reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie!
Oj z tym napletkiem....ja jak mowilam tylko myje normalnie, ale jest jak ze wszystkim innym, co lekarz to opinia.
Mlody, odpukac, druga nocka pobudka tylko raz. Ale z zasnieciem mialam problemy, bo byl krzyk....
Dzisiaj wybieramy sie do centrum miasta na kolejny dzien kursu przed chrzcinami...
AniaSkrzat zycze powodzenia w planie!
Pozdrawiam i milego dnia!

reklama
ooo, a co znowu chcą?? w sumie obyście zdążyli... współczuję...
no dwa mamy, w jednym zdjęcie okropnie niewyraźne wyszło, mogę ten dać, heheh ;) zresztą, jakby ktos cchiał, to mógłby sie przyczepić, bo O. zupełnie inaczej teraz wygląda ;)

no tak, w Pl. tam sa nasze rodziny, z tym, że tylko moi rodzice mieszkają gdzie indziej. czyli też musieliby przyjechać. nie sądziłam, że to jakis problem będzie, myślałam, ze na głowach staną, żeby być... a tu sie okazuje, że już swoje urlopy zużyli miesiąc temu!!!!! i teraz nie mają wolnego!!!!!!! no po prostu słów brak. przykro mi bardzo.
To przykre z tymi chrzcinami :-( Reszte zostawie bez komentarza...
A biuro paszportowe??
Doczepili sie do tego p21 za 2007, bo MUSI byc p60. A przeciez jak M tam dzwonil, to facet powiedzial, ze jak za jeden rok to jest ok!
I teraz znowu wyslali list i trzeba odeslac p60, na szczescie bedzie na poniedzialek.
Ja juz mam dosc. M siedzi tu 10 lat, a oni tak w kulki leca!! Normalnie ryczec mi sie chce, za 2tyg. jedziemy i co :confused:
Oni sa po****ni (sorry)! W revenu powiedzieli, ze p21 jest tym samym co p60, a debile od paszportow tego nie chca uznac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Niby jak teraz to doslemy, to paszport bedzie w ciagu 5 dni roboczych, czyli na ostatnia chwile :wściekła/y: A jak nie bedzie??? Mam dosc :-(
Jak dostaniemy ten paszport to mysle, ze MAtt Cooper albo Ray Darcy posluchaja co wyprawia biuro paszportowe!!

AniaSkrzat super :-) Trzymam kciuki!!

A u nas nocka taka se przez zeby, Niun obudzil sie z placzem o 1, ale sie uspokoil, no i od 6 co chwileke poplakiwal :-( Mam zel, zaraz mu posmaruje. Ponoc najgorszy jest pierwszy zabek i trzonowe. Damy rade, w dzien jest super, tylko w nocy troszke marudzi.
Spadamy spac ;-) Milej soboty!!

Witam sie.U nas znowu upał i napewno spacerek bedzie zaliczony.W nocy ok,tylko Bartus stekał juz od 5 i obudził sie o 6 takze wyspana nie za bardzo.Dzisiaj tez cos marudny pewnie przez te upały,dobrze ze duzo pije.A teraz trzymam go na recach,obudził sie z płaczem.Dobrego dnia.

Tabasia, bo tutaj każdy mówi, co innego :baffled: jak wypełnialiśmy te papiery na paszport, gościówa na Gardzie kazała przyjść z ID, więc ja wzięłam dowód, bo paszport na stare nazwisko jeszcze... przyjeżdżamy, a facet mówi, że koniecznie paszport :confused: i dawaj do domu. nawet słuchac nie chciał, że przed chwilką usłyszeliśmy co innego :baffled:
jak coś, to dzwońcie do nich i mówcie, że za 2 tygodnie lecicie, macie juz bilety itp.

a co uzywasz do zębów?

u nas noc ok, O. obudziła sie o 2ej na żarcie i spała do 7:30. teraz znów śpi. M. tez spi. a ja mam "wolne". chyba pranie wstawię :sorry2:

powiem Wam, że mam stresa... jutro wybory, ja znowu mam być w komisji, ostatnio O. narobiła rabanu i musiałam wracać... mam nadzieję, że jutro bezie ok!!!!! jak wtedy się nie denerwowałam, że młoda zostanie z M. to teraz aż mnie brzuch boli :no:

Witajcie :)

Ale znów upał:szok::no:
Wybywamy zaraz na cały weekend na wieś, do chłodku.

Cala schodzi? :szok: Niezle. I dobrze, bo przynajmniej nie bedzie pozniej problemow. A szkoda dziecka narazac na taka atrakcje jak zabieg chirurgiczny :baffled:
Mojemu nie bardzo schodzi, a boje sie cokolwiek z tym robic.
Właśnie dlatego nic na siłę. Jakby Kubie nie chciało, to ja bym na pewno nie próbowała, tylko poczekała. Na szczęście wszystko ładnie z nim:tak:

Wiecie co dziewczyny...chyba pójde w poniedziałek do pediatry i poproszę o receptę na bebilon pepti albo jakieś inne mleczko dla alergików...bo ten biedaczek coraz więcej ma tych krostek po zabiegach kosmetycznych wieczorkiem trochę się poprawia a pózniej znowu jest to samo...a ja już w zasadzie nic nie jem i chodze głodna,a widzę że mały się przeprosił z butelką:) w połowie pazdziernika wraca moja mama i będzie z Kubusiem siedzieć a ja będe chciała wrócić do pracy...już sama nie wiem co mam robić...

Mamy Bobodent. A w ulotce jest napisane, ze to dziala "az" 15-30 min. :baffled:
Ale nie jest zle, Mlody daje rade ;-) Ogolnie jest grzeczniutki, w nocy tylko poplakuje
Wspolczuje akcji z Ola, ale musisz byc dobrej mysli, ze dadza rade! :tak:
Ja mam w zasadzie luz, bo moj M juz wie kiedy, co i jak dziecko chce. Ale tez bywalo roznie.

witajcie
ja jestem po przeprowadzce, co prawda nie wszystko nam sie udalo przewiezc, zostaly sie tylko te rzadko uzywane rzeczy to sie w tygodniu reszte przywiezie :)a za 2 miesiące kolejna przeprowadzka mnie czeka ale to juz z mieszkania do mieszkania piętro nizej :)
moj maluch odkąd na noc dostaje mm ladnie spi jak zasnie ok 20-20.30 to spi gdzies do ok 7, w dzien to roznie bywa spi max godzine, ale teraz cos mu sie spac chcialo bo chyba jakies 1,5 godz juz spi :) ale podejrzewam ze to wina jedzonka i chyba sie z cycow juz nie dokonca najada bo zjadl 100 ml mojego mleczka bo wczoraj nawieczor odciągnelam i teraz dobrze spi
ogolnie to zauwazam ze coraz mniej mleka chyba juz mam maly z cycow je rano i przy nastepnym karmieniu ok 9 jeszcze probuje mu dac cyca ale sie wscieka wiec daje mu to co sciągne wieczorem potem pije soczek a potem z cycow co godzine chce pic wczoraj np ok 16.30 chcialam mu dac cyca to sie wsciekal strasznie glodny chyba byl a z cycow za wolno mu lecialo zrobilam mu 80 ml mm to sie w koncu najadl no i po kąpaniu wypil 120 ml mm i ladnie zasnał a ja dopiero wieczorem czuje ze cycki pelne i wtedy moge mleko odciągnąc

mam pytanko co do mleczka jak ja go poki co tylko dokarmiam mm to moge nastepnym razem kupic inne mleko i po prostu mu je podac bez jakiegos mieszania dwoch mlek na raz??
teraz mam mleko hippa bio i ono jest strasznie niewygodne jesli chodzi o przygotowanie bo mleko sie rozpuszcza w temp ok 50stopni i potem musze studzic a maly placze ze glodny, pozniej na innych doczytalam ze rozpuszcza sie w takiej temp jak sie podaje czyli ok 37 stopni wtedy moglabym w termosie wczesniej wode miec przygotowana i nie byloby problemu

ale Wy narzekacie na te upały... po 10 lipca jak ma być???? bo patrząc na Was wolałabym tak do 25stopni :) ale żeby nie padało :)

Tabasia spróbuj Teetha albo Bonjela.
mój m. też wie, co i jak z dzieckiem, ale 2 tygodnie temu Olcia zrobiła taką akcję, że nawet ja byłam bezradna :(

AniaSkrzat, a może to potówki? znikaja po kapieli...

matko, oni jeszcze śpią. apotem bedzie jazz, że wszystko na hura :/ juz wypiłowałam paznokcie i wydepilowałam nogi. co jeszcze mogę? ;)

E:
Katrinka- zrób mleko i butelke wstaw do zimnej wody, raz-dwa temeratura dobra :)

reklama
Hej Wam wszystkim!!

A my za dwa dni już pierwsza noc w nowym domku :) ciekawe czy mały będzie tak dobrze spał jak dotychczas. Właśnie wpadłam odwiedzić tatę i usiadłam poczytać co u Was. Mały zjadł pół słoiczka jabłek i narobił w pampersa i śpi w samym pampersie we wózku cały ułożył się sam na boczku. Dziś jak rano wstałam to mały spał na brzuchu aż się wystraszyłam czy się nie udusi... Ale było ok i jakie oburzenie było jak go przełożyłam na plecy. U nas też gorąco. Cały tydzień odchodziły kąpiele na wsi w basenie ( mowa o starszych ) ale Franuś pomoczył troszkę nóżki, aż piszczał z radości!!
Dziś pakuje reszte kartonów i w poniedziałek rano już wszystko pojedzie do Koźminka :) Mąż kladzie dziś panele w ostatnim pokoju:) koniec znoszenia wózka z 4 piętra!!!

Do góry