reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Hej!
U nas dobrze, ale mielismy wczoraj dzien dziecka i Alex poszedl spac po 22 :-D
A wszystko przez to, ze nie spal popoludniu i zrobil sobie krotka drzemke po kapieli :-p
Noc super, prawie nie plakal, zab sie przebil, teraz moze gryzc :tak:
Jutro na szczepienie :zawstydzona/y:
A za tydz. fruuuuuuu na wakacje :-) Tez sie stresuje masakrycznie, jak kiedys lubilam latac, to teraz sram po gaciach. Jeszcze dzis w nocy snilo mi sie, ze samolot, ktorym lecialam (bylam sama na szczescie) sie rozbil, az sie wzdrygnelam przez sen :no: Koszmar!!!

Czarnuszka strasznie Ci wspolczuje :-( Mam nadzieje, ze ten dol szybko minie...
Chlopaki beda coraz wieksze, wiec bedzie latwiej. Musisz to przetrzymac!

Moniskabe ja wole na wieszakach :tak:

Justynaa 8 lat? Jak to wytrzymalas psychicznie przede wszystkim? Ale najwazniejsze, ze sie udalo i w koncu macie swoj upragniony Skarb :-)

Moj juz usnal po sniadaniu, wiec i ja przymkne oko ;-) Ale zanim to zrobie zagladne jeszcze na inne watki :-D

Hej, wczoraj byłam z mała na kontroli u chirurga, i wszystko ok, w pon mam jechać na zdjęcie szwów, wypis odebrać, kiedy będę miała czas, a za 2 tyg zadzwonić do szpitala co to było:-p byłam dzisiaj z małą u siebie w przychodni, bo w nocy zerwała sobie plaster przeźrozysty ściągający, i najlepsze, bo oni takich nie mają! :-o w aptece też nie mieli! szok! i kazali mi zostać z takim oderwanym... a jak ją będę kąpać? to mi odpowiedzieli, że do poniedziałku mam jej nie kąpać, coś mi się wydaje, że kupie sobie ten plaster w innej aptece, i sama go przykleję i zdezynfekuję.... Co za ludzie ;/

Dzisiaj rozmawiałam z babką od mieszkania, co teraz Ł tam jest, i ma czas do sierpnia, pod koniec sierpnia się ma wyprowadzić, a za czynsz, kobitka sobie z kaucji będzie, ja mieszkam u rodziców, i póki co jest ok.

juustyna: zycze powodzenia w staraniach!
czarnuszka: nie mysl ze jestes wyrodna matka, po prostu masz cholernie ciezko! przydalby ci sie jakis odpoczynek. moze znalazlabys kogos kto by sie zajal dziecmi przez kilka godzin, a ty bys mogla odpoczac? a moze rozejrzyj sie czy z wozkami w poblizu nie jezdza dziewczyny, jak jakies sa to sie sprobuj zapoznac

mloda mamusia Redan mial usuwana przepuklinke. A ja tu w sumie dla dzieci to widzialam tylko paracetamol i ibuprofen(nurofen)... A swoja droga paracetamol to tu uzywaja jako lek na wszystko!!!hehehehe

No tutaj też używają paracetamolu, ale wydaje mi się, że viburcol jest lepszy no cóż :-) Najważniejsze, żeby wszystko było dobrze :-) Trzymajcie się :-p

Cześć :)

Wczoraj mieliśmy cięzki dzien. Franek cały czas chciał jeść i tulić sie. Wieczorem byłam wykończona :( M przyszedł z pracyi walnął sie do łóżka a ja usypiałam małego i beczałam:( Ale dzisiaj już jest lepiej.
Teraz napijemy sie kawki i jedziemy do reala na zakupki bo już pusto w lodówce;/ Widziałam w gazetce są wszystkie produkty Avent przecenione i jest miseczka i łyżeczka za 10 zł :)
czarnuszka...jejku szkoda mi Ciebie. Nie jestes wyrodną matka i nie wolno Ci tak myśleć!!!!! Masz na prawde ciężko :( nie masz w nikim oparcia. Ale przetrwasz ten najgorszy czas i bedzie lepiej:) No i czekam na Ciebie Kochana!!!:D Mam nadzieje ze nasze spotkanie jest aktualne :D
młoda mamuska kup ten plaster, zdezynfekuj i zalep to.
Ja uciekam. Yra mam nadzieje ze poszło super:D trzymam kciuki!!:)

dziewczyny ide do pediatry.
Wlasnie przed chwilka zwymiotowal mi strasznie, tak jakby ktos poprostu ze szklanki tak chlustnal.
Poza tym ma cala czerwona buzke obok uszka i cale plecy w wielkich czerwonych szorstkich plamach.
Niech mi pediatra da recepte na mleko i przechodze na mm.
Najleosze jest to , ze nie zjadlam nic wczoraj co mogloby go uczulic.

ide sie szykowac.

dziewczyny ide do pediatry.
Wlasnie przed chwilka zwymiotowal mi strasznie, tak jakby ktos poprostu ze szklanki tak chlustnal.
Poza tym ma cala czerwona buzke obok uszka i cale plecy w wielkich czerwonych szorstkich plamach.
Niech mi pediatra da recepte na mleko i przechodze na mm.
Najleosze jest to , ze nie zjadlam nic wczoraj co mogloby go uczulic.

ide sie szykowac.

Idź idź, nie ma co zwlekać, pewnie dostaniesz Nutramigenę, albo Bebilon pepti, ja osobiście polecam bebilon, dziecko mniej ulewa, niż po nutramigenie...

czesc dziewczyny!
Redanek nie czuje sie za dobrze, jest marudny, apatyczny, tylko by jadl - pewnie nadrabia za wczoraj - i sie tulil....
mloda mamuska dzieki!
czarnuszka oczywiscie, ze nie jestes wyrodna matka!!!Moze znjadziesz kogos na pare godzin, zebys sobie odpocznela?
yra mam nadzieje rozmowa poszla po Twojej mysli!
Tabasia ja tez okropnie boje sie ostatnio latac!Nie moge nic sobie wziac na odwage teraz, nie wiem jak przetrwam i to jeszcze z malym....
MoniSkaBe oby Malemu polepszylo sie jak najszybciej...
Milego Dnia Wszystkim!

reklama
Ech u nas dni coraz lepsze jesli chodzi o spanie, chociaz uspic go w dzien to makabra. ale wczoraj spal non stop od 11 do 15.30 z przerwami na jedzenie:tak: Dzis juz tez zasnal, za to noce koszmarne, budzi sie co dwie godziny na jedzenie, chyba nie dojada, zreszta ja czuje, ze mam cyce coraz bardziej puste:-( Najgorsze jest to, ze nie wiem jak mam wrowadzic bebilon pepti, bo samego nie chce pic, a ja nie mam co odciagnac laktatorem tak jestem przez niego wydojona:-(
Zastanawial sie czy mimo tego iz jest alergikiem nie zaczac mu mieszac bebika HA z bebilonem pepti moze zaskoczy:confused:

co o tym myslicie?

Nie pisalam wczesniej, ale młoda mamusia i heronek trzymałam kciuki za Wasze maluchy:tak:

Do góry