reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

uf dostalismy wypis...fajna lekarka była :))
przybrał ciutke na wadze..od 5 rano wypił tylko 200 ml mleczka ale i tak sie ciesze zawsze cos.. :))
jedyny plus tego choróbska to to, ze został przebadany od A do Z i wszystko ok
wazymy 6440..
aktualnie zadowolony lezy i łapki pcha do buzi..
gardziełko lepiej ale wydzielina jeszcze jest...nocka super od 23 do 5 rano spal ale muszę go dopajac zeby się nie odwodnił. bierze witaminkę co kropelkio do noska i jakis syropek
zabronione wychodzenie na dwó w tkai upał...dopiero wieczorkiem
lekarka powiedziała ze przy takich upałach dziecie powinno pic litr!! płynów ale mojemu sie to nie udaje...teraz w chorobie jak 600 wypije to sukces...

reklama
Grunt to dobry lekarz super że mały dochodzi do siebie oby całkiem wyzdrowiał jak naj szybciej
a tak swoją drogą litr wody!!! ja ledwo wlewam w małego 150ml.

mam pytanie dziewczyny moje dziecko zaczęło przewracać się z plecków na brzuszek, a co robi wasze dziecko z rączką ? bo ta jedna rączka jak narazie mu przeszkadza i nie potrafi jej oczywiście jeszcze wyciągnąć

Witam Was po kilkudniowej przerwie. Moja nieobecność spowodowana była śmiercia bliskiej osoby i dlatego nie miałam nastroju na otwieranie kompa. Spróbuję nadrobić to co napisałyście.
U nas wszystko dobrze. Lila jest cudna chociaz daje w kość, bo wózek nadal ble, ale cale szczęście jest nosidełko.
Jutro jadę do rodziców z dziewczynkami, więc moze trochę odetchnę.
pozdrawiam

Witajcie!
My dzisiaj bylismy nad morzem, ale Redan sie cieszyl, nie mogl sie napatrzec...Nie bylismy dlugo bo troche wialo, ale super!
Marciaa dobrze, ze z synkiem lepiej,
e-kord mam nadzieje lepiej sie niedlugo bedziesz czula...i bardzo mi przykro....
yra na poczatku jak Redan mial problemy z ta raczka to troche mu pomagalam ja podciagnac, ale on w sumie w miare szybko ja sobie sam podciagal, wiec poczekaj troche, na pewno zalapie niedlugo co ma z nia zrobic...
Dobrej Nocki!

Witam wieczorową porą:-)
U nas nadal kciuk na topie, bo smoczek ble - dzisiaj Basia bawiła się z mamą jak daleko może wypluć smoczek:-) W sumie jak widzę, że wtyka kciuka do buzi to jej wyciągam i daję jakąś zabawkę, żeby czymś ją zająć.
Muszę się pochwalić, że po ponad trzech miesiącach karmienia piersią przez kapturki (mam wklęsłe brodawki) wczoraj wieczorem i dzisiaj przez cały dzień z jednej piersi udało mi się nakarmić Basię bez kapturka:-)

e_kord - przykro mi...
yra - u nas na początku problem z rączką był przy przewrotach z brzuszka na plecki, Basia też nie wiedziała co z tą jedną rączką zrobić, po kilku dniach jak się wprawiła to problem sam zniknął
marciaa - oby synek jak najszybciej doszedł do siebie
heronek - też bym się chętnie nad morze wybrała, szczególnie, że takie upały...
tabasia - my do 8 kg to dobijemy chyba w wieku 8 miesięcy:-), teraz mamy około 5200

Candy, Magmadzia troche duzo wazy :zawstydzona/y: Ale w sumie to jest tez dlugi, wiec proporcjonalny ;-);-)
A jaki masz ksztalt tego nuka? Ortodontyczny? Sprobuj jeszcze dawac Basi, moze w koncu zalapie... Moze musi sie przyzwyczaic, bo do tej pory miala tylko cycusia ;-)

E_kord przykro mi bardzo...

Cos jeszcze mialam napisac, ale juz zapomnialam...
Ciekawe jak tam Ionka :sorry2:

reklama
Hej dziewczyny.

Dzisiaj nocka fajna. Franco zjadł o 20:00 przebudził si ejeszcze o 24. Troszke podjadł i spał do 4:00. Wiec sie wyspałam. Wczorajszy dzien był troche stresujący. Przyjechała do nas siostra M. Nigdy nie widziala jeszcze Franka. Troche sie stresowałam tym spotkanie. No ale małymi kkroczkami może będzie "normalnie". Za tydzien w niedziele może przyjada rodzice M i siostry. Ale tydzien to dużo i kazdego dnia może byc inna koncepcja:confused:
Francus w ciagu dnia jest marudny. Zabki go męczą. Mój bidulek. Ale posmaruje żelem i jest lepiej.
My za chwilke do kościoła. Zawsze chodzimy na 12:00 ale dzisiaj tego nie zrobimy. Za ciepło.
e-kord współczuje...
Agniesiak85 gratuluje:D i zazdroszcze;) ja bede oddawać prace we wrześniu. Od oddania 2 tygodnie na obrone. Zobaczymy jak to będzie.
Tabasia mam nadzieje ze paszport przybędzie na czas:tak: ale masz klocusia w domku ;)) niech zdrowo rosnie :)

Do góry