem i starałam się jakoś go oporządzić i nie przyjrzałam się dokładnie...
Zobaczymy, co będzie jutro.
Mój M poszedł właśnie odebrać darmowe Lechy, bo dziś impreza Lecha w naszym mieście ze śniegiem i innymi atrakcjami Podobno tysiące ludzi - to niesamowite wydarzenie w naszym małym miasteczku
Nie miałam neta w ogóle, za to byliśmy na bardzo długim spacerku
Trochę się martwię, bo wydawało mi się, że Kuba zrobił kupę z krwią. Nie jestem pewna, bo tyle jej było, że się znów wylało tyłem i starałam się jakoś go oporządzić i nie przyjrzałam się dokładnie...
Zobaczymy, co będzie jutro.
Mój M poszedł właśnie odebrać darmowe Lechy, bo dziś impreza Lecha w naszym mieście ze śniegiem i innymi atrakcjami Podobno tysiące ludzi - to niesamowite wydarzenie w naszym małym miasteczku
Fiolkowa co za wredne babsko!!! Ja to chyba bym jej tak nawtykala, ze hej
Dobrze zareagowalas!
Wlasnie tutaj to jest fajne, ze NIKT Ci sie nie wtraca do wychowania, karmienia, ubierania dziecka! Kazdy robi po swojemu, a starsze babcie nachylaja sie nad wozkiem i zachwycaja maluszkami, zero krytyki czy komentarzy
Dokładnie, ludzie niech patrzą na siebie, a nie wtrącają się w cudze sprawyFiołkowa, mi kiedyś na spacerze jakiś facet powiedział, że na małego świeci słońce, a nie powinno. Tylko, że dopiero wtedy jak on mnie mijał, a było to na zakręcie, słońce zaczęło świecić mu na główkę. Chyba od kilkunastu sekund leżenia w słoneczku udaru by nie dostał. Ale się wkurzyłam. A z tą czapką to jakaś porażka, wszystkie starsze babki mają jakaś fobię na jej punkcie. Ja nawet pytałam naszej lekarki i ona potwierdziła, że bezsens z tą czapką.
Kuba też jeszcze zupełnie nie potrafi się przewrócić. Leży na brzuszku i po jakichś 5-10 minutach zaczyna się denerwować i krzyczy... Ale trzeba cierpliwie czekać, aż nasze maluszki się tego wszystkiego naucząmoniskabe super się Twój Pawełek rozwija Ale jak czytam co on już umie, to zaczynam się martwić, że Olek tak mało umie. Tzn. nie umie się przekręcać z brzucha na plecy i odwrotnie. Może jest po prostu leniwy nie wiem sama..
Bidulek Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wrócił do zdrowia!hej my wrocilismy ze szpitala..leki podane, zbadany i wsio ok leko jeszcze gardlo czerwone kaszelek mniejszy ale ropny bardzo. Nikodem schudł 200 gram nie chce ciagle nic jesc lekarka obstawia ze to od gardła....a jak nie ?((( ciagle pod kroplówką jest...ryczecm i sie chce
plus taki ze sie usmiecha i ma energie do zabawy ale ile mozna nie jesc ?(((
Gratulacje :-) Odpoczywaj sobie i relaksuj sięA ja właśnie dostałam SMS z mamo to ja, że wygrałam zabiegi spa (w tym konkursie co Yra wygrała zabawkę)!
Zatkało mnie!dziś szłam na spacer z małym, naprzeciwko szła mamusia z dziewczynką w wózku spacerowym, wyobraźcie sobie, że dziecko miało zawiązane w koło głowy opaskę materiałową na ustach aby nie wypadł smoczek zatkało mnie.
Też kiedyś myślałam o kupnie takiej chusty, ale przeczytałam, że materiał przypomina taki, z którego są poszwy na kołdrę Wolę zainwestować w coś porządnegoDziewczyny które nosicie dzieciątka w chuście, pomóżcie mi plisss!!!! Czy ta chusta nadaje się na początki??? CHUSTA TKANA - EXOTIC DESINGS - 4 kolory + GRATIS (1099338199) - Aukcje internetowe Allegro Chciałabym spróbować noszenia, bo ten wózek i częstochowskie dziury mnie przerażają!!! Wózek mi się popsuł i koła odpadają.. Nawet na prostej drodze!!!!
ionka
Fanka BB :)
a i jeszcze chcę się pochwalić, ze O. dzis na brzuszku podpełzła do przodu
juz od jakiegoś czasu kombinowała, jak to zrobić i udawało jej się w boki i do tyłu.
a dzis przed kąpielą, patrzę, Ol leży na brzuszku, tyłeczek do góry, kolanka pod siebie i heja do przodu
szkoda tylko, że ta głowa taka ciężka
dobra, idę dopakować sie do końca.
nie wiem, czy będę zaglądać, internet jest wszędzie, ale czy ja będe miała czas?
do zobaczenia niedługo!
juz od jakiegoś czasu kombinowała, jak to zrobić i udawało jej się w boki i do tyłu.
a dzis przed kąpielą, patrzę, Ol leży na brzuszku, tyłeczek do góry, kolanka pod siebie i heja do przodu
szkoda tylko, że ta głowa taka ciężka
dobra, idę dopakować sie do końca.
nie wiem, czy będę zaglądać, internet jest wszędzie, ale czy ja będe miała czas?
do zobaczenia niedługo!
Y
yra245
Gość
a moje dziecie dziś kombinuje przewroty z plecków na brzuszek tylko jak mu się już uda niewie jeszcze co z tą reką zrobić hehe
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
juz po szpitlu...mam nadzieje, ze jutro rano bedzie osttni raz. Na szczescie kroplówy nie dostał bo wypił 600ml płynów wiec jest ok..powiedzmy troszke sie poprawił z jedzeniem ale 3ba kombinować i nosić. Wykapany, zadowolony leży w łozeczku...przez te pare dni wszystko sie mu poprzestawiało i znów budzimy sie na jedzonko w nocy ale to akurat najmniej wazne... niech pije kiedy chce
ale dziś był mega upał a najgorsze przed nami...
w szpitalu była pani ortopeda i pow ze Niki ma mocne miesnie grzbietu i siłącz z niego jak diabli no i próbował zarywać na usmiech panie doktor
ale dziś był mega upał a najgorsze przed nami...
w szpitalu była pani ortopeda i pow ze Niki ma mocne miesnie grzbietu i siłącz z niego jak diabli no i próbował zarywać na usmiech panie doktor
reklama
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Hejka.A my juz po chrzcie i imprezie.Super było,Bartus był taki dzelny.Ale dzisiaj obrócił mi sie na brzuszek dwa razy,ten drugi to myslałam ze umre,prawie spadł mi z łóżka,w ostatnim momencie go przetrzymałamach ten mały smerfik:-)